REPUBLICA MOLDOVA  Liderii alianţei de la guvernare promit că nu vor interveni în activitatea Executivului decât în "cazuri delicate"

Elena Deacu
Internaţional / 3 august 2015

Guvernul investit recent urmează să soluţioneze sarcini dificile într-o perioadă foarte complicată, dar partidele din alianţă nu vor interveni în activitatea executivului, decât doar în cazuri speciale.

Aceste declaraţii au fost date de către liderii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană 3, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, de la postul de televiziune "Prime", informează agenţia IPN.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că una din principalele sarcini este reluarea negocierilor şi semnarea Acordului cu FMI.

"Avem o situaţie destul de dificilă. Avem nevoie de Acordul FMI, care va reprezenta un certificat de sănătate pentru economia moldovenească. Dacă va veni FMI, vor veni şi investiţiile străine. Totodată, este necesar să renunţăm la modelul de dezvoltare economică pe care îl avem", a spus liderul liberal-democrat.

Referindu-se la problema transnistreană, Vlad Filat a declarat că trebuie de continuat dialogul care a fost început şi este de acord cu colegii săi de alianţă că diferendul trebuie soluţionat pe cale diplomatică, mai ales că situaţia a devenit favorabilă.

Marian Lupu, preşedintele PDM, a declarat că în afară de greşelile politicienilor care au fost la guvernare, situaţia economică dificilă din Moldova se mai datorează şi unor factori obiectivi cum ar fi relaţia Occidentului cu Rusia şi situaţia din Ucraina, iar inaugurarea Guvernului reprezintă un mesaj puternic de stabilitate.

"Noi am adoptat un program de guvernare, iar Guvernul urmează să-l implementeze. Alianţa nu va diminua şi nici nu va substitui activitatea Guvernului. Noi am votat cu toţii acest program", a spus Marian Lupu.

Lupu s-a pronunţat pentru soluţionarea paşnică a diferendului transnistrean cât mai repede posibil.

"Uniunea Europeană nu va accepta încă un Cipru. Acum este situaţia potrivită pentru soluţionarea diferendului transnistrean, deoarece avem susţinerea Ucrainei", a declarat preşedintele democraţilor.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liderii Alianţei vor interveni în activitatea Guvernului doar în cazuri delicate.

"Alianţele se formează între partide, iar noi ne-am asumat responsabilitatea. Dar aceasta nu înseamnă că pentru orice mărunţiş premierul trebuie să vină la alianţă. Vom interveni doar cu sfaturi în cazuri delicate cum ar fi majorarea vârstei de pensionare sau majorarea tarifelor la resursele energetice", a spus Ghimpu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb