ZIARUL BURSA

21 octombrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: facebook / Liz Truss

Pieţele britanice salută demisia premierului Liz Truss

A.V.Internaţional / 21 octombrie 2022

Lira se apreciază 

Investitorii britanici au răspuns pozitiv la demisia de ieri a prim-ministrului de la Londra, Liz Truss, ale cărei planuri bugetare au provocat, la începutul acestei luni, turbulenţe pe pieţe, determinând intervenţia Băncii Angliei.

Rusul din Antalya

JURNAL DE CĂLĂTORIE Rusul din Antalya

Dan NicolaieMiscellanea / 21 octombrie 2022

Dan Nicolaie

Ce a căutat "neamţul" la Moscova nu am aflat, dar cu siguranţă ştiu ce caută rusul în Antalya. Să se impună. Nu contează cum. Am întâlnit unul în Turcia. Eu eram într-o deplasare cu TUI TravelCenter, el cu ale lui. Impresia e că m-am întîlnit cu absolut toţi rusii şi deja îmi reevaluez toţi vecinii din Bucureşti, trecuţi (pe care i-am judecat prea aspru) şi viitori (pe care mă angajez să nu-i mai judec deloc), dar asta e altă poveste.

Semnarea contracului cu MApN pentru corvete, amânată pentru luna noiembrie

BLOCAREA DOTĂRII FORŢELOR NAVALE CONTINUĂ Semnarea contracului cu MApN pentru corvete, amânată pentru luna noiembrie

George MarinescuPolitică / 21 octombrie 2022

Contractul privind construirea a patru corvete destinate Forţelor Navale Române nu a fost semnat încă de asocierea franco-română Naval Group-Şantierul Naval Constanţa, deşi o decizie în acest sens era aşteptată la finalul lunii septembrie. Amintim că în cursul acestui an, asocierea a solicitat de două ori amânarea semnării contractului - prima dată în luna februarie, iar a doua oară în luna aprilie, când, potrivit declaraţiilor de la începutul lunii mai ale ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, se vorbea despre o eventuală semnare în luna septembrie 2022.

Sursa foto: facebook / Nicolae Ciucă

PREMIERUL NICOLAE CIUCĂ: "Nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în vreuna dintre şcoli"

I.Ghe.Politică / 21 octombrie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă exclude desfăşurarea cursurilor online în localităţile în care există şcoli cu probleme privind furnizarea agentului termic pe timp de iarnă şi le-a cerut ieri miniştrilor de resort şi prefecţilor să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii să beneficieze de confortul termic necesar în sălile de clasă pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional.

Repetenţi la şcoală şi premianţi la şcoala vieţii

Cornel CodiţăEditorial / 21 octombrie 2022

Cornel Codiţă

Tot căutînd rădăcinile slăbirii şi decăderii acentuate a democraţiilor în vremurile postmodernităţii, am dat peste o sursă care a scăpat în mare parte atît teoriei, cît şi analizelor aplicate. Un rău a cărui sămînţă a fost pusă, încă dintru începuturi, în pămîntul din care s-a hrănit experimentul democratic, definitoriu pentru cultura politică a Occidentului. Este vorba despre relaţia democraţiei cu meritocraţia. Două noţiuni aflate în raporturi care seamănă leit cu cele dintre apă şi untdelemn.

Parlamentul olandez (Sursa foto: www.tweedekamer.nl)

PARLAMENTUL OLANDEZ NU NE VREA ÎN SCHENGEN Aderarea ţării noastre, la începutul anului viitor, la spaţiul de liberă circulaţie pare un lucru imposibil

G.M.Internaţional / 21 octombrie 2022

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care stipulează că guvernul Ţărilor de Jos nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat ieri, într-o declaraţie pentru Agerpres, eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.

Noul Cod de procedură fiscală vizează şi controalele ANAF la companii

Noul Cod de procedură fiscală vizează şi controalele ANAF la companii

RUXANDRA JIANU, TAX PARTNER LA BIRIŞ GORANCompanii / 21 octombrie 2022

Codul de procedură fiscală a fost modificat, iar printre noutăţile relevante care au apărut se numără şi o serie de reglementări care vizează controalele şi verificările pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le poate derula la companii.

Legile Justiţiei, contestate la CCR

Legile Justiţiei, contestate la CCR

I.Ghe.Politică / 21 octombrie 2022

Parlamentarii USR şi ai partidului Forţa Dreptei au contestat, ieri, la Curtea Constituţională a Ro­mâniei, pachetul legislativ prin care majoritatea PSD-PNL-UDMR a modificat legile justiţiei.

"Buzăul are 30 de ani întârziere faţă de etalonul european de bună practică"

IULIA SÎRBU, ANTREPRENOR ÎN TURISM: "Buzăul are 30 de ani întârziere faţă de etalonul european de bună practică"

Ana FeleaCompanii / 21 octombrie 2022

"Centrul de Artă Aluniş, primul din cele trei proiecte pe care le derulez în Colţi în acest moment, a fost un efort de salvare a unei şcoli vechi de sat, abandonate, ajunsă groapă de gunoi şi aflată gard în gard cu unul dintre cele mai sfinte locuri din România" 

Reporter: Cine este Iulia Sîrbu?

Iulia Sîrbu: Am 42 de ani, sunt născută şi crescută în Bucureşti, dar am rădăcini pe Valea Buzăului. Am petrecut aici verile uneori, copil fiind, în casa străbunicilor mei. Aici a fost "la ţară", şi aici m-am întors, într-un an săbatic (adica mi-am luat concediu un an de zile), în 2017, pentru câteva săptămâni, care s-au transformat în 5 ani şi, se pare, un nou capitol în viaţa mea.

Ziv Gigi, directorul general al GTC România

Renovarea Complexului City Gate, o investiţie de 3,5 milioane de euro

A.V.Internaţional / 21 octombrie 2022

GTC a finalizat proiectul de renovare, investind în spaţiile închiriabile şi comune Complexul este alimentat integral din surse de energie regenerabilă GTC: "Piaţa clădirilor de birouri îşi revine, iar chiriile vor creşte în 2-3 ani" 

Una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrală şi de Est, GTC, a finalizat proiectul de renovare a Complexului City Gate, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro. Proiectul a început în 2021 şi a vizat două direcţii majore de investiţie şi implementare: zone comune şi spaţii de închiriat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 Octombrie 2022

Macroeconomie / 21 octombrie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Germania au crescut peste aşteptări şi în septembrie 2022, cu o rată lunară de 2,3%, după un avans de 7,9% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a menţinut la 45,8%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo