Reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi OMV Petrom s-au întâlnit cu Iohhanis şi Ponta

Andrei Stan
Companii #Energie / 2 septembrie 2015

Actualizare 17:43 Delegaţia Exxon-OMV s-a întâlnit şi cu premierul

Premierul Victor Ponta a primit miercuri, la Palatul Victoria, delegaţia consorţiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom pentru a discuta despre evoluţia proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagră, informează un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului, întrevederea a avut loc în contextul vizitei în România a vicepreşedintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins şi a vicepreşedintelui pentru operaţiunile din Europa, Tristan Aspray.

"Reprezentanţii consorţiului au prezentat progresele obţinute în ultimele luni în operaţiunile din zona adâncă a perimetrului Neptun şi au reconfirmat interesul pentru continuarea investiţiilor în conformitate cu programul de lucrări asumat. Primul ministru s-a interesat de stadiul cooperării dintre consorţiu şi compania Transgaz pentru realizarea investiţiilor şi asigurarea preluării, în perspectivă, în sistemul naţional de transport din România, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate în perimetrele din Marea Neagră. De asemenea, reprezentanţii consorţiului s-au interesat de evoluţiile în privinţa cadrului de reglementare din sectorul petrol şi gaze şi au apreciat preocuparea Guvernului României pentru încurajarea investiţiilor sustenabile în acest sector strategic'', precizează comunicatul Executivului.

În context, premierul a reafirmat atenţia specială pe care o acordă succesului operaţiunilor de explorare şi exploatare a resurselor energetice din Marea Neagră, astfel încât în viitor acestea să poată consolida securitatea energetică a României şi în plan regional.

(S.A.)

-----------

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea şi exploatarea resurselor de ţiţei şi gaze naturale din Marea Neagră, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul administraţiei prezidenţiale.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele economice şi de investiţii ale asocierii ExxonMobil - OMV Petrom, precum şi provocările comerciale pe termen mediu şi lung ale acestui proiect.

"Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat potenţialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum şi interesul ţării noastre de a-şi valorifica, în mod sustenabil şi competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic.

Reprezentanţii celor două companii au subliniat importanţa stabilităţii şi predictibilităţii în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile majore, care au fost şi vor fi efectuate în continuare în spaţiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung.

În acelaşi timp, au fost menţionate beneficiile mutuale ale explorării şi exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic şi economic actual", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bla,bla, bla........

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb