"Renault" îşi reduce producţia cu 25%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 noiembrie 2008

"Renault" va continua să lanseze vehiculre noi in perioada 2009-2011.

"Renault" va continua să lanseze vehiculre noi in perioada 2009-2011.

Constructorul francez de automobile "Renault" SA îşi reduce producţia cu 25% în ultimul trimestru din 2008, urmărind să-şi diminueze stocurile, afectate de slăbirea puternică a cererii.

Patrick Pelata, directorul general al companiei, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien: "Suntem pe cale să reducem producţia la toate uzinele noastre din lume. În trimestrul al patrulea din 2008 vom diminua producţia cu 25% faţă de perioada similară din 2007".

Recent, "Renault" a anunţat că cinci din cele şase uzine din Franţa vor fi afectate de închideri temporare, ca urmare a scăderii vânzărilor de autovehicule.

"În 2009, piaţa auto din Europa va consemna o scădere puternică - de circa 20% - şi se va înregistra un declin al creşterii în ţările emergente", a estimat directorul "Renault".

Industria auto mondială este lovită de criză, iar în aceste condiţii, vânzările "Renault" au scăzut cu 14% în octombrie 2008 faţă de aceeaşi lună din 2007. În Europa, vânzările "Renault" au scăzut cu 16% în octombrie, uşor peste declinul general al pieţei, de 15%.

De asemenea, principalele pieţe emergente pe care grupul francez este prezent - Rusia, Brazilia, Turcia, România - au scăzut sever în perioada de referinţă.

Pelata a menţionat: "Este complicat să faci previziuni în acest moment. Nu aş fi spus, în urmă cu trei săptămâni, că pieţele din Rusia şi Brazilia vor scădea".

Potrivit reprezentanţilor "Renault", criza financiară s-a acutizat şi a avut un impact puternic asupra reţelei de vânzări, dar grupul francez continuă să acorde prioritate livrărilor către clienţii retail şi pentru flotele auto ale companiilor, concomitent cu diminuarea stocurilor de maşini noi şi vechi, atât la producător, cât şi la distribuitori.

Săptămâna trecută, "Renault" a anunţat întreruperea producţiei la mai multe fabrici din Europa, fiind afectată şi unitatea din ţara noastră, "Dacia". Pe lângă sistările efectuate până acum, "Dacia" îşi va opri din nou producţia în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie 2008.

Compania "Renault" elimină 6.000 de locuri de muncă în Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb