Reţele Electrice Banat investeşte aproape 70 milioane lei în infrastructura energetică din Caraş Severin

R.S.
Companii / 9 septembrie

Reţele Electrice Banat investeşte aproape 70 milioane lei în infrastructura energetică din Caraş Severin

Compania Reţele Electrice Banat a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, o procedură de achiziţie de lucrări pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din judeţul Caraş-Severin. Valoarea totală licitată este de aproximativ 70 milioane lei, în timp ce valoarea proiectului se ridică la 74 milioane de lei, dintre care 57,7 milioane de lei vor fi asiguraţi prin Fondul pentru Modernizare, un fond special destinat îmbunătăţirii infrastructurii energetice şi susţinerii tranziţiei către un sistem de distribuţie mai eficient şi sustenabil, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Investiţiile în modernizarea reţelelor electrice sunt esenţiale pentru a oferi consumatorilor siguranţa că alimentarea cu energie electrică va fi neîntreruptă, indiferent de condiţiile meteo extreme. Pentru noi, operatorii de distribuţie, asta înseamnă soluţii tehnice complexe - de la trecerea infrastructurii în subteran până la digitalizarea completă a reţelei, astfel încât avariile să fie detectate şi rezolvate automat. Aceste modernizări nu doar că sporesc rezilienţa reţelei, dar contribuie şi la o integrare mai sustenabilă cu mediul înconjurător şi comunitatea locală" a declarat Mihai Vangu, Director Reţele Electrice Banat, potrivit comunicatului.

Acest proiect de modernizare va contribui la o infrastructură electrică mai sigură şi mai eficientă, îmbunătăţind calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică şi reducând riscurile de accidente. În plus, investiţiile în reţelele subterane şi modernizarea posturilor de transformare vor facilita o mai bună gestionare a consumului energetic şi vor contribui la reducerea consumului individual şi a pierderilor din reţea.

Lucrările se vor desfăşura în localităţile Berzovia, Bocşa, Duleu, Remetea Poganici şi Valea Mare, beneficiind de sprijinul autorităţilor locale şi având un impact pozitiv asupra consumatorilor din aceste zone.

În localitatea Berzovia, proiectul prevede modernizarea a 59,6 km de linii aeriene de 20 kV si 6,2 km de linii aeriene de joasa tensiune, o parte semnificativă a acestora urmând a fi trecute în subteran pentru o mai mare siguranţă şi fiabilitate. De asemenea, 21 de posturi de transformare vor fi modernizate, facilitând astfel implementarea unui sistem modern de telecontrol şi automatizare a reţelei.

În localităţile Duleu, Remetea Poganici, Valea Mare şi Bocşa, lucrările de modernizare vor include şi reţeaua de joasă tensiune, îmbunătăţind calitatea alimentării cu energie electrică pentru 4.700 de clienţi. Aceste intervenţii vor asigura o distribuţie mai fiabilă, reducerea pierderilor din reţea şi contribuţia la scăderea amprentei de carbon locale, se menţionează în comunicat.

Termenul de depunere a ofertelor este 22 octombrie 2024, durata contractului fiind de 42 luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb