Reţeaua "Broker", controlată cu puşca la picior

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2009

Reţeaua "Broker", controlată cu puşca la picior

Petru Prunea, preşedintele casei de brokeraj "Broker" Cluj (suspendată din activitate în mod bizar, de CNVM) ne-a informat că, ieri, Comisia a stabilit necesitatea prezenţei poliţiştilor la controlul celor cinci sucursale pe care s-a decis să le controleze.

Petru Prunea era şocat, întrebându-se retoric: "Se teme CNVM că n-aş permite accesul la control?! A existat vreodată vreo ocazie în care să nu colaborăm cu echipele de control? CNMV nu ştie ce să mai inventeze ca să ne creeze o imagine de infractori! De altfel, aceste cinci controale noi, probabil că încearcă, doar-doar, să găsească ceva care să justifice decizia abuzivă prin care ne-a blocat activitatea".

În opinia noastră, CNVM este dator ca, de urgenţă, să se explice public, deoarece faptele cunoscute nu au adâncimea pe care ar presupune-o dimensiunea sancţiunilor aplicate casei "Broker" Cluj - cel mai mare operator de "retail" din piaţa noastră.

Cazul "Broker" Cluj îi preocupă intens pe cititorii noştri, care, ieri, au comentat, în număr mare, articolul publicat de "BURSA" sub titlul "Suspendarea Cluj, bucuria cui?"

Deoarece comentariile ilustrează interes şi cunoaştere în subiect, şi pentru că atacă tema sub perspective diverse, uneori, de pe poziţii opuse, le reproducem în cele ce urmează.

1. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Din avion aşa pare, nea Make. Dar ce părere ai avea despre faptul că eu l-am sesizat pe domnul Prunea despre operaţiunile ilegale de pe contul meu la Deva încă de pe data de 10.10.2008 cu rugămintea de a dispune verificarea încrucişată între sediile Cluj şi Deva?

2. mesaj trimis de Simionas

Şi dacă ai constatat nereguli grave, de ce nu ai sesizat CNVM? ai avut cont discreţionar?

3. mesaj trimis de A.O.

Nu am avut cont discreţionar, dar s-a lucrat pe el ca şi cum ar fi. Plus sume necontabilizate şi sold negativ mare. Am sesizat prin mail în 19.10.2008 auditorul, iar în 20.10.08 compartimentul de control-juridic, am scris în registrul de reclamaţii şi nici la ora actuală nu am primit răspuns oficial la aceste sesizări. Nu am făcut valuri în exterior pentru a proteja imaginea şi încrederea necesară în piaţa de capital.

4. mesaj trimis de salariat SSif Broker

Domnule Oprea, cred că sunteţi subiectiv. Dvs aţi candidat pentru un loc în CA la AGA din octombrie. Şi aţi pierdut. Nu este cumva vorba de frustrare?

5. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Da, sunt de acord că pe acest palier am o uşoară insatisfacţie. Din 13 candidaţi eram singurul care îndeplineam una din condiţiile obligatorii, anume de a fi activat cel puţin 3 ani în domeniul bancar sau al pieţei de capital. Dar să revenim la subiect. AGA a avut loc la 17 oct. 2008 iar eu am făcut prima sesizare în 10 oct. deci cu 7 zile mai devreme. Mai mult, în AGA am cerut în calitate de acţionar şi candidat, lămurirea soldului meu dar domnul profesor m-a repezit, spunându-mi că nu au datele acolo şi că ordinea de zi nu are şi astfel de probleme.

6. mesaj trimis de Ion Ilpan

Atitudine abjectă din partea CNVM, pedeapsa maximă

Tot ce scrie MAKE este perfect adevărat, cuvânt de cuvânt! De 3 ori ruşine CNVM, până şi dreptul de a vedea Piaţa pe platforma Spartakus ni l-ai luat. Cine vă credeţi pigmeilor iresponsabili, cei 7 care mai întâi aţi sancţionat şi apoi anchetaţi? De ce durata maximă de 2 săptămâni troglodiţilor, că este un furt banal de competenţa Poliţiei, nu se justifică nici o clipă de suspendare? La noi cei peste 15 mii de investitori, pe care ne-aţi suspendat, după bunul vostru plac, cum v-aţi gândit? Aplicaţi pedepse colective investitorilor măi gândacilor de insectar! Cine ţine Dom"le astfel de tembeli pe poziţii în care se decide soarta a mii de oameni? Domnilor Parlamantari, scuturaţi-vă de jegurile astea care-şi bat joc de miile de investitori, de Bursă, de Ţară chiar! Ce-au avut cu noi de ne-au băgat, în masă la sancţiunea asta colectivă? Dacă nu sunt capabili să-şi dea seama de urmările faptelor lor, de ce nu sunt daţi afară şi puşi profesionişti în locul lor. Are nevoie cineva de ciomagari pe Piaţa de Capital. O autoritate de supraveghere trebuie să se distingă prin înţelepciune, prin raţionalitate peste cea a Pieţei chiar prin măsuri ponderate strict corelate cu faptele şi nu prin impulsivitate!

7. mesaj trimis de Andrei Sandu

Cine se bucură? Unul care se bucură este Cristian Sima!!!!

8 mesaj trimis de Razvan

Ce salarii iau cei de la CNVM? L-aş ruga pe domnul prim-ministru Boc, să se uite puţin peste salariile celor de la CNVM şi coroborat cu activitatea slabă a acestora, măcar să le reducă veniturile cu 90%, dacă nu are puterea să-i schimbe din funcţie! Vă mulţumesc.

9. mesaj trimis de comisar

Cei de la CNVM iau salarii mari ca să aplice legea şi regulamentele în vigoare, care prevăd obligaţii mari pentru conducerile SSIF-urilor pe linia asigurării controlului asupra operaţiunilor de piaţă. Din acest punct de vedere, dacă cele postate la poziţia 1. se confirmă, conducerea SSIF Broker poate avea mari probleme. Evident, sunt de acord că investitorii nu ar trebui să sufere din cauza aceasta.

10. mesaj trimis de Razvan

Răspuns la postarea nr.1. Dacă eram în situaţia dlui Andreiu Oprea, iar în maxim o zi lucrătoare nu primeam răspuns de la dl Prunea, mergeam personal la CNVM! E clar că este vorba doar de o dezinformare. Deci, dle Comisar v-aş recomanda să cereţi şi dvs reducerea salariilor celor de la CNVM pt că se pare că au o politică care va distruge piaţa noastră de capital.

11. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Răzvane, te asigur că nu este vorba de dezinformare. Şi dacă d-l Make, pe articolul căruia dezbatem va fi de acord să mă contacteze, îi pun la dispoziţie e-mailurile pentru a le comenta fără părtinire într-un articol viitor. În ceea ce priveşte atitudinea mea, am considerat să procedez cu discreţie pentru a nu inflama piaţa şi de a lăsa mecanismele interne să funcţioneze, conform Regulamentului nr. 32/2006 CNVM. Citeşte-l te rog cu atenţie.

14. mesaj trimis de Razvan

Atenţie la ce spuneţi de acum încolo! Aţi afirmat că aţi avut cunoştinţă de comiterea unor infracţiuni pe care nu le-aţi făcut publice. Se pedepseşte de codul penal!

15. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Sunt foarte atent la ce spun. Dar să te ţii bine. Văzând că lucrurile nu se mişcă, am comunicat prin mail situaţia, celor 3 acţionari semnificativi, care sunt membrii CA: Miron Martin, Ioan Cartis (prin ginerele său) şi Anton Ionescu în data de 21.10.08.

16. mesaj trimis de Razvan

Vă mulţumesc pt intervenţiile de azi pt că eu, acţionar la BRK, am participat la acea şedinţă AGA din 17/10/2008 a SSIF BRK şi nu înţelegeam tot acel scandal. Am încercat să provoc în stânga şi în dreapta ca să primesc lămuriri şi iată că le-am obţinut de la DVS.

Concluzia mea este că nu sunt implicaţi în aceste nereguli conducerea executivă a SSIF BRK, dar că s-a încercat muşamalizarea acestor nereguli de către preşedintele Prunea + încercarea de a cădea la învoială cu dvs chiar şi în schimbul unui loc în CA. Nu cred că meritaţi un loc în CA, dle Andreiu Oprea doar pe considerentul că aţi fost jecmănit de directoarea de la Deva. Aveţi doar dreptul să vă recuperaţi banii furaţi doar de la directoarea sucursalei Deva (o acţiune civilă care nu implică societatea BRK)!

18. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Răzvane, şi eu cred acum că nu merităm un loc într-un astfel de CA în care preşedintele este TOTUL şi care din păcate pentru investitori îi duce către un faliment răsunător. Referitor la CONCLUZIA ta, mi se pare pripită. Mai citeşte şi reciteşte capitolele din Regulamentul 32/2006 despre cerinţele organizatorice şi despre controlul intern. Şi ca să nu te las să te pierzi printre atâtea articole du-te direct la Art. 65 pct.1 şi vei vedea că "" Membrii CA şi conducătorii SSIF sunt răspunzători pt asigurarea respectării regulilor şi procedurilor.... " Pct 2. "" SSIF este responsabilă pentru conduita şi activitatea persoanelor angajate... " Pct 3. ""Membrii CA şi conducătorii SSIF au obligaţia să asigure menţinerea unor standarde profesionale şi de conduită adecvate ale întregului personal ""

19. mesaj trimis de Razvan

Bla, Bla, Bla! Daca nici CNVM -ul nu respecta nici o regula a respectivului Regulament (vezi obligaţiile emitenţilor să publice rezultatele trimestiale, vezi obligaţiile preluărilor obligatorii de acţionarii care deţin anumite praguri, etc, etc !!) de ce aş citi eu acest articol ??? E fară valoare ! Suntem într-o piaţă în care legea o face funcţionarul public !

20. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Este fara valoare pentru unul ca tine, care nu ai funcţie de conducere în SSIF şi îţi dau dreptate să nu îl citeşti . Dar pentru un conducător executiv sau membru CA este ca şi cum ai merge la vânătoare de urşi fără puşcă. Te papă ursul, în cazul de faţă CNVM şi posibil PROCURORUL şi dai cinstea pe ruşine.

22. mesaj trimis de Mircea

Părere. Domnul meu, lăsând deoparte faptul că CNVM-ul nu-şi face treaba de ani de zile, şi până acum nu prea v-am văzut aşa de vehement, haideţi să fim serioşi şi în legătură cu vina Broker şi să nu cădem în absurd luindui apărarea, că riscaţi să deveniţi penibil, sau să ne faceţi să credem că e un articol " comandat ". OK?

23. mesaj trimis de Radu

Cam aşa e pe la noi! Mi se pare o absurditate ca investitorii să fie prejudiciaţi de CNVM în halul aceste. Cred că se impunea o anchetă înainte de suspendarea dreptului de tranzacţionare. Mi se pare că CNVM acţionează exact ca un dictator care face ce îi taie capul. Ruşine mare CNVM...

24. mesaj trimis de anonim

CNVM. CNVM, o instituţie care mănâncă bani degeaba.Ce masuri, pentru dezvoltarea pieţii bursiere,a luat?Penibili!

(sursa: site-ul internet 04.02.2009)

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Este un mare noroc pentru Ssif Broker ca nu s-a "incaltat" in CA cu o astfel de catastrofa de om cum este Andreiu Oprea. Dat fiind faptul ca a candidat la CA si a fost respins, daca avea calitati dce om nu trebuia in nici un caz sa se "autovictimizeze" in public. Daca problema lui este reala, trebuia sa o abordeze ca un barbat si sa o solutioneze in mod direct. Apare insa ca aceasta problema a pus-o in contextul in care candida, ca un mijloc de presiune si bineinteles ca nu este credibil.

    Cu privire la CNVM pun o singura intrebare : in cele 3 luni din sem. II 2008 de monitorizare a Ssif Broker de ce nu au facut si controale, de ce nu dezbat cu prioritate contestatia Ssif Broker SA la suspendare pentru a ne "dezsuspenda" pe noi cei 10.000 de investitori si 15.000 de actionari ai Ssif Broker ! Pe cucoana asta care conduce CNVM o doare-paispe de aceste mii de oameni, practic nici nu-i pasa! Daca avea respect fata de noi si minte trebuia sa asigure ca nu suferim nici o secunda, nici o privatiune si apoi sa sanctioneze intermediarul. Ce ma revolta la culme este ca cei care sunt peste CNVM, adica Comisia pentru Piata de Capital din parlament tace malc si o lasa pe cucoana sa-si bata joc de noi cum vrea ! Rusine Parlament, rusine Romania daca nici voi alesii nostri nu discerneti ca prioritari suntem noi cei 25 mii de oameni pedepsiti complet nevinovati si nu ne aparati in fata unor birocrati obtuzi care servesc interese obscure si care fac ce-i taie capul, cu noi alegatorii.  

    1. Nene Ilpane,

      Atat in postarea de ieri cat si acum d-ta folosesti cuvinte alese : trogloditilor, gandaci de insectar, tembeli, ciomagari, cucoana care o doare in paispe, birocrati obtuzi care servesc interese obscure( te referi la CNVM) care se invecineaza cu calomnia si insulta. Cu mine esti ceva mai gentil, ma faci doar catastrofa fara macar sa ma cunosti. Banuiesc ca esti mai barbat decat mine asa ca dati matale numele real si adresa (sau numai cea de e-mail, asa cum am facut-o eu ieri). Pentru ca am vaga impresie ca esti unul dintre conducatorii SSIF (daca nu CEL MARE), speriat realmente de directia in care evolueaza lucrurile.

      Daca nu o faci de bunavoie, sugerez partii calomniate sa se adreseze celor ce pot si stiu sa te identifice. 

      nu-mi pot inchipui o firma serioasa, in chiar miezul capitalismului, bursa, onesta si dedicata clientilor, dar intemeiata si condusa de un profesor de economie politica comunista, turnator la Secu, betiv si abuziv in relatiile cu studentii! Petru Prunea are un trecut muuult prea rosu ca sa poata fi luat in discutie macar o clipa ca om de bursa, serios si onest! nu ma intereseaza al cui om de paie este dar eu nu mi-as incredinta nici un leusor unei firme in care acest specimen si-a varat coada! cine are urechi de auzit...

      Dnu Clujean,

      Ceea ce se dezbate aici, reprezinta interesele unei societati listate la bursa si nu frustrarile matale personale ! Deci cauta un psiholog mai degraba care sa te asculte.. 

      Dar cine esti si ce te crezi, mai Andreiule de ne dai lectii ca nam auzit de tine pana acum

      Nu te obosi sa cauti datele de pe adresa de mail. E o adresa fictiva ! Cine sunt ? Sunt actionar la BRK si sunt mandru de acest lucru ! Dar tu cine esti Altule ?

      Ba Opreiule, cu comportament de nemernic de mahala. Daca vrei sa stii cine sunt cauta-ma tu si-ti promit ca-ti trag si 2 palme in caz ca ma gesesti. Tu esti unul dintre cei care au declansat acest scandal si ne-ai creat noua celor 25 de mii de oameni nevinovati consecinta pe care o suportam ! Tu esti cel care a "turnat" la CNVM, pe motiv ca nu a fost ales in CA. Eu sunt unul dintre miile alea(nu conteaza cifra exacta10,15, 25 dar sunt mii) care au fost pedepsiti pe nevinovat si de aceea nu te iert, cu "slova" i-ti dau la "moaca" ! Esti chiar sub nivelul de insecta de laborator asa ca de tine nu ma mai ocup ca ma compromit in ochii mei. Du-te si linge la CNVM, acolo unde ai turnat si baliverne chiar daca e un fapt real.

      CNVM nu va e rusine sa convocati la un control scriptic "pistolarii" ? De ce desjositi calitatile "gulerelor albe" ? Hotia la Deva s-a facut cu zimbetul pe buze, de o "mironosita" si nu de cowboy ! Nu va dati in petic fiindca un grup de actionari ai Ssif Broker, deja vor sa propuna in AGA sa fiti actionati la Instantele Europene pentru despagubiri. Acolo nu aveti cum merge cu pistolari dupa voi ca sa va acoperiti "magaria" suspendarii celor XX mii de investitori ai BRK !  

      Draga Alt Clujene

      Sunt un om obisnuit. M-am retras la pensie si ajut cu mare bucurie la cresterea a doi nepotei dragalasi. Nu este locul aici sa-ti dau mai multe amanunte. Daca intr-adevar doresti sa-ti imbogatesti cultura generala si cu biografia subsemnatului, intra pe GOOGLE, tasteaza Andreiu Oprea, pui degetul mijlociu de la mana dreapta pe ENTER (trebuie sa si apesi putin) si te luminezi. Vei vedea ca sunt un fel de Don Qijote care s-a batut o perioada din viata sa cu niste mori de vant romanesti: Bancorex, FNI, economia subterana, etc iar acum ... cu alta. 

      Aoleu!!! Ma dor ochii de atatea greseli gramaticale! Nu stiu daca sunteti cel mai bun de a da sfaturi.

      Era vorba de acest Ion Ilpan.

      Dra invatatoare,

      Nu suntem la ora de Gramatica ! Va rog intoarceti-va la clasa 1a, ca va asteapta elevi-sorii :)) 

      tocmai despre o firma care primejduieste banii fraierilor de investitori vb si eu, slugoi al lui Prunea ce esti! daca tie iti convine ce face ipochimenul ala, mie, care il cunosc de peste 25 de ani, NU! deci stai dreaq pe poponeatza ta si nu mai insela oamenii, macar aici pe forum! nu interesele firmei lui Prunea conteaza ci interesele clientilor! sau esti de alta parere, escrocule?

      In calitatea noastra de arbitru de piata va aducem la cunostinta ca suntem putin depasiti de situatie. Va rugam sa aveti putina rabdare pt ca in acest moment purtam discutii cu responsabilii SEC din SUA pt a le cere sprijinul in acest caz.

      Va tinem la curent, dragi investitori pe parcursul urmatorilor ani despre evolutia cazului BRK 

      Nene Ilpane,

      Inca o postare si dau ca sigura identitatea d-tale. Sa recapitulam:- esti unul din miile alea(eu cred ca esti PRIMUL adica Presedinte de ceva sau asa ceva) - esti dublu Cred ca esti acelasi cu Razvan din postarile de ieri) - esti un fost boxer (stii sa tragi palme, dai la moaca) -esti profesor universitar la mai multe universitati particulare (ai "o prestanta"" o aroganta", tragi de urechi CNVM ul, arati cu degetul, mustri, dojenesti, ameninti cu pedepse corporale). Asta dupa postarile de pana acum. 

      Despre " turnare" iti dau cuvantul de onoare ca nu am turnat. Pentru ca spre deosebire de d-ta care ai alergie la Regulamentele CNVM eu inca mai cred in respectarea lor si am procedat conform acestora. Adica am sesizat corpul de control intern. Care control intern stie ce are de facut tot datorita Regulamentului 32/2006. Regret dar trebuie sa citez: Art 78. pct 2.." in situatia in care reprezentantul compartimentului de control intern ia cunostinta in timpul activitatii de eventuale incalcari ale regimului juridic aplicabil pietei de capital, inclusiv al procedurilor interne ale societatii, acesta are obligatia sa informeze CA si auditorii interni ai SSIF." 

      Nu stiu daca sefa controlului care a venit la Deva in urma sesizarii mele insotita de auditorul intern a informat pe cine trebuia. 

      Art 78. pct. 3 " in cazul unor abateri de la reglementarile in vigoare, membrii CA/conducatorii si auditorii interni ai SSIF vor notifica cu maxima urgenta CNVM situatia constatata si masurile adoptate.

      Ei, aici e aici. A procedat CA dupa cum scrie la regulament? Daca DA, atunci eu nu sunt Turnator, daca NU, este o mare problema pentru conducerea SSIF. 

      As vrea eu sa fiu Presedintele SSIF BROKER, dar nu sunt chiar asa de norocos ! :))

      Niciodata cititorii nostri nu au fost inhibati si mereu m-am bucurat ca-s parte la acest fel de comunitate.Violenta de limbaj nu ma sperie (intr-un fel,o exersez si eu),dar va rog sa nu invocati violenta fizica.Nici macar sa nu o sugerati.Este oribil.Sintem NEGUSTORI sau ...,ce naiba?!

      Am vazut, scuze, mersi, saru-mana. Sa stiti insa ca nu era nevoie de ironia cu modul de cautare pe Google. Stiam si singur.

      In calitate de fost angajat Broker as dori sa fac cateva precizari:

      1.Comunicarea intre sediul central si sucursale este extrem de defectuasa. 

      1 Sucursala Deva ar fi trebuit verificata de catre CI Cluj. 

      2. Broker a facut intotdeauna economie de controlori interni (vezi dec de suspendare a sucursalelor din ian 2008). Acestia sunt platiti prost, unele suc angajeaza CI doar pe hartie "part time" iar cei care care ocupa aceste posturi nu au nici o autoritate. 

      In concluzie, ceea ce s-a intamplat este ca urmare a proastei organizari si a "economiilor" aplicate de catre Presedintele Broker. Sunt convins CNVM va descoperi o gramada de nereguli si la alte sucursale. 

      Dl Prunea a adus firma asta din nimic printre cele mai tari din tara. A fost timp de 10 ani in fruntea acestei afaceri ! Tu, in schimb nu ai fost decat un angajat mediocru..tocmai pt ca nu mai lucrezi laSSIF BROKER. Razbunarile deci nu se fac aici, ci in fata blocului ;)

      Am plecat de la aceasta soc la un alt SSIF mult mai serios pentru ca nu imi primeam salariul integral sau la timp, cum spre ex acum in perioada suspendarii nici macar cei care au salarii fixe la BRK nu si le primesc. Eu nu colaborez cu astfel de societati. Dar nu despre asta este vorba. Vroiam sa spun ca haosul din aceasta societate a condus la ceea ce este acum. Nu este drept sa fie afectati investitorii dar conducerea merita o lectie.

      PS In alta ordine de idei banii nu se fac bagand mana in buzunarele angajatilor sau a investitorilor. 

      Haosul pe care il descri tu este in toate societatile de brokeraj din tara ! Toate operatiile enumerate aici se fac la toate ssif urile ! Zici ca lucrezi la alt SSIF..trebuie sa imi dai dreptate, pt ca stiu ce vorbesc. Se face tam tam din nimic si asa vor ramane lucrurile si dupa terminarea anchetei.

    Domnule Oprea,ma bucur ca nu a-ti reusit sa intrati in CA . Daca nu a-ti fost capabil sa va clarificati situatia portofoliului dvs la timp ( un astfel de lucru la mine dureaza circa 10 min ) cum credeti ca a-ti fi reusit sa reprezentati interesele a 15.000 de investitori BRK ? Teo

    1. Domnule/doamna anonim. Sunteti un om norocos si va felicit ca aveti un agent de tranzactionare corect. Nu ma pot lauda cu acest lucru. Uite, de exemplu, l-am sunat pe directorul de tranzactionare al SSIF Cluj (dl Ceuca ) alaltaieri sa-mi dea portofoliul la zi si nu l-am primit. Am solicitat si prin mail la presedinte si degeaba. Am cerut acest lucru sa fiu sigur daca mai exist prin actele SSIF pentru ca ma astept la orice dupa acest taraboi.

      in ceea ce priveste CA va spun sincer ca eu ma bucur mult mai tare. Pai va puteti dvs inchipui in ce situatie penibila as fi acum : si pagubit si pagubitor, basca situatia deloc confortabila de a da explicatii unor controlori financiari iar mai tarziu poate procurorilor pentru greselile altora. 

    SSIF Broker trebuia suspendat DEFINITIV, nu 2 saptamani. Cand bursa a inceput sa tot cada si nu au mai avut tranzactii (asta prin vara 2008) au inceput sa-mi faca rulaje fara acoperire, fara sa stiu de ele, ca sa-si mentina profiturile! Mentionez ca NU am facut cont discretionar. Mi-au cumparat inclusiv actiuni BRK, habar nu am avut de ce fac. Trebuie ca CNVM-ul sa-i verifice la sange, sa vada cate ordine nesemnate au. Si asta nu numai pe Broker, ci pe toate SSIF-urile! Brokerii vorbesc foarte calm despre rulajele fara acoperire, ca si cum ii ceva la ordinea zilei pentru ei. Ar trebui inchisi toti, efectiv isi bat joc de banii investitorilor!

    1. Domnule Anonim, te salut si te sfatuiesc sa iesi din anonimat. Daca nu poti nu e nici o problema, inseamna ca ai motive. Retine ca aceste rulaje fara acoperire sau tranzactii fara acordul titularului de cont nediscretionar fac parte din asanumita "practica frauduloasa" care se rasfrange atat asupra agentului SSIF (sucursala sau agentie) cat si centralei SSIF intrucat comisionul din aceste actiuni nelegale se imparte intre cele doua entitati. Este un mic furt din activele clientului dar care daca se practica la scara mare umfla punga dlui Profesor et.co.

      Legat de partea cu anonimatul prefer sa ramana asa, am motivele mele. Eu il cunosc personal pe domnul profesor. Inainte sa mi se faca rulaje, puteam sa spun ca-i doar UN ZGARCIT, punct. Si cand ma refer la faptul ca-i zgarcit, am si argumente serioase. Va dau 3 exemple: 1 - apa de la dozatoarele din SSIF este de la robinet. 2- angajatilor le este retinut lunar din salar o taxa de buda..15 Euro parca. 3- cand au achizitionat sediul fostei universitati Bogdan Voda, unde isi au sediul acum, statea sa se gandeasca cum poate sa transforme literele de pe cladire in "SSIF Broker" - (nu a prea reusit, le-a dat jos si s-a rezumat doar la o placutza ieftina langa usa) - asta in perioada de la inceputul lui 2008 cand ne dadea pe toti pe spate cu profiturile raportate de peste 1 milion de euro pe luna. Zgarcit ?? Acum....zic ca-s niste excroci, care profita de necazul investitorilor carora mersul bursei le-a cauzat pierderi mari. Dar nu le era suficient, ei se gandesc sa le si mai FURE bani prin rulaje fara acoperire...evident doar trebuie sa faca ceva profit. Eu am investit in jur de 20.000 de Euro, nu mult,chiar putin in comparatie cu altii, sunt novice pe bursa, si am ramas cu mai nimic...mi s-au facut cam 12 rulaje pe aprox 10.000 de euro (cat mai aveam din pierdere), asta inseamna ca numai de pe mine au luat 1200 de Euro (comision 1% de tranzactionare)....dar ganditi-va bine...la cei care au milioane, ce bani frumosi fac de pe ei.

      Mai mult....cu rulajele lor...am avut si pierderi dar au si facut un mic profit.... evident de 20-30 ron maxim pe tranzactie, scopul era rulajul nu profitul investitorului. Ei bine, castigurile trebuie raportate la finante...ca doar asa e legea...dar cum? Nu mi-au facut fisa...ma aflu practic in ilegalitate ca nu-mi platesc darile catre stat, dari de care nici macar nu am fost constient, nu am fost informat, ba mai mult s-au facut vara voia mea! Eu i-as inchide....sincer, le-as da ani de puscarie, ii FURT...cat se da pentru furt 6 ani? eu le-as da 12, ca mai descurajeaza si investitorii prin ce fac. Personal, la ce s-a intamplat NU MAI RECOMAND nimanui sa investeasca printr-o astfel de societate. Daca stau bine sa ma gandesc chiar nu recomand sa se investeasca prin nici o alta societate...ca toti sunt ... HOTI !!!!!! 

      Legat de partea cu anonimatul prefer sa ramana asa, am motivele mele. Eu il cunosc personal pe domnul profesor. Inainte sa mi se faca rulaje, puteam sa spun ca-i doar UN ZGARCIT, punct. Si cand ma refer la faptul ca-i zgarcit, am si argumente serioase. Va dau 3 exemple: 1 - apa de la dozatoarele din SSIF este de la robinet. 2- angajatilor le este retinut lunar din salar o taxa de buda..15 Euro parca. 3- cand au achizitionat sediul fostei universitati Bogdan Voda, unde isi au sediul acum, statea sa se gandeasca cum poate sa transforme literele de pe cladire in "SSIF Broker" - (nu a prea reusit, le-a dat jos si s-a rezumat doar la o placutza ieftina langa usa) - asta in perioada de la inceputul lui 2008 cand ne dadea pe toti pe spate cu profiturile raportate de peste 1 milion de euro pe luna. Zgarcit ?? Acum....zic ca-s niste excroci, care profita de necazul investitorilor carora mersul bursei le-a cauzat pierderi mari. Dar nu le era suficient, ei se gandesc sa le si mai FURE bani prin rulaje fara acoperire...evident doar trebuie sa faca ceva profit. Eu am investit in jur de 20.000 de Euro, nu mult,chiar putin in comparatie cu altii, sunt novice pe bursa, si am ramas cu mai nimic...mi s-au facut cam 12 rulaje pe aprox 10.000 de euro (cat mai aveam din pierdere), asta inseamna ca numai de pe mine au luat 1200 de Euro (comision 1% de tranzactionare)....dar ganditi-va bine...la cei care au milioane, ce bani frumosi fac de pe ei.

      Mai mult....cu rulajele lor...am avut si pierderi dar au si facut un mic profit.... evident de 20-30 ron maxim pe tranzactie, scopul era rulajul nu profitul investitorului. Ei bine, castigurile trebuie raportate la finante...ca doar asa e legea...dar cum? Nu mi-au facut fisa...ma aflu practic in ilegalitate ca nu-mi platesc darile catre stat, dari de care nici macar nu am fost constient, nu am fost informat, ba mai mult s-au facut vara voia mea! Eu i-as inchide....sincer, le-as da ani de puscarie, ii FURT...cat se da pentru furt 6 ani? eu le-as da 12, ca mai descurajeaza si investitorii prin ce fac. Personal, la ce s-a intamplat NU MAI RECOMAND nimanui sa investeasca printr-o astfel de societate. Daca stau bine sa ma gandesc chiar nu recomand sa se investeasca prin nici o alta societate...ca toti sunt ... HOTI !!!!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb