REPREZENTANŢII EUROHOLD: "Eurohold informează opinia publică despre un atac coordonat asupra Euroins România"

G.D.
Bănci-Asigurări / 8 februarie 2023

"Eurohold informează opinia publică despre un atac coordonat asupra Euroins România"

Eurohold Bulgaria AD informează publicul cu privire la un atac organizat împotriva Euroins România, grupul de asigurări filială a holdingului, conform unui comunicat al Euroins remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicaţi mai mulţi angajaţi de nivel înalt şi mediu din conducerea departamentului de asigurări al autorităţii de supraveghere şi reglementare financiară din România - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi persoane implicate în criza City Insurance. Aceştia desfăşoară aceste acţiuni punând în pericol stabilitatea financiară a companiei, a sectorului asigurărilor în ansamblu şi stabilitatea economică a României. Mai mult, acţiunea unor funcţionari ai departamentului de asigurări ASF pune în pericol bunele relaţii ale companiei cu ASF, ca instituţie şi cu conducerea de vârf a acesteia.

"Eurohold a informat deja o serie de organisme şi instituţii de stat şi internaţionale competente cu privire la aceste acţiuni, iar instituţiile iau măsurile necesare. În informarea transmisă de companie către instituţiile de stat şi internaţionale competente, se descriu toate acţiunile intenţionate, acţiunile grupului împotriva Euroins România şi potenţialul scop al campaniei care ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, provocând o criză de lichiditate în sector, cu impact major. Această destabilizare financiară ar putea afecta inclusiv activitatea din Bulgaria şi ar putea avea un impact negativ asupra apartenenţei celor două ţări la spaţiul Schengen, precum şi asupra intrării Bulgariei în zona euro, în ciuda relaţiilor bilaterale excelente dintre cele două ţări.

Atacul la adresa Euroins România a escaladat în ultimele două săptămâni, când a fost organizată o masivă campanie negativă prin intermediul presei, al unor politicieni şi al unor oficiali ai departamentului de asigurări al ASF. Aceasta include acţiuni şi măsuri care încalcă în mod flagrant nu numai legislaţia bulgară, ci şi cea europeană. Acţionarii holdingului consideră că există o campanie intenţionată care are ca scop destabilizarea pieţei financiare şi de asigurări din România, precum şi a companiei însăşi ca lider pe această piaţă. De asemenea, Eurohold a alertat Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) cu privire la aceste acţiuni, precum şi alte autorităţi europene.

Eurohold face apel la toţi angajaţii şi partenerii filialelor sale să continue să aibă încredere în companie şi să reziste cu încredere acestor atacuri. De asemenea, solicităm reprezentanţilor autorităţilor competente ale statului, să asigure un audit transparent, imparţial şi recunoscut la nivel internaţional al procesului derulat de unii membri ai echipei departamentului de asigurări al ASF, care altfel ar putea duce la o criză de lichidităţi şi la instabilitate financiară şi politică generală.

Compania va furniza în continuare şi cu promptitudine informaţii suplimentare cu privire la acest caz tuturor părţilor interesate", adaugă reprezentanţii Eurohold în comunicat.

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că va face o sesizare penală împotriva conducerii Euroins, după ce mai mulţi angajaţi ai companiei ar fi dezvăluit documente interne ale societăţii în care sunt îndrumaţi să nu raporteze către stat numărul real de dosare în instanţă, potrivit unor investigaţii realizate de Libertatea.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asta-i compania aia de da tepe românilor?

    Eu am fost mulțumit la dauna!

    1. Cerere de despăgubire depus in August și nici pana in prezent nu au plătit banii. Sa ii bage in faliment pe Hoții ăștia de bulgari țepari!

    Mai concret, ce actiuni? Reclama negativa e probabil irelevanta pentru ca lumea cumpara oferta cea mai ieftina (adica a lor).

    Deci... concret, ce se intampla? 

    De 6 ani ma judec cu ei pe un dosar de vatamare. Doi martori sunt la dosar , ei au angajat 4 cabinete de avocatura sa intarzie dosarul, moment in care am fost de 2 ori in pericol amputare membru inferior ! De 6 ani am cerut inchiderea amiabila a dosarului si nimic, probabil asteapta sa mor :-) 

    Situatia la Euroins este grava de tot. ASF a inchisoare ochii pana cand explosion e iminenta. Marcu si Golovatic incearca sa cosmetizeze situatia MCR si SCR. Sa vedem ce parere vor avea procurorii.

    Vegheati linistiti, ASF doarme.

    Prin natura ocupatiei, am de a face cu TOTI asiguratorii pe linie de RCA. De vreo 14 ani. Ceea ce era Euroins cu ceva timp in urma nu se poate compara cu ceea ce este acum! Daca atunci trecea 3-4 luni sa iti plateasca un dosar de dauna si acela cu sume diminuate, acum in cel mult 10 zile esti cu banii in cont! Si se misca foarte repede si simplu . Deci lasand la o parte alte cazuri singulare, relatia cu ei este cat se poate de buna in rezolvarea problemelor pe care le ai. Situatia de azi este mult mai buna fata de trecut, desi si acum sunt firme cu renume care te"ajuta"sa iei teapa....In plus de asta , cati dintre noi aleg cea mai scumpa asigurare, gandindu-se ca aceasta, la o adica, il ajuta pe celalalt?

    1. Inteleg ca esti platit de Euroins dar nu mai nega evidenta. O teapa de asigurari ofera bulgarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb