Reprezentanţii industriei aeronautice cer comasarea firmelor într-o structură, ulterior privatizată

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 11 septembrie 2013

Reprezentanţii industriei aeronautice cer comasarea firmelor într-o structură, ulterior privatizată

Reprezentanţii industriei aeronautice au propus Ministerului Economiei înfiinţarea unei structuri economice integrate, prin comasarea firmelor de profil, şi privatizarea acesteia, dar şi întocmirea unui program pe 10 ani în vederea achiziţiei de elicoptere şi avioane de către instituţiile bugetare.

La consultările de la sediul Ministerului Economiei au participat reprezentaţi ai companiilor cu capital de stat şi private, institute de cercetare, asociaţii patronale din domeniu.

"Modificarea TVA-ului la 15%, însoţită de măsuri coercitive faţă de evaziunea fiscală, îmbunătăţirea Legii nr. 354/2003 privind offset-ul, sprijinirea de către Eximbank a industriei româneşti, precum şi suplimentarea bugetului alocat cercetării la minim 1% din PIB se află, totodată, pe lista de solicitări. De asemenea, stabilirea unei strategii naţionale privind privatizarea agenţilor economici din sectorul industriei aviatice care nu au fost încă privatizaţi se află pe agenda industriaşilor din aviaţie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Totodată, reprezentanţii industriei au solicitat unificarea tuturor organismelor de verificare în vederea eliminării controalelor dublate sau repetate, precum şi conversia datoriilor la bugetul de stat în acţiuni.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara la începutul lunii iunie că instituţia pe care o conduce va începe procedurile pentru privatizarea IAR Ghimbav, Întreprinderea de Avioane Craiova şi Romaero Băneasa.

El preciza că acestea sunt companii valoroase, cu o "expertiză extraordinară" în domeniu, dar Avioane Craiova este într-o situaţie extrem de critică, Romaero are datorii, iar IAR se confruntă cu o reducere dramatică a producţiei.

La nivel anului 2011, în România activau un număr de 18 firme de profil, cu aproximativ 3.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri totală de 537 milioane lei.

În cele 1.500 de companii din acest sector, active la nivelul Uniunii Europene, lucrează 344.000 de angajaţi, cea mai mare valoare adăugată (27,5% din total industrie) fiind realizată de Franţa.

Primii trei producători europeni (Franţa, Marea Britanie şi Germania) concentrează în jur de 80% din valoarea adăugată generată la nivelul UE-27, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb