PARLAMENTUL OLANDEZ NU NE VREA ÎN SCHENGEN Aderarea ţării noastre, la începutul anului viitor, la spaţiul de liberă circulaţie pare un lucru imposibil

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie 2022

Parlamentul olandez (Sursa foto: www.tweedekamer.nl)

Parlamentul olandez (Sursa foto: www.tweedekamer.nl)

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care stipulează că guvernul Ţărilor de Jos nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat ieri, într-o declaraţie pentru Agerpres, eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.

"Spre marele meu regret, tocmai am aflat în urmă cu câteva minute că parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care afirmă că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Regret profund acest lucru. Partidul meu a votat împotriva acestei rezoluţii; noi vrem ca România şi Bulgaria să adere imediat la spaţiul Schengen, aţi îndeplinit criteriile necesare. Mă tem că prim-ministrul Olandei face foarte puţin pentru a convinge parlamentul olandez sau pentru a-şi asuma responsabilitatea şi a spune că, în interesul Europei, va fi de acord în Consiliu (n.red. - cu aderarea României şi a Bulgariei la Schengen). Trebuie să înţelegeţi că nu toată lumea în Olanda este împotrivă. Partidul meu vrea ca Bulgaria şi România să adere imediat la Schengen, dar majoritatea partidelor din guvern nu doresc acest lucru", a declarat Sophia in'T Veld.

Prin rezoluţia votată ieri parlamentarii olandezi solicită guvernului să nu voteze pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen, cerând analizarea funcţionării statului de drept, scăderea nivelului de corupţie şi a crimei organizate în cele două ţări. În documentul adoptat de parlamentul Olandei se precizează că problemele legate de corupţie şi crimă organizată într-o ţară Schengen "pot cauza probleme majore pentru funcţionarea controlului de frontieră al ţării în cauză şi ar putea, prin urmare, să prezinte riscuri de securitate pentru Olanda şi pentru întreg spaţiul Schengen".

Referitor la aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, preşedintele Klaus Iohannis a spus ieri, înaintea şedinţei Consiliului European: "Aderarea nu s-a realizat, fiindcă, până la urmă, exis­tă şi un vot politic în JAI, care nu a avut loc până în momentul de faţă. Acum este o fereastră de oportunitate, adică avem o şansă. Însă nu avem o garanţie. Ca să maximizăm şansele noastre, am întreprins foarte multe demersuri şi, cu această ocazie, salut votul în Parlamentul European, care a fost covârşitor pentru accesul României, Bulgariei şi Croaţiei, însă decizia nu se ia acolo. A fost un vot politic, un semnal politic important, foarte important pentru noi. Am avut, cu siguranţă vă amintiţi, săptămâ­na trecută o misiune de evaluare. Din informaţiile pe care le avem, rezultatul este foarte bun pentru România, deci evaluarea a constatat că România stă foarte bine la capitolul acesta. Însă este clar că anumite chestiuni trebuie în continuare bine clarificate, probabil chiar şi unele tehnice, dar în special unele politice şi pentru asta toată lumea este implicată la maximum".

Legat de aceeaşi chestiune, premierul Nicolae Ciucă a declarat tot ieri, la finalul unei vizite pe o platformă industrială din judeţul Dolj:

"Am trecut în revistă acea decizie a Parlamentului olandez. Nu ne îngrijorează deloc deoarece ţara noastră a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerinţele tehnice pentru accederea în spaţiul Schengen, lucru dovedit şi prin rezultatele verificărilor făcute de comisia internaţională nominalizată în acest sens, care a verificat tot ce era de verificat conform aquis-ului Schengen şi peste aces­ta. Ne-am oferit disponibilitatea şi în relaţia bilaterală cu Olanda astfel încât, dacă consideră că sunt probleme, să vină şi să verifice la faţa locului, să vadă că suntem pregătiţi pentru aderarea la spaţiul Schengen. (...) Pe condiţionalitatea privind statul de drept am luat măsurile care se impun, să avem un pachet de legi ale justiţiei în deplină aliniere cu justiţia din Uniunea Europeană şi care să ducă la modernizarea justiţiei din România, iar pe partea de combatere a crimei organizate avem instituţii ale statului care sunt bine consolidate şi care îşi fac foarte bine datoria".

Amintim că Parlamentul European a adoptat, marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu poate fi intrecuta decat de V. Orban.Normal ar fi sa fie intreprinsa o actiune la nivel national pt. boicotarea firmelor olandeze .

    Ar trebui creat un nou minister dedicat exclusiv relațiilor româno-olandeze cu angajați dispuși să facă naveta pentru dușuri în doi cu Rutte and Co.

    Noi sintem de vina ca i -am obisnuit sa le dam ce vor , cand vor , in genunchi si normal ca s-au obraznicit . nici o tara care a intrat in Schengen nu a procedat ca noi cu plocoane .

    Dacă ne uităm în jurul nostru, prin instituții, vami, etc., hai sa recunoastem, Nu prea avem ce cauta in lume nestingheriți.

    datorita tiganilor care au facut prapad in europa si fac in continuare nu vom intra inca zece ani de acum incolo si nici vize de america nu vom avea din aceasi cauza ce ne mai ascundem dupa degete si sa nu o spunem cu voce tare,treaba cu discriminarea merge pana cand te afecteaza in economia tarii,tot astai si cauza pentru care nu se inghesuie prea tare investitorii,neau facut reclama buna inca din anii 90 aceasta minoritate pe care ai mangaiem in crestet dupa toate relele facute,romaniei,nici turisti nu se ingesuie sa ne viziteze din aceasi cauza ,iar cand ajunge cate unul ratacit declara ca nu se astepta sa fie asa de bine si frumos la noi, ei cred ca toata tara sut numai tigani ,asa au ajuns sa fie emblema romaniei,siau luat si aceasi denumire ROMANII ,toate tarile in jurul nostru au minoritate tiganeasca dar nici unii nu sufera cum suferim noi de pe urma lor,sau a marei parti dintre ei ca sa nu generalizam,noi ca de obicei suntem mai toleranti si iam acceptat asa cum sunt cu toate neajunsurile create in mare parte olandejii au dreptate in afara faptelor grave nimeni nu mai face puscarie in romania clanurile au avocati puternici care au corupt si judecatori si politicieni toata lumea mananca gras de pe urma clanurilor si se plang ca suntem pe primul loc la trafic de carne vie,putregaiul a pornit de jos de la tigani si sa intins pana sus la politicieni si gulere albe,asa sa propagat mafia si in italia si nu mai scapa de ea

    1. Lasa ca e bine sa nu intram in Schengen,trebuie sa multumim olandezilor!De ce sa vina toti pedofilii si criminalii nestingheriti in tara noastra?Din ce motiv trebuie sa fim noi portarii Europei?Sa-si supravegheze fiecare frontierele, nu sa fim noi slugi fara simbrie!In ceea ce-i priveste pe romanii nostri cu doi de,,r,,ai in mare parte dreptate dar hai sa nu dam cu parul,daca ne uitam bine la case mai mari si bogate pline de drogati precum Olanda....Si in Vancouver ,unul dintre cele mai bogate orase ale lumii,strazile sunt pline de drogati,intinsi pe jos,vai de capul lor,nu-i vede nimeni de la inaltimea zgarie-norilor!Cred ca au legalizat consumul de droguri pentru a nu mai folosi resursele materiale si umane pentru ei.Halal democratie si bogatie,decat la masa unor astfel de bogati,mai bine lipsa!Ne afecteaza pe noi ca nu intram in Schengen,paguba-n ciuperci!

    2 corvete de 44 milioane de euro,

    prea puțin ptr. Olandezi 

    1. Olandezi drogati cu acul in vena sa va mai prind prin Romania...... Firmele si bancile olandeze din tara noastra sa fie boicotate si sabotate la greu de aici inainte....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb