TNT N.V., lider european în industria de curierat expres şi servicii poştale, anunţă un pas important în atingerea obiectivului său strategic, de a deveni compania de curierat express numărul 1, în relaţia dintre Europa şi Asia.
Aeronava Boeing 737-300F, operată de către TNT Express şi dedicată relaţiei cu România aterizează, începând din luna decembrie 2006, pe Aeroportul "Henri Coandă". Avionul are o capacitate de 16.5 tone, cea mai mare dintre cele operate de către companiile de curierat prezente în România.
Aeronavele de acest tip sunt considerate a fi adevarate modele din punctul de vedere al performanţelor, manevrabilităţii şi facilităţilor create pentru operaţiunile de încărcare-descărcare a mărfurilor, în cel mai scurt timp. Flota internaţională a companiei TNT deţine 6 astfel de aeronave, dintre care una este special dedicată relaţiei cu România.
"Compania noastră operează încă din iunie 2003 cel mai mare avion cargo din Romania, cu o capacitate de 10,5 tone, care ne-a ajutat sa oferim serviciile de transport expres cele mai performante de pe piaţă. Ceea ce ne-a determinat să aducem în Romania noua aeronavă a fost creşterea semnificativă a volumelor din ultima perioadă, accelerată în şi mai mare masură, de la 1 Ianuarie 2007, în condiţiile liberei circulaţii a mărfurilor. Prin exploatarea noului Boeing 737, ne menţinem acest avantaj al celui mai mare avion operat în România şi oferim în continuare capacităţi sporite de transport şi cel mai rapid serviciu de pe piaţă", a declarat Bogdan Enache, Country General Manager al TNT România.
Dinamica mediului de afaceri european, în cadrul căruia se integrează treptat şi companiile autohtone, solicită din partea acestora reacţii cât mai prompte, pentru a se adapta la concurenţă intensă, iar un partener de încredere în domeniul transporturilor este esenţial. "TNT este în masură să asigure pentru fiecare client şi fiecare solicitare o soluţie personalizată de transport, aeriană sau rutieră, către orice destinaţie internaţională, în timpul cel mai scurt posibil. Investim constant în creşterea capacităţii flotei TNT, pentru a fi în măsură să oferim clienţilor noştri opţiuni, resurse şi conexiuni internaţionale, în condiţiile unor timpi de tranzit optimi", completează Bogdan Enache.
Aceeaşi strategie s-a concretizat de asemenea la nivel internaţional, în ultimele zile ale anului trecut, când companiile TNT şi Boeing au sărbatorit livrarea unor avioane cargo de şi mai mari dimensiuni: Boeing 747-400ER Freighter (cu o capacitate record, de 124 tone marfă). Aeronavele au devenit operaţionale în reţeaua TNT, pe relaţia dintre Europa şi Asia.
"Aeronavele vor conecta într-o manieră extrem de eficientă reţelele aeriene şi rutiere ale TNT din Europa şi Asia. Compania noastră va oferi cei mai buni timpi de tranzit de pe continent, asigurând în acelaşi timp deplina transparenţă şi control integral asupra expedierilor clienţilor noştri, prin intermediul serviciilor IT cu valoare adăugată. Toate aceste avantaje se vor reflecta pentru partenerii noştri în reduceri ale costurilor legate de aprovizionare şi gestiunea stocurilor, precum şi în îmbunătaţirea relaţiilor dintre aceste companii şi proprii clienţi", a declarat cu acest prilej Peter Bakker, CEO al TNT.
TNT Express este lider mondial în industria de curierat expres. Compania livrează săptămânal 3,5 milioane colete, documente şi marfă in peste 220 de ţări prin intermediul reţelei sale ce cuprinde circa 900 oficii, depozite şi centre de sortare. TNT Express operează cu peste 19.000 de vehicule rutiere şi 43 avioane şi are cea mai mare reţea aeriană şi rutieră de livrări door-to-door din Europa.
TNT Express are peste 48.000 de angajaţi în toată lumea şi este prima organizaţie care a obţinut recunoaşterea mondială de "Investor in People". Compania a înregistrat vânzări de 2.9 miliarde Euro în prima parte a lui 2006. Totodată, venitul operaţional al companiei a crescut cu 21,5% (ajungând la 277 milioane Euro), după prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
TNT N.V furnizează companiilor şi consumatorilor din toată lumea o gamă variată de servicii care să răspundă solicitarilor acestora în ceea ce priveşte curieratul şi serviciile poştale. Cu sediul principal în Olanda, TNT oferă clienţilor săi o reţea integrată în Europa şi Asia, în extindere permanentă în lumea întreagă, maximizând astfel performanţele operaţionale. TNT N.V. deserveste peste 200 ţări şi 127.000 de angajaţi. În primele nouă luni ale lui 2006, compania a raportat venituri de 7.3 miliarde de Euro. TNT N.V. este listată la bursa din Amsterdam şi New York. TNT este recunoscută pentru atitudinea responsabilă faţă de comunitate şi participă la Programul de Protecţie a Mediului al O.N.U., fiind totodată partener cu cea mai importantă organizaţie umanitară a O.N.U., World Food Programme. TNT este implicată astfel în eforturile de stopare a foametei şi poluării la nivel mondial.