Guvernul britanic a cumpărat o fabrică aflată în dificultate de la firma americană Coherent pentru a asigura fabricarea internă a semiconductorilor cu arseniură de galiu, utilizate în tehnologia militară, inclusiv în avioane de luptă, transmite Reuters.
Guvernul a declarat vineri că uzina din Newton Aycliffe, în nordul Angliei, este singurul producător autohton sigur ai semiconductorilor respectivi.
Acesta a spus că achiziţia, evaluată de surse la 20 de milioane de lire sterline, ar menţine 100 de locuri de muncă calificate.
În timp ce guvernele britanice rareori cumpără sau conduc companii, sectorul semiconductorilor, care produce cipuri pentru dispozitive digitale şi industriale, a fost un subiect central în ultimul timp datorită rolului său critic în economie şi securitate naţională.
În urmă cu trei ani, statul a cumpărat o altă fabrică britanică de semiconductori, Newport Wafer Fab, pentru a preveni vânzarea acesteia către o firmă olandeză deţinută de o companie chineză.
"Acest guvern recunoaşte importanţa strategică a semiconductorilor ca tehnologie critică pentru viitorul Regatului Unit şi un factor important pentru creşterea guvernului şi a misiunilor de energie curată", a spus guvernul vineri.
Fabrica Newton Aycliffe a avut doficultăţi în ultimele 12 luni, după ce a pierdut contracte comerciale. Guvernul a spus că va investi în firmă, care va fi redenumită Octric Semiconductors UK.
1. Da de ca nu le trebuie cipuri ?
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2024, 13:32)
Da de ca nu le trebuie cipuri pentru pace ?
De ce toate guvernele au ca prioritate pompat miliarde de euro in aramament ?
Cine trage sforile ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2024, 16:43)
Multumeste-i lui Putin, cand mergi dupa salariu!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2024, 23:23)
Ai dreptate!
Si eu vreau cipuri pentru pensii, protectie sociala, subventii, tirguri de craciun, pelerinaje la Parascheva.
Sforile le trage Schwab si reptilienii.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2024, 23:32)
M-am si dixtrat olecuta (opinia 1.2) dar, la punct, scrieti ca gvernul britanic "a cumparat".
Alte surse spun "a nationalizat". Termenul e cam dur, practic sovietic. "Expropriat" suna capitalist.
(Oricum, sint de acord cu opinia 1. Fabrica ar trebui sa produca cipuri pentru masinile de spalat. Rusii au mare nevoie de masini de spalat. S-a vazut in operatiunea speciala.)