"Renault" îşi reduce cheltuielile de producţie şi personalul

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2008

"Renault" îşi reduce cheltuielile de producţie şi personalul

"Renault" SA, al doilea cons-tructor auto din Franţa, a raportat, ieri, un profit operaţional peste aşteptări pentru primul semestru din 2008, anunţând totodată că îşi va reduce costurile de producţie şi personalul, astfel încât să poa-tă atinge ţintele de câştig stabilite pentru anul viitor.

Oficialii societăţii au declarat că se vor consulta cu sindicaliştii în privinţa planului de eliminare a uneia din cele două ture în care se lucrează la fabrica Laguna din Sandouville - nordul Franţei. "Renault" a eliminat deja, la începutul anului, unul din cele trei schimburi de la linia Laguna, iar săptămâna trecută a anunţat oprirea temporară a acesteia pentru cel puţin şapte zile. În plus, "Renault" i-a anunţat pe lucrătorii fabricii din Douai că va stopa producţia vreme de 24 de zile, în următoarele patru luni, din cauza scăderii vânzărilor autoturismelor Megane compact şi Scenic mini. De asemenea, producţia de la fabrica din Flins, în apropiere de Paris, unde "Renault" asamblează modelele Clio subcompact, ar putea fi afectată de dis-ponibilizări. Oficialii societăţii spun că este luat în calcul un program de reducere voluntară a posturilor.

"Am fost afectaţi de creşterea puternică a costului materiilor prime", a declarat directorul financiar Thierry Moulonguet. Potrivit spuselor sale, costurile companiei au redus cu 76 de milioane de euro profitul operaţional obţinut de "Renault" în primul semestru.

În perioada ianuarie-iunie 2008, profitul operaţional al companiei franceze a crescut cu 20%, la 865 milioane de euro (1,36 miliarde de dolari). Analiştii anticipau 840 milioa-ne de euro. Dar, "Renault" şi-a redus ţinta privind vânzările pe 2009, ca urmare a declinului pieţei de profil. Constructorul auto aşteaptă să vândă 3 milioane de unităţi anul viitor, faţă de 3,33 milioane - cât estima anterior. În primul semestru, compania a vândut 1,33 milioane de vehicule la nivel global, în creştere cu 4,3%.

"Renault" nu face publică cifra profiturilor nete din primul semestru până când partenerul său de alianţă "Nissan Motor" Co. din Japonia nu va anunţa rezultatele sale (1 august). Dacă nu se ia în calcul contribuţia "Nissan", câştigul net este estimat la 1,47 miliarde de euro, în creştere cu 37%, potrivit companiei.

În perioada de raportare, vânzările "Renault" au sporit cu 2,3%, la 20,9 miliarde de euro.

Oficialii societăţii au mai declarat: " se menţine pe linie în privinţa ţintei de profit pe 2008, dar înrăutăţirea condiţiilor economice va face mai dificilă atingerea acesteia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb