Preţul bitcoin s-a îndepărtat de pragul psihologic de 100.000 de dolari, coborând marţi cu peste 2%, la 92.277 dolari pe unitate, pe măsură ce investitorii şi-au marcat profiturile obţinute după creşterile de după alegerile din SUA, transmite Reuters.
Anterior, preţul bitcoin a coborât până la 91.433,54 dolari pe unitate. Indicele CoinDesk 20, care măsoară performanţa pieţei cripto la nivel mai larg, a scăzut cu aproape 6%.
Acţiunile platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor Coinbase şi MicroStrategy au înregistrat fiecare o scădere de aproximativ 3%.
"Bitcoin a înregistrat o creştere constantă de la Ziua Alegerilor, cu foarte puţine corecţii, dar pragul de 100.000 de dolari rămâne o barieră psihologică puternică. Depăşirea acestui nivel ar fi un semnal puternic de creştere, dar ar putea fi necesară o scurtă retragere pentru a acumula mai mult avânt înainte de următoarea încercare," a declarat Mati Greenspan, fondatorul Quantum Economics, pentru CNBC.
Pe măsură ce bitcoin a atins noi recorduri în această lună, deţinătorii pe termen lung au început să vândă tot mai mult pe piaţa spot. Această presiune de vânzare a fost absorbită în mare parte de fondurile de tip ETF pe bitcoin, care au înregistrat însă luni ieşiri de 438 de milioane de dolari, după o serie de cinci zile consecutive de intrări, dar şi de achiziţiile masive realizate de MicroStrategy.
CryptoQuant defineşte de obicei deţinătorii pe termen lung ca entităţi care au păstrat bitcoin timp de 155 de zile sau mai mult.
"Istoric, atunci când sunt atinse noi maxime, apare de obicei o perioadă de consolidare înainte de alte creşteri," a declarat pentru CNBC Brett Reeves de la BitGo, o firmă de infrastructură cripto.
Potrivit luji Reeves, "ştim că noi investiţii instituţionale intră pe această piaţă, iar activitatea de retail creşte, atât prin ETF-uri, cât şi prin burse. Cu perspective macroeconomice şi reglementări favorabile, ne putem aştepta la o creştere rapidă a activităţii de preţ."
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2024, 10:10)
urmariti ecolutia bitcoin:
1. Sare peste 100.000 $ = inseamna ca fluxurile de iesire de capital din UE cresc iar brusc = inseamna potential pentru probleme militare/geopolitice intre Europa si Rusia.
2. Cade la 90.000 $ si sub = inseamna ca fluxurile de iesire de capital din UE scad deoarece riscurile militare / geopolitice intre Europa si Rusia au scazut.
Urmariti cu atentie tentativa de penetrare ruseasca a Centrului si Estului Europei de catre Rusia (cazul prezidentiabilului Georgescu din Ro) - Romania e o miza MARE pentru Rusia in masura in care e inima CEE (centrul si estul Europei). Daca ai Romania in sfera de influenta CEE , capturezi tot CEE + sigilezi Ucraina fata de ruta de ajutor comercial si militar.
Regimurile autoritariste pro-Rusia din Slovacia si Ungaria nu au marimea, vizibilitatea si impactul de imagine pe care l-ar avea capturarea Romaniei de catre sfera de influenta rusa.
Asta inseamna miscarile bitcoin (fata de situatia UE si a dinamicii capitalurilor), asta inseamna demersul Georgescu.
Ban.Cher.Vali
1.1. erata (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2024, 10:36)
"Daca ai Romania in sfera de influenta A RUSIEI , capturezi tot CEE + sigilezi Ucraina fata de ruta de ajutor comercial si militar. "
m-am grabit in formulare, scuze
Ban.Cher.Vali
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2024, 17:56)
iara o dai in diverse si crezi ca romania e buricul pamantului( un fel de calin georgescu din mediul bancar), ukraina are granita cu polonia la fel de lunga si mai importanta decat cea cu romania, data fiind infrastructura mult mai bine pusa la punct si in plus o populatie mult mai prietenoasa cu ukrainienii.
transferul major de arme se face prin polonia si naval din turcia, ca de aia e turcia prezenta la negocieri pt coridor naval.
la noi mai trec cerealele si le ducem combustibili si din cand in cand cate un avion de recunoastere si ghidaj ce acopera o parte in crimeea. nimic extraordinar.
Romania centrul CEE ??? cine pui mei mai e mai la EST de noi in relatii cu rusii de am ajuns noi centru ? Suntem la marginea imperiului EU de +10ani si colo ramanem.
iar despre bitcon...e gluma secolului, cica iti ofera anonimitate, un ledger ce nu poate fi modificat in veci cica e cheia anonimitatii.
dai mult din tastatura si uiti ca viata in transee e scurta.