Renovarea Complexului City Gate, o investiţie de 3,5 milioane de euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Imobiliare / 21 octombrie 2022

Ziv Gigi, directorul general al GTC România

Ziv Gigi, directorul general al GTC România

GTC a finalizat proiectul de renovare, investind în spaţiile închiriabile şi comune Complexul este alimentat integral din surse de energie regenerabilă GTC: "Piaţa clădirilor de birouri îşi revine, iar chiriile vor creşte în 2-3 ani"

Una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrală şi de Est, GTC, a finalizat proiectul de renovare a Complexului City Gate, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro. Proiectul a început în 2021 şi a vizat două direcţii majore de investiţie şi implementare: zone comune şi spaţii de închiriat.

Renovarea Complexului City Gate, o investiţie de 3,5 milioane de euro

Ziv Gigi, directorul general al GTC România, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Întreaga zonă este acum un spaţiu de birouri performant, mai modern, mai elegant şi funcţional în acelaşi timp. Toate soluţiile noi implementate sunt eficiente energetic, ceea ce este o condiţie sine qua non pentru orice clădire modernă. Scopul atins al procesului de renovare a fost să le oferim chiriaşilor noştri un mediu de lucru flexibil, confortabil, durabil şi accesibil".

Complexul City Gate, care deţine certificare LEED GOLD, a beneficiat de îmbunătăţiri exterioare şi interioare, cum sunt amenajarea holului principal, instalarea de lifturi Schindler de mare viteză şi diverse facilităţi pentru sistemele de operare a clădirii. Totodată, a fost renovată recepţia principală a North Tower, aceasta având un design nou.

500.000 de euro - investiţia în zona comună, peste 3 milioane de euro în zona închiriabilă

Suma totală investită în zona comună a fost de 500.000 de euro, în timp ce investiţia în zona închiriabilă a depăşit trei milioane de euro, conform GTC, care precizează că banii au fost folosiţi pentru renovarea integrală a unităţilor, extinderea zonelor sanitare, implementarea unui nou concept arhitectural modern, înlocuirea pardoselilor înălţate, instalarea de mochetă nouă, implementarea de sisteme de iluminat cu LED, îmbunătăţirea sistemelor electrice şi de detectare a incendiilor.

Parcare de 40.000 mp pentru peste 1.000 de maşini

Complexul City Gate are una dintre cele mai mari parcări din Bucureşti - 40.000 mp -, oferind acces subteran pentru peste 1.000 de maşini şi accesibilitate din două direcţii ale oraşului.

Rampele de parcare au sistem de dezgheţare şi sunt acoperite cu membrană hidroizolantă, iar accesul este simplificat prin intermediul unui sistem de recunoaştere a numerelor de înmatriculare. Clădirea oferă încărcătoare rapide pentru maşini electrice - gratuit pentru toţi chiriaşii, dar şi locuri de parcare speciale pentru biciclete şi motociclete.

Chiriaşii City Gate au acces la facilităţile suplimentare din zonă, precum un supermarket şi alte magazine, restaurant şi oportunităţi de petrecere a timpului liber după programul de lucru sau în pauze în una dintre cele mai mari zone verzi pietonale dintre clădirile de birouri din Bucureşti, amenajată cu mobilier urban modern.

Complexul City Gate cuprinde două clădiri turn (parter + 18 etaje), situate în Piaţa Presei Libere şi are un spaţiu total închiriabil de 47.700 mp. Ambele turnuri au certificare LEED GOLD, ceea ce, potrivit GTC, demonstrează angajamentul companiei în aplicarea principiilor de dezvoltare durabilă, construcţie responsabilă şi gestionarea activelor. Anul trecut a fost finalizat şi noul design al recepţiei South Tower.

Gradul de ocupare a Complexului City Gate este în creştere, conform oficialilor dezvoltatorului imobiliar GTC, care susţin că piaţa clădirilor de birouri îşi revine, iar chiriile vor creşte în 2-3 ani.

Toate birourile GTC din România sunt alimentate cu energie verde (achiziţionată, nu produsă în regim propriu), iar în 2021 grupul a redus emisiile de gaze cu efect de seră ale clădirilor sale de birouri din Bucureşti cu 62%.

GTC Group este un investitor şi dezvoltator imobiliar care se concentrează pe Polonia şi capitalele din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor 28 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de proprietăţi moderne de birouri şi retail cu o suprafaţă totală de circa 1,4 milioane mp în Europa Centrală şi de Est.

GTC gestionează acum în mod activ un portofoliu imobiliar comercial de 44 de clădiri comerciale, oferind 761.000 mp de spaţii de birouri şi retail închiriate în Polonia, Ungaria, România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria. În plus, GTC are o perspectivă de dezvoltare de circa 400.000 mp de proprietăţi comerciale şi de birouri în capitalele Europei Centrale şi de Est, din care 36.000 mp sunt în construcţie.

------------------------------------

Ziv Gigi, GTC: "Cheltuielile noastre au crescut pe toate segmentele, însă cea mai mare provocare pentru noi este, în prezent, calendarul de desfăşurare a lucrărilor, din cauza problemelor din lanţurile de aprovizionare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Miroase a "defaulte strategice" pentru Cluj.

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb