Republica Moldova ia în discuţie achitarea datoriei istorice pe care o are faţă de ţara noastră

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2005

A doua sesiune a Comisiei Mixte România - Moldova s-a încheiat

Reprezentanţii guvernelor României şi Republicii Moldova au finalizat ieri lucrările Comisiei Mixte care s-a desfăşurat între cele două ţări, în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie. La încheierea negocierilor, oficialii ţărilor amintite au semnat "Acordul intreguvernamental de cooperare economică, industrială şi tehnico - ştiinţifică", "Acordul bilateral privind navigaţia pe căile navigabile interioare" şi "Protocolul Sesiunii a II-a a Comisiei mixte".

După ce va fi însuşit de parlamentele României şi Moldovei, primul dintre aceste documente va înlocui acordul de colaborare comercială bilaterală existent, după cum a declarat ministrul delegat pentru comerţ, Iuliu Winkler. Cel de-al doilea act face referire la Prut şi la modul în care se va naviga pe rîu. În ceea ce priveşte al treilea protocol parafat ieri la sediul Ministerului, Economiei şi Comerţului (MEC), ministrul Winkler a subliniat că sesiunea Comisiei mixte s-a desfăşurat pe cinci grupe de lucru, reprezentînd diverse domenii de activitate - învăţămînt, comerţ, energie, transporturi etc. Discuţiile au avut loc pe marginea diverselor obiective de investiţii şi a programelor de colaborare care vor fi implementate în fiecare dintre domeniile vizate.

Cele două părţi au discutat şi despre posibilitatea Republicii Moldova de a-şi plăti datoria istorică, pe care o are faţă de ţara noastră, din comerţul cu energie.

Valeriu Lazăr, ministrul economiei şi comerţului din Republica Moldova, a subliniat, la rîndul său, că integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană deschide noi perspective statului pe care îl reprezintă.

Privitor la cea de-a treia sesiune a Comisiei Mixte româno - moldave, Iuliu Winkler a spus că aceasta se va desfăşura pe parcursul anului viitor, la Chişinău.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb