Remanierea va avea loc doar cu aprobare de la Cotroceni

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2011

Remanierea va avea loc doar cu aprobare de la Cotroceni

Membrii marcanţi ai Partidului Democrat Liberal, liderii de la centru şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au stabilit, după o şedinţă maraton, ca eventuala remaniere guvernamentală să fie decisă de premierul Emil Boc împreună cu preşedintele Traian Băsescu. Singura decizie a celor prezenţi la întâlnire a fost să îl mandateze pe premier ca împreună cu preşedintele Băsescu să stabilească dacă este necesară o remaniere guvernamentlă şi cine ar fi miniştrii remaniaţi.

Absenţa preşedinteluli de la întâlnire a dus la această stare de fapt, semnalul pentru electorat fiind extrem de prost. Practic, un partid întreg nu a putut să decidă înlocuirea propriilor miniştri din cabinetul Boc, care nu au reuşit să-şi atingă obiectivele, fiind nevoie de acceptul preşedintelui pentru ca acest lucru să se întâmple. Chiar dacă a fost mandatat să discute cu preşedintele, autoritatea premierului a fost ştirbită din nou. Decizia finală i-a nemulţumit pe mulţi dintre conducătorii de organizaţii, care consideră că remanierea trebuia discutată şi hotărâtă în şedinţa partidului. Conform unor surse prezente la întâlnire, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a sugerat că ar fi bine ca democrat-liberalii să nu mai iasă public cu declaraţii pe tema remanierii.

În ultimele trei săptămâni, ches-tiunea schimbării unor miniştri a fost invocată atât de parlamentari ai PDL cât şi de preşedintele Traian Băsescu, ultimul declarând într-o emisiune TV că este convins că sunt necesare unele modificări în cadrul guvernului: "Sunt convins că la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere". De altfel există şi o listă "neagră" cu miniştrii care vor fi înlocuiţi, cele mai vehiculate nume fiind cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe) şi Teodor Baconschi (Externe), dar nu sunt excluse nici unele surprize. Există însă şi voci care nu susţin oportunitatea remanierii. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a afirmat săptămâ-na trecută că este târziu pentru o remaniere şi că în cazul în care se va face, acest lucru nu va reprezenta o lovitură cu bătaie lungă, care să schimbe radical părerea populaţiei faţă de cabinet.

În cadrul aceleaşi şedinţe, conducerea PDL a decis că trebuie impus în cadrul coaliţiei un punct de vedere referitor la modul de desfăşurare a alegerile de anul viitor, păstrarea sau nu a votului uninominal, şi s-a mai discutat despre regionalizare şi comasarea alegerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb