Reuters: Israelul ordonă închiderea biroului Al Jazeera din Ramallah pentru 45 de zile

A.F.
Internaţional / 22 septembrie

Reuters: Israelul ordonă închiderea biroului Al Jazeera din Ramallah pentru 45 de zile

Al Jazeera a difuzat imagini în direct cu soldaţii israelieni care au intrat în birourile sale din Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi au ordonat închiderea acestora pentru 45 de zile, relatează Reuters.

Imaginile îl arătau în direct pe şeful biroului reţelei, Walid Omary, şi pe membrii personalului, în timp ce soldaţii israelieni intrau.

Înregistrarea video difuzată de Al Jazeera arată cum un soldat îl informează pe Omary despre ordinul militar de a închide biroul Al Jazeera pentru 45 de zile. Soldatul i-a spus apoi lui Omary că membrii personalului trebuie să părăsească imediat biroul.

Citind ordinul militar care i-a fost dat în direct, Omary a spus că membrii personalului trebuie să îşi ia lucrurile personale şi camerele video şi să plece.

Biroul Al Jazeera din Ramallah a fost operaţional timp de decenii. Acesta a devenit şi mai esenţial pentru reţea după ce Israelul a închis biroul său din Ierusalim şi a confiscat o parte din echipamentele sale de comunicare în luna mai, provocând condamnarea din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a grupurilor pentru drepturile omului pentru ceea ce au considerat a fi măsurile premierului israelian Benjamin Netanyahu de a restricţiona libertăţile presei.

După ce personalul Al Jazeera a părăsit biroul din Ramallah, imagini în direct l-au arătat pe Omary şi pe alte persoane în stradă, în timp ce jurnalistul spunea că soldaţii preluaseră biroul şi confiscau materiale.

La scurt timp după aceea, în timp ce soldaţii israelieni se apropiau de Omary, transmisia video în direct a fost întreruptă, iar Omary a fost auzit spunând că soldaţii au luat camera şi echipamentul de difuzare pe care echipa le folosea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Cisiordania ocupata"... ce cauta Israelul in Cisiordania? De ce acest stat terorist, criminal si aparheid nu respecta dreptul international si rezolutiile Consiliului de Securitate care ii cer sa se retraga din teritoriile ocupate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb