Reprezentarea ţării la Consiliul European, motiv de dispută politică

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2012

Reprezentarea ţării la Consiliul European, motiv de dispută politică

Puterea şi opoziţia reuşesc să găsească cele mai diverse subiecte pentru a provoca dispute şi scandaluri. Ultima controversă e legată de cine va reprezenta ţara la Consiliul European, premie-rul Ponta sau preşedintele Băsescu.

Premierul Victor Ponta solicită Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să organizeze un plen comun în care Parlamentul să decidă mandatul pentru Consiliul European şi pe cel pe care îl consideră îndreptăţit să reprezinte România la summit-ul din 28 iunie. Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că premierul trebuie să citească mai atent Constituţia, ea precizând că deocamdată nu a primit nicio solicitare de la Guvern: "Cred că fiecare dintre noi trebuie să citească Constituţia şi, după ce o citim cu mare atenţie, ne dăm seama singuri. Nu am discutat despre niciun plen reunit. Nu am primit nicio solicitare".

Victor Ponta consideră ca fiind foarte grav faptul că preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, s-a antepronunţat şi "a dezinformat" referitor la reprezentarea României la Consiliul European, el arătând că nu există în Constituţie o prevedere expresă privind reprezentarea: "Constituţia României nu prevede nicăieri dreptul absolut nici al preşedintelui, nici al premierului de a merge la Consiliul European. Afirmaţia domnului Zegrean e mincinoasă şi nesusţinută de textele Constituţiei. E extrem de grav că preşedintele Curţii Constituţionale nu numai că se antepronunţă, dar mai şi dezinformează. Nu e niciun articol în Constituţie care să prevadă acest lucru, iar domnul Zegrean se presupune că ar trebui să o cunoască". Preşedintele Curţii Constituţionale declarase săptămâna trecută, referitor la reprezentarea României la Bruxelles, că la Consiliul European ar trebui să meargă preşedintele, aşa cum a făcut şi până acum, fapt necontestat de nimeni până în prezent, precizând că răspunsul se găseşte în Constituţie. Pe de altă parte, Zegrean a spus că, dacă ar da un răspuns la această întrebare, nu ar mai putea participa la judecata unei astfel de sesizări către Curtea Constituţională. Astfel, Victor Ponta susţine că Augustin Zegrean s-a antepronunţat în cazul reprezentării României la Consiliul European şi va trebui să se abţină de la vot dacă această problemă va ajunge în dezbaterea Curţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai penibil de atata ce se mai poate intampla???Pitecantropul de ponta,are pretentii cand tot ce au facut acesti pogonici de uselisti a fost sa strige din toti ranunchii"jos Basescu si Boc",altceva nu stiu sa faca nici pitecantropul si nici homeless-ul de antonescu.Numai cand le vezi fata la televizor,de apuca rasu-plansu,unul cu fata de copil in pubertate si o privire tampa iar celalalt parca adus in fata televizoarelor direct din Gara de Nord !!!!!!

    Categoric Basescu este cel mai indicat sa ne reprezinte,asta este pararea mea.

    Si sper ca tara asta sa se trezeasca si sa ia masuri ca sa nu ne mai intoarcem in sovietizare si comunism stintific!!!!! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb