Reţele Electrice modernizează reţelele din municipiul Arad şi scoate la licitaţie lucrări de 83,4 milioane lei

F.D.
Companii / 23 august

Reţele Electrice modernizează reţelele din municipiul Arad şi scoate la licitaţie lucrări de 83,4 milioane lei

Compania Reţele Electrice Banat va realiza modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice din câteva cartiere din municipiul Arad, lucrările de modernizare urmând să fie atribuite prin licitaţie publică. Compania Reţele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, procedura de achiziţie de lucrări în valoare de 83,4 milioane de lei, beneficiarul fiind operatorul Reţele Electrice Banat, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul va viza zona Aradul Nou, iar lucrările vor consta în modernizarea prin trecerea parţială în subteran a 16,5 km de reţea de medie tensiune, respectiv a 40,5 km de reţea de joasă tensiune; de asemenea, vor fi modernizate 23 de posturi de transformare şi 1.770 de branşamente, de aceste lucrări urmând să beneficieze clienţii existenţi şi viitori din zona respectivă.

"Aceste lucrări de modernizare din zona istorică a municipiului Arad vor avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii locuitorilor, asigurându-le accesul la o reţea electrică mai fiabilă şi mai sigură. Trecerea liniilor în subteran şi modernizarea posturilor de transformare şi a branşamentelor vor creşte rezilienţa reţelei la evenimente neprevăzute, precum condiţiile meteorologice extreme, şi vor contribui la o furnizare constantă şi de calitate a energiei electrice, esenţială pentru confortul şi siguranţa comunităţii noastre" a declarat Mihai Vangu, Director Reţele Electrice Banat.

Din staţia de transformare Fântânele, cu o putere instalată de 50 MVA, sunt alimentate liniile de medie tensiune LEA 20 kV Aradul Nou, respectiv LEA 20 kV Prefabricate, prima dintre acestea alimentând cartierele Sânicolaul Mic, Aradul Nou, Subcetate şi Mureşel ale municipiului Arad.

Aceste lucrări vor reduce expunerea reţelei de medie tensiune la condiţii meteorologice nefavorabile şi vor contribui la îmbunătăţirea peisajului urban. De asemenea, vor fi introduse sisteme de telecontrol, echipamente de telemăsură şi fibră optică. Va fi înfiinţat şi un punct de conexiune (PC, 20kV-20kV) în care se va realiza buclarea noilor linii subterane, permiţând alimentarea continuă a consumatorilor chiar şi în cazul unei defecţiuni pe un segment al liniei, prin redirecţionarea fluxului de energie printr-un traseu alternativ.

Reţeaua de joasă tensiune va fi modernizată prin înlocuirea liniilor aeriene existente cu linii subterane (LES 0,4 kV), pe o lungime totală de 40,5 km. Acest proces va contribui la creşterea fiabilităţii reţelei şi la reducerea pierderilor tehnice, asigurând totodată trecerea branşamentelor aeriene şi a iluminatului public în subteran.

Posturile de transformare vor fi complet echipate, inclusiv cu elemente de automatizare pentru conectarea la sistemul de telecontrol.

Totodată, pentru 2.670 de consumatori din cartierul Aradul Nou, ale căror grupuri de măsură au fost scoase la limita de proprietate, se vor reface coloanele de distribuţie, asigurând o infrastructură modernizată şi pregătită pentru viitor.

Lucrările vizează îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru clienţii din zona Aradul Nou, cu influenţă directă asupra pierderilor din reţea, precum şi asupra consumului individual la nivelul locuinţelor, generând o amprentă locală mai scazută de dioxid de carbon.

Proiectul are o valoare totală de 86,7 milioane de lei, fără TVA, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 67,4 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 1 octombrie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 25 de luni de la încheierea contractului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb