Restrângerea cererii externe continuă să fie principala problemă a sectorului IMM

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 octombrie 2011

Restrângerea cererii externe continuă să fie principala problemă a sectorului IMM

Restrângerea cererii externe continuă să fie principala problemă a sectorului IMM, însă numărul firmelor care se închid a scăzut semnificativ, a declarat, miercuri, preşedintele AIPPIMM, Cris-tian Haiduc, la o conferinţă privind evoluţia firmelor româneşti.

"Cea mai mare problemă pentru firmele româneşti continuă să fie restrân-gerea cererii externe. Sperăm să creş-tem, în acest context, cererea internă. Sunt multe IMM-uri care nu au rezistat crizei, mare parte dintre acestea închizându-se în 2009, la începutul crizei, şi în 2010. Însă numărul radierilor şi cel al închiderilor de firme au scăzut. În prezent sunt peste 600.000 de firme care activează în România", a afirmat Cristian Haiduc, citat de Agerpres.

De asemenea, preşedintele AIPPIMM a precizat că sectorul IMM întâmpină probleme în ceea ce priveşte accesul la finanţare, context în care a fost lansat programul "Mihail Kogălniceanu", prin intermediul căruia dobânda creditelor acordate poate fi subvenţionată de stat în proporţie de 70%.

Bugetul alocat programului pentru perioada 2011-2013 este de 165 milioane lei, ceea ce permite sprijinirea unui număr de aproximativ 28.000 de întreprinderi.

Obiectivul "Programului Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii" îl constituie facilitarea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la garantare şi creditare, prin acordarea unei linii de credit cu dobândă subvenţionată şi, după caz, garantată parţial de stat.

Programul urmăreşte facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor, menţinerea activităţii şi a locurilor de muncă existente în rândul IMM-urilor şi susţinerea competitivităţii economice a acestora. De asemenea, prin acest program se urmăreşte reducerea arieratelor datorate statului de către sectorul IMM şi reducerea masei monetare în numerar, care, în prezent, circulă nestingherită în economia nefiscalizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb