Reprezentanţii "Bucur Obor" consideră că acţiunile ar trebui să rămână suspendate

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 decembrie 2014

Reprezentanţii "Bucur Obor" consideră că acţiunile ar trebui să rămână suspendate

Reprezentanţii "Bucur Obor" (BUCU) consideră că exisă riscul ca reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor BUCU să conducă la lezarea drepturilor acţionarilor şi potenţialilor investitori, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Acţiunile BUCU sunt suspendate de la tranzacţionare de pe 25 septembrie, la cererea ASF, în urma conflictului deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea, care a condus societatea în ultimii ani.

Conducerea "Bucur Obor" precizează, în raport, că nu ştie motivele pentru care ASF a decis suspendarea titlurilor de pe Bursă. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei precizează că societatea este implicată în aproximativ 30 de litigii, iniţiate fie de societate, "reprezentată în mod abuziv şi nelegal de către fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, domnul Gelu Manea, fie de către acesta, în calitate de acţionar, singur sau împreună cu alţi acţionari, în dosare prin care solicită anularea/ suspendarea hotărârilor AGA din 19 septembrie 2014 şi, respectiv 30 octombrie şi a înregistrării acestora la registrul Comerţului".

Procesele din instanţă reprezintă motivul pentru care conducerea societăţi consideră că revenirea la tranzacţionare ar fi riscantă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis, în luna octombrie, că suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor BUCU s-a impus ca urmare a situaţiei înregistrate la emitent, potrivit rapoartelor curente referitoare la AGOA, convocată pentru data de 19.09.2014, publicate pe site-ul operatorului de piaţă.

"Această măsură a fost dispusă în vederea clarificării situaţiei şi a informării corespunzătoare a acţionarilor şi potenţialilor investitori'', ne-au declarat reprezentanţii ASF.

După AGA respectivă, reprezentanţii "Amadeus Group" au raportat că au schimbat Consiliul de Administraţie al companiei, însă, atunci, Gelu Manea a susţinut că şedinţa a fost ilegală.

Recent, acţionarii "Bucur Obor" au respins, într-o altă Adunare Generală, descărcarea de gestiune a foştilor administratori Gelu Manea, Gheorghe Pistol şi Silviu Pandrea.

În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor" au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, iar Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Totuşi, decizia nu a fost pusă în practică, iar această situaţie a condus la un scandal între Laurenţiu Postovaru şi Gelu Manea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb