Republica Cehă şi Polonia anunţă controale temporare la graniţa cu Slovacia

F.D.
Internaţional / 3 octombrie 2023

Republica Cehă şi Polonia anunţă controale temporare la graniţa cu Slovacia

Polonia şi Republica Cehă au anunţat marţi introducerea de controale temporare la graniţa cu Slovacia, conform Agerpres.

Măsura, care se va aplica iniţial pentru o perioadă de zece zile începând de miercuri, vizează reducerea migraţiei şi a traficului ilegale.

"Măsura este necesară pentru o luptă eficientă împotriva grupurilor de traficanţi şi a migraţiei ilegale", a scris pe platforma de social-media X ministrul de interne ceh Vit Rakusan.

Acesta a precizat că vor avea loc controale aleatorii pe întreaga lungime a frontierei cu Slovacia, în aşa fel încât comerţul transfrontalier şi circulaţia pasagerilor să fie afectate cât mai puţin.

Ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski a menţionat că i-a informat pe omologii săi din Germania, Slovacia, Austria şi Republica Cehă, precum şi Comisia Europeană în legătură cu aceste controale, în concordanţă cu regulile spaţiului de liberă circulaţie Schengen.

Ministrul polonez a mai explicat că în ultimele săptămâni autorităţile poloneze au depistat şi reţinut 551 de migranţi ilegali la graniţa cu Slovacia, ceea ce le-a determinat să ia "măsuri decisive".

Slovacia s-a confruntat în ultimul timp cu o creştere a numărului de migranţi ilegali care vin în această ţară, în drum spre Germania şi vestul Europei. Migranţii, în principal tineri din Orientul Mijlociu şi Afganistan, sosesc în cea mai mare parte pe aşa-zisa rută balcanică, trecând prin Serbia şi Ungaria.

Premierul slovac în exerciţiu Ludovit Odor a indicat că guvernul de la Bratislava va reacţiona în urma reuniunii sale de miercuri la măsura anunţată marţi de vecinii săi.

El a subliniat într-un comunicat citat de Reuters că "migraţia necesită o soluţie europeană la graniţele externe", întrucât "atunci când o ţară începe să-şi protejeze mai mult graniţa, se creează un efect de cascadă, toţi plătim pentru asta şi rezultatul va fi foarte neclar".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cum a castigat alegerile un partid anti-ucraina = cum imediat slovacia a fost pedepsita

    asa da democratie = faci ce zice seful ca altfel o incurci  

    vezi de exemplu italia cu meloni  

    ce a zis ursula inainte de alegeri ? = italienii pot sa voteze cu cine vor dar daca nu iese cine vrem noi avem mijloace pentru a controla italia

    a iesit meloni cu o campanie de dreapta dar ... ursula a avut dreptate = acum meloni joaca cum vrea ursula pentru ca da , exista mijloace de a o controla pe meloni si prin ea italia  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb