Donald Trump, candidat republican la preşedinţia Satelor Unite, consideră că nu este potrivit să viziteze Ucraina în acest moment deoarece nu deţine o funcţie, a declarat ieri echipa sa de campanie, după ce preşedintele Volodimir Zelenski l-a îndemnat să vină în vizită, informează Reuters.
Preşedintele Zelenski, într-un interviu cu grupul de presă Axel Springer publicat marţi, i-a cerut lui Donald Trump să viziteze Ucraina pentru a putea auzi care sunt ideile fostului preşedinte american de a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, care a început în februarie 2022, potrivit Reuters.
Echipa de campanie a lui Trump a spus miercuri, într-un mesaj e-mail, că Zelenski nu a avut o comunicare oficială cu fostul preşedinte american."Nu a existat niciun demers din partea lui Zelenski, iar preşedintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit ca el să meargă în Ucraina chiar acum, deoarece nu este comandant-şef", conform sursei citate.
Candidaţii la preşedinţia SUA călătoresc adesea în străinătate pentru a-şi "şlefui" prerogativele de politică externă. Foşti candidaţi republicani care au renunţat la cursa electorală acum, precum fostul vicepreşedinte Mike Pence şi fostul guvernator al statului New Jersey Chris Christie, au vizitat Ucraina în timpul campaniei pentru obţinerea nominalizării republicane. În timpul primei sale curse prezidenţiale din 2016, Donald Trump s-a deplasat în Mexic, unde s-a întâlnit cu preşedintele Enrique Pena Nieto, scrie Reuters.
Donald Trump şi republicanii din linia dură a partidului se opun în Congres aprobării ajutorului suplimentar destinat Ucrainei, cu posibila excepţie a unui împrumut. Trump a câştigat nominalizarea republicană în martie şi se va confrunta cu preşedintele democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Un admirator de multă vreme al preşedintelui rus Vladimir Putin, el a criticat sprijinul Washingtonului pentru Ucraina în războiul său cu Rusia şi a spus că ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă va fi ales, notează Reuters.
Trump a declarat într-un interviu pentru Reuters în iunie anul trecut că guvernul de la Kiev ar putea fi nevoit să cedeze un teritoriu Rusiei pentru a opri războiul. Dacă ar deveni preşedinte, totul ar fi supus negocierilor, a spus el. Washington Post a raportat duminică că Donald Trump a spus în privat că ar putea pune capăt războiului făcând presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda Rusiei Crimeea şi regiunea de graniţă Donbas, mai transmite sursa precizată.
În comentariile sale de marţi, preşedintele Zelenski a spus că este deschis să asculte propunerile lui Trump, dar şi-a exprimat şi scepticismul."Dacă înţelegerea este ca noi să renunţăm pur şi simplu la teritoriile noastre şi aceasta este ideea din spatele ei, atunci este o idee foarte primitivă", a spus el, potrivit Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 08:02)
E o idee primitiva cea cu renuntarea la teritoriile ocupate de rusi, dar realist vorbind tot acolo se va ajunge, dupa multi alti morti.
In alta ordine de idei, Trump e fan putler, nu Ucraina, nu Europa. De-asta nu vine. Restul e can can. Putler si Kim din Coreea de Nord sunt cei pe care ii admira. Dictator la dictator trage. Adica, zi-mi cu cine te-nsotesti, ca sa-ti spun cine esti. Si despre XI a zis ca e top of the line, si ca e good looking man si ca "we love each other":)). Cu Kim isi trimitea scrisori de dragoste si l-a vizitat in haznaua coreea de n, despre putler a zis , da e un criminal, dar sunt multi criminali, ce parca tara noastra e mai inocenta? wtf???
si , probabil ca asta o sa avem in urmatorii 4 ani, un pupacios de dictatori.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 08:19)
Ucrainenii nu au de ales, nu vor accepta niciodata sclavia, lagarele de concentrare rusesti si ”echipele mortii” ale FSB care vor ucide si vor tortura ”dizidentii” ucraineni din teritoriile cedate de Trump.
Asa incet si dezamagitor cum functioneaza democratiile, Occidentul tot nu va accepta niciodata ca orice tembel sa-si atace vecinii sub diferite pretexte care vin de la Adolf Hitler. Occidentul nu are de ales, acest atac este o chestiune de viata si de moarte pentru viitorul lumii libere, asa ca Occidentul se adapteaza.
In 1940 SUA a produs 3000 de avioane. La Pearl Harbour japonezii au distrus la sol 316 avioane. Economia americana s-a adaptat rapid la razboi si a produs 47.000 de avioane in 1942 si 85.000 de avioane in 1943. Niciodata Putin nu va putea concura cu Occidentul, nici chiar cu sprijinul partenerului fara limite, Xi Jinping.
In mod tragic, dar inevitabil, razboiul duce la adaptare tehnologica si inovare rapida. Si Rusia s-a adaptat, dar si Ucraina a aratat ca este extraordinar de inovatoare in materie de armament si tehnici de lupta. Ucraina a rezistat pana acum chiar si fara sa faca inca mobilizarea generala a populatiei.
Dincolo de propaganda si de ”idiotii utili” din Occident, Putin si China stiu ca sanctiunile economice ale Occidentului sunt abia la inceput.
Iar daca Putin face totul ca Trump sa vina la putere, iar inflatia produsa de atacurile Houthi din Marea Rosie lucreaza in acest sens, China nu-si doreste ca Stormy Donald sa castige alegerile.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 08:52)
dupa ce castiga trump, ucraina va fi pusa pe tava la orci. nu are rost sa ne mintim singuri, cu a rezistat.da, a rezistat foarte bine , dar numai din cauza ajutorului american.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 09:36)
problemele economice ale chinei sunt imense, iar ea isi doreste status quo cu un partener cu care poate negocia civilizat. china nu va permite ca vasalul putin sa-l aduca pe trumpy la putere.
pot sa fac pariu si ca atacurile houthi vor inceta cat de curand, china va ruga iranul sa se potoleasca. pentru xi este mult prea devreme sa declanseze un razboi pe fata si prin interpusi cu occidentul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 09:38)
"Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA şi şeful gigantului JPMorgan,
îi trezeşte la realitate şi pe cei mai optimişti: Este o greşeala colosală să mai visaţi
la un boom economic. Ameninţările la adresa economiei sunt peste tot,
iar guvernele lumii nu văd asta şi cheltuie bani iresponsabil",
pe inarmare si razboi,in loc sa sprijine economia reala !!!
Datoria USA a ajuns la peste 33 000 miliarde $.
Asa ca fanii pro-razboi raman fara "munitie" pe termen fung.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 09:52)
numai putler e fan razboi. dc el isi retrage orcii din Ucraina, s-a terminat tot.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 13:05)
Din contră, economia reală merge beton, cererea de utilaje lichidat orci este în creștere.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 16:07)
Potrivit ziarului New York Times,din 2014,CIA a inceput instruirea armatei,
a contra-informatiei militare si a luptătorilor de gherilă din Ucraina,
deci razboiul nu a picat din intamplare in 2021,ca asa a visat "raul" Putin,
a fost provocat ptr. profit gras in buzunarele unora/destepti/si puternici
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 16:27)
da si la putler cu arme atomic sa distruga planeta de t ori i-a fost frica de "gheril;ele" din ucraina si de frica ce i-a fost, i-a invadat cu orci si tancuri. nu tine minciunica
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2024, 16:30)
Nu cumva in 2014 mujicii au furat Crimea? Oare de asta sa fi inceput sa se antreneze?