Reuters: India depăşeşte China pentru a deveni cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei în iulie

A.F.
Internaţional / 23 august

Reuters: India depăşeşte China pentru a deveni cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei în iulie

India a depăşit China ca cel mai mare importator de petrol rusesc din lume, în iulie, deoarece rafinăriile chineze au cumpărat mai puţin din cauza marjelor de profit mai mici din producţia de combustibili, a arătat o comparaţie a datelor privind importurile, transmite Reuters.

Ţiţeiul rusesc a reprezentat luna trecută un record de 44% din importurile totale ale Indiei, ajungând la un record de 2,07 milioane de barili pe zi (bpd), cu 4,2% mai mult decât în iunie şi cu 12% mai mult decât în urmă cu un an, au arătat datele despre transporturile indiene din comerţ şi surse din industrie.

Acest lucru a depăşit importurile de petrol din iulie ale Chinei din Rusia, de 1,76 milioane bpd, efectuate prin conducte şi transporturi, pe baza datelor vamale chineze.

Rafinăriile indiene s-au aprovizionat cu petrol rusesc vândut ieftin, după ce naţiunile occidentale au impus sancţiuni împotriva Moscovei şi şi-au redus achiziţiile de energie ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Cererea Indiei pentru petrol rusesc va creşte atâta timp cât nu mai vor mai înăspri sancţiunile", a spus o sursă indiană de rafinare.

Comerţul Indiei cu Rusia a crescut de când Rusia şi-a început războiul împotriva Ucrainei în februarie 2022, în principal datorită importurilor de petrol şi îngrăşăminte, o mişcare care ajută la controlul preţurilor globale şi la controlul inflaţiei.

Achiziţiile în creştere ale Indiei schimbă fluxul de ţiţei rusesc ESPO Blend de la cumpărătorii tradiţionali chinezi către Asia de Sud.

Importurile de ESPO în India au crescut în iulie la 188.000 bpd, deoarece au fost folosite nave Suezmax mai mari, potrivit datelor.

Rafinăriile din nord-estul Chinei sunt de obicei cei mai mari cumpărători ESPO, datorită proximităţii lor, dar cererea lor a scăzut din cauza cererii reduse de combustibil.

Irakul a continuat să fie al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei luna trecută, urmat de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Achiziţiile de ţiţei ale Indiei din Orientul Mijlociu au crescut cu 4% în iulie, urcând ponderea regiunii în mixul general al Indiei la 40%, de la 38% în iunie, arată datele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb