REDESCHIS, ÎN CENTRUL BUCUREŞTIULUI Primul sediu al Christian Tour găzduieşte Sfinxul din Bucegi

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 21 octombrie 2022

Cristian Pandel

Cristian Pandel


Christian Tour a redeschis primul său sediu, inaugurat iniţial în urmă cu 25 de ani şi închis înainte de pandemie. Situat pe Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23 din Bucureşti, micuta agenţie imobiliară adăposteşte o istorie de un sfert de secol, amintiri, sentimente, nostalgie şi multă ambiţie. Locul în care omul de afaceri Cristian Pandel a pus bazele unei familii mari şi numeroase, în vremea când încă era student, a fost redecorat, iar acum cei patru pereţi simbolizează, fiecare, câte ceva - Sfinxul, escaladările pe munţi, istoria Christian Tour în imagini şi povestea turoperatorului, în cuvinte puţine dar cuprinzătoare.

Cu bucurie în ochi şi emoţii în glas, Cristian Pandel ne-a povestit: "Am deschis aici acum 25 de ani. Aveam 20 de ani şi am început cu un club de munte - Christian Adventure. Aveam o şcoală de ghizi montani şi un club montan, iar eu eram instructorul şef. Sediul acesta care are 28 de metri pătraţi a fost pentru noi cel mai tare lucru care ni s-a întâmplat în acea perioadă, pentru că în fiecare zi de luni ne adunam toţi membrii clubului la şedinţă şi trebuia să plătim o cotizaţie de 5 lei. O dată la 2-3 săptămâni mergeam pe munte, cu trenul, ca în vremea studenţiei. Pe vremea aceea eram studenţi la stomatologie, la drept sau la ASE, iar acestea sunt momente de nostalgie.

Cu şcoala de ghizi am început în 1996, într-un subsol, alături de această locaţie, unde acum este o cafenea. În 1997 am zis să facem o agenţie de turism, care sa aibă o vitrină şi, practic, acesta a fost primul nostru sediu, iar acum va rămâne agenţia noastră, să zic, simbolică. Înainte era aici o croitorie. În 17 octombrie s-au împlinit 25 de ani de când am deschis acest sediu. Am adus aici Sfinxul, am pus poze de-ale noastre făcute de-a lungul istoriei, mai avem de adus nişte echipamente de munte pe care le avem mulţi din noi păstrate.

Unii dintre membrii clubului nostru montan şi-au găsit perechea chiar între colegi, iar în club au apărut 120 de copii. Ca o continuare a acestei iniţiative de acum 25 de ani a rămas o şcoală de munte, din care însă eu nu mai fac parte, condusă de unul dintre fondatori, şi încă se pleacă pe munte sub steagul tricolor şi sub steagul Sfinxului".

După 25 de ani de activitate, Christian Tour este o companie matură, axată pe client şi pe calitate, aşa cum o caracterizează Cristian Pandel. Turoperaorul se pregăteşte să se dezvolte şi pe turismul intern, după ce a depăşit cifra de afaceri de 100 de milioane de euro operând în special destinaţiile externe.

Cristian Pandel, Chairman of the Board Memento Group (grupul din care face parte agenţia de turism Christian Tour, alături de compania de transport Memento Bus, lanţul comercial Yuga, franciza Tui TravelCenter), ne-a spus, recent, în cadrul unui interviu, care sunt planurile pentru următoarea perioadă: "Focusul va fi pe turism intern, care se va dezvolta în viitor. Ne vom concentra pe întreaga ţară, pe experienţele pe care poţi să le ai în anumite regiuni din România, care este o ţară extrem de frumoasă. Nu o să punem în programele noastre avantajele practice, respectiv câte lucruri bifezi, ci avantajele emoţionale - câte lucruri trăieşti în vacanţă. Aşadar, ne-am propus să înotăm în oceane albastre, unde putem construi, întrucât afacerile sunt la început de drum. Acum înotăm într-un ocean roşu, plin de sânge, pentru că toată lumea se bate".

Cristian Pandel spune că Sfinxul din Bucegi poate concura cu orice piatră megalitică din Anzii Cordilieri şi că Transilvania poate fi la egalitate cu Islanda, ca frumuseţe. În acest context, Christian Tour va aduce ca element central în turismul de incoming Transilvania, care va fi şi brandul companiei.

Astfel, în 2023 compania îşi doreşte creşterea volumelor cu aproape 40% pe servicii diferite decât ceea ce face acum. Probabil că anul viitor Christian Tour va trece de borna de 130-140 de milioane de euro, ca valoare a vânzărilor, estimează Cristian Pandel.

Povestea Christian Tour

1997

Cristian Pandel deschide agenţia de turism Christian Tour, o mică afacere de familie pornită din pasiunea pentru munte şi drumeţii.

1999-2014

Christian Tour se dezvoltă, ajungând, de la un birou în 1999 la 40 de birouri în 2014, la 50 de miloane de euro cifră de afaceri, 185.000 de vacanţe vândute, o flotă extinsă, reţea IT complexă, ofertă vastă de vacanţe şi destinaţii.

2010

Christian Tour deschide primele birouri în afara ţării - Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova.

2011

Ia naşteree Mementro Group, la iniţiativa lui Cristian Pandel, fiind integrate mai multe branduri sub aceeaşi umbrelă.

2013

Printre altele, Memento Group achiziţionează Memento Kassiopi Resort, din Grecia, moment care marchează naşterea Memento Hotels.

2014

Apare Memento Holidays, o companie ce integrează toate serviciile turistice într-un pachet complet, fiind susţinută de Memento Turcia, Memento Grecia şi Memento Spania.

2015

Christian Tour îşi extinde activitatea în Serbia şi Polonia şi sunt deschise birourile corporate din Bucureşti.

2016

Se lansează Memento Bus, diviza de transport a grupului, care prestează o gamă largă a serviciilor de transport.

2017

Printre altele, este inaugurat Central Bus Station Bucharest, primul terminal intermodal de transport din România, deschis non stop, care face legătura între rutele Memento Bus şi reţeaua locală de transport.

2018

Memento Group înregistrează noi recorduri - cifră de afaceri de 107 milioane de euro, investiţii de 3 milioane euro în cercetare şi dezvoltare, 1,5 milioane de turişti aleg serviciile Christian Tour de la înfiinţarea companiei.

Memento Goup se extinde în Serbia cu alte două birouri şi lansează divizia Memento Bus Serbia.

Pandels Properties începe dezvoltarea a două proiecte imobiliare de locuinţe.

2019

Memento Group achiziţionează Amaze Holidays, cu sediul în Heraklion - Creta.

Ia naştere Memento Green, premieră în România - prima flotă de maşini electrice operată în regim de smart ride sharing.

2020

Memento Group preia franciza brandului german TUI în Româ­nia.

Cu o investiţie iniţială de 2 milioane de euro, se lansează Yuga store, platforma de ecommerce a grupului, promovând un concept de viaţă sănătos.

Grupul lansează compania aeriană Animawings, în parteneriat cu Aegean.

2022

Christian Tour are peste 50 de sedii proprii şi mai mult de 1000 de agenţii care vând pachete turistice ale companiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb