Reuters: "Mexic va intensifica măsurile menite să stopeze migraţia către SUA"

T.B.
Internaţional / 23 decembrie 2023

Reuters: "Mexic va intensifica măsurile menite să stopeze migraţia către SUA"

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că guvernul său va consolida măsurile de limitare a migraţiei, deoarece încearcă să ajute Statele Unite să facă faţă unui număr record de persoane care încearcă să ajungă la graniţa cu SUA, transmite reuters.

Comentariile lui Lopez Obrador vin la o zi după ce a vorbit cu preşedintele american Joe Biden, timp în care ambii au convenit că este nevoie de mai multe aplicări la frontiera lor comună, deoarece un număr record de migranţi perturbă comerţul la frontieră, conform sursei menţionate.

"Ceea ce sa convenit este să continuăm să lucrăm împreună", a declarat Lopez Obrador într-o conferinţă de presă regulată, potrivit sursei indicate. "Avem o propunere de a ne consolida planurile, ceea ce facem", a adăugat el, fără a intra în detalii, relatează reuters.

Migranţii se îndreaptă prin Mexic către SUA pentru a scăpa de violenţă , de suferinţa economică şi de impactul negativ al schimbărilor climatice, potrivit ONU, transmite sursa. Numărul care traversează periculosul Darien Gap, care se află între Columbia şi America Centrală, a depăşit jumătate de milion în acest an, dublu faţă de recordul de anul trecut, informează sursa citată.

Cele mai recente tensiuni la graniţă au izbucnit după ce autorităţile mexicane au încetat temporar expulzarea migranţilor din cauza unei crize de finanţare la sfârşitul anului, potrivit oficialilor, informează reuters.

După ce a vorbit Lopez Obrador, guvernul statului Mexic Coahuila a anunţat într-o declaraţie că a trimis un avion cu imigranţi din Piedras Negras, peste graniţa de la Eagle Pass, Texas, la Villahermosa, în statul sudic Tabasco, pentru a fi returnaţi în ţările lor de origine, precizează sursa.

Declaraţia nu a specificat numărul de migranţi pe Boeing 737 sau dacă au fost planificate mai multe zboruri, dar a spus că efortul a fost coordonat cu agenţia naţională de migraţie a Mexicului, relatează sursa.

Înalţi oficiali americani, inclusiv secretarul de stat Antony Blinken şi şeful Securităţii Interne, Alejandro Mayorkas, vor vizita miercuri Mexic pentru a continua apelul, a spus Lopez Obrador, calificând presiunile migratorii actuale "extraordinare", informează sursa citată.

"Mai presus de toate, numărul migranţilor venezueleni", a spus el, menţionând şi haitiani, cubanezi şi ecuadorieni, potrivit reuters.

Lopez Obrador a spus că Mexicul va intensifica eforturile de izolare la graniţa sa de sud cu Guatemala, în timp ce guvernul său caută acorduri cu alte ţări pentru a gestiona fluxurile de migranţi către nord, transmite sursa.

Măsurile aflate în discuţie nu au implicat doar izolarea, a spus Lopez Obrador, adăugând că este important să se continue eforturile de promovare a dezvoltării economice în regiune şi de a aborda cauzele fundamentale ale migraţiei, menţionează sursa indicată.

Veteranul de stânga a subliniat că va continua să ceară discuţii între SUA şi Cuba, care se află sub un embargo economic american de zeci de ani, şi că discuţiile privind relaxarea sancţiunilor americane împotriva Venezuelei sunt "în progres ", conform sursei citate.

El a spus că izolarea trebuie completată de mişcări politice de reducere a tensiunilor regionale cu Venezuela şi Cuba, precum şi cu Guatemala, care a fost tulburată de eforturile de a preveni preluarea mandatului preşedintelui ales în ianuarie, informează reuters.

"Pentru că într-un fel sau altul, toate acestea încurajează migraţia", a spus el, potrivit sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. migratii masive au fost mereu catre toate imperiile economice si / sau monetare.

    s c c r e t 

    1. Ai dreptate

      numai ca numeric era cu 80 - 90 % mai putini si nu  

      MIGRATIE ILEGALA

    Un mesaj al Mexicului ce se adreseaza Partiduli Republican si recentului ales Mike Jonhson ce se confrunta cu acuzatii de extremism religios acolo unde James Carville zice „Naționaliștii creștini” precum Președintele Mike Johnson sunt „o amenințare mai mare decât al-Qaeda” si care ofera lui J.R.Biden sansa de a ajuta si in anul 2924 Ucraina

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb