Resource Partners continuă investiţiile în România

R.S.
Companii / 10 septembrie

Aleksander Kacprzyk

Aleksander Kacprzyk

Resource Partners îşi consolidează prezenţa pe piaţa românească prin achiziţia a 80% din capitalul grupului ITH, din care fac parte Vola.ro din România, cu prezenţă inclusiv în Bulgaria şi Republica Moldova, şi FRU.pl în Polonia. Astfel, România îşi confirmă statutul de piaţă cheie pentru fonduri gestionate de Resource Partners, alături de Polonia. În afară de aceste două geografii, fondul mai investeşte în toate ţările din CEE membre ale Uniunii Europene, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Suntem bucuroşi să marcăm începutul investiţiilor în România, prin cel de-al treilea fond cu o companie atât de performantă precum Grupul ITH care include Vola.ro, liderul pieţei de turism online din România, cu prezenţă şi în Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova, şi pe care o vom sprijini să-şi îndeplinească planurile de expansiune in pieţe internaţionale, chiar globale. Continuăm să lucrăm la mai multe oportunităţi de investiţie în România şi suntem dedicaţi să realizăm încă minim o tranzacţie pe această piaţă, in viitorul apropiat. Am promis că vom continua să investim pe plan local, după exit-ul din World Class realizat în 2022, şi ne ţinem de cuvânt. Vedem în piaţa românească mult potenţial, astfel că antreprenorii români pot găsi în noi un adevărat partener strategic pentru dezvoltarea companiei lor. Avem un istoric solid în susţinerea companiilor in care am investit prin extinderea internaţională, iar fiecare companie din portofoliul nostru actual vinde în prezent pe pieţele de export.", spune Aleksander Kacprzyk, Managing Partner la Resource Partners, potrivit comunicatului.

România este o piaţă de desfacere şi pentru alte trei companii din portofoliul Resource Partners: 7Anna, Nesperta şi Buglo din Polonia şi Deeper din Lituania. 7Anna produce biciclete şi deţine brandurile Rondo, NS Bikes şi Crème, Nesperta este un producător de lacuri de unghii sub mărcile Semilac şi Hi Hybrid,iar Buglo produce mobilier pentru spaţiile de joacă. Deeper, o companie din Lituania, fabrică sonare şi bărci pentru pescuit.

"Abordarea Resource Partners pe piaţa românească este puţin diferită faţă de Polonia şi presupune un grad mai ridicat de diversificare a sectoarelor. Căutăm să investim şi să sprijinim companiile care sunt capabile să devina lideri de piaţă şi să stimuleze inovarea în domeniile lor de activitate, fie prin progrese tehnologice, fie prin expansiune pe noi pieţe regionale şi globale. Investiţiile pe care le facem în companiile româneşti au o componentă de equity care variază între 7 şi 20 milioane de euro, la care pot fi adăugate finanţările bancare sau alte co-investiţii. În Europa Centrală şi de Est avem deja câteva oportunităţi avansate de investiţii la care lucrăm, din sectoarele de eCommerce şi de activităţi outdoor", a explicat Miruna Popa, Investment Manager la Resource Partners.

Cu o experienţă de peste 15 ani, Resource Partners investeşte în companii cu perspective de creştere rapidă şi un management experimentat, pe care le sprijină în expansiunea internaţională, scalarea organică şi prin efectuarea de achiziţii. În prezent, principalele investiţii ale Resource Partners sunt în Polonia, România şi Lituania şi sunt realizate în companii din sectorul de bunuri de consum şi servicii, cu accent în zona de eCommerce şi de transformare digitală. Fondul de investiţii urmăreşte companiile cu EBITDA mai mare de 1 milion de euro, care au perspective de scalare, o bază solidă de clienţi şi apetit pentru intrarea pe noi pieţe internationale. De la înfiinţare, Resource Partners a strâns trei generaţii de fonduri de investiţii care depăşesc 500 milioane de euro, şi care au dus la investiţii, până acum, în 17 companii, 12 achiziţii add -n şi au generat 11 exit-uri, se menţionează în comunicat.

Tranzacţia încheiată recent pe plan local de către Resource Partners vine într-un context de uşoară scădere a pieţei locale de fuziuni şi achiziţii, conform unui studiu recent publicat de EY. Astfel, în prima jumătate a 2024 au fost înregistrate 124 de tranzacţii cu o valoare totală estimată de 2,3 miliarde dolari, marcând o scădere de 6% în volum, faţă de cele 132 de tranzacţii (3,7 miliarde de dolari) înregistrate în perioada similară din 2023.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb