Reuters: O creştere surprinzătoare a vânzărilor cu amănuntul în SUA sugerează rezistenţa economiei americane

A.F.
Internaţional / 18 septembrie

Reuters: O creştere surprinzătoare a vânzărilor cu amănuntul în SUA sugerează rezistenţa economiei americane

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut în mod neaşteptat în august, deoarece scăderea încasărilor de la reprezentanţele de maşini a fost mai mult decât compensată de achiziţiile online, sugerând că economia a rămas pe o bază solidă în cea mai mare parte a trimestrului al treilea, transmite Reuters.

Raportul de marţi al Departamentului pentru Comerţ a arătat, de asemenea, că vânzările cu amănuntul au fost în iulie puţin mai puternice decât se credea iniţial.

Noile date, combinate cu scăderea ratei şomajului luna trecută, contrazic aşteptările pieţei financiare pentru o reducere a dobânzii de referinţă cu jumătate de punct procentual de către Rezerva Federală, miercuri.

Oficialii băncii centrale din SUA s-au reunit marţi pentru o întâlnire de politică monetară de două zile.

"Nu pare să existe niciun motiv pentru ca oficialii Fed să înceapă cu o reducere mai mare a dobânzii, cu 50 de puncte de bază, deoarece indiferent de stresul care există pe piaţa muncii, acesta nu se traduce într-o cerere economică mai slabă. Dacă aceasta este o economie în pragul recesiunii, consumatorii cu siguranţă nu o văd", a spus Christopher Rupkey, economist-şef la FWDBONDS.

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,1% luna trecută, după o creştere de 1,1%, revizuită în sus, în iulie, a declarat Biroul de Recensământ al Departamentului de Comerţ.

Economiştii chestionaţi de Reuters au prognozat că vânzările cu amănuntul, care sunt în mare parte de bunuri şi nu sunt ajustate pentru inflaţie, vor scădea cu 0,2%, după o creştere de 1,0% raportată anterior în iulie.

Estimările au variat de la o scădere de 0,6% la un câştig de 0,6%.

Vânzările cu amănuntul au crescut în august cu 2,1% pe o bază anuală.

Vânzările magazinelor online şi-au revenit cu o creştere de 1,4% luna trecută, după ce au scăzut cu 0,4% în iulie. Vânzările la benzinării au scăzut cu 1,2%, reflectând preţurile mai mici la pompă.

Benzina mai ieftină eliberează probabil bani pentru alte cheltuieli.

Vânzările la magazinele de articole sportive, hobby, instrumente muzicale şi cărţi au crescut cu 0,3%. Vânzările magazinelor de materiale de construcţii şi echipamente de grădină au crescut cu 0,1%.

Dar vânzările de servicii de alimentaţie şi băuturi, singura componentă de servicii din raport, au rămas neschimbate, după ce au crescut cu 0,2% în iulie. Economiştii consideră mesele în oraş ca un indicator cheie al finanţelor gospodăriei.

Vânzările magazinelor de mobilă au scăzut cu 0,7%. Încasările la magazinele de electronice şi electrocasnice au scăzut cu 1,1%, în timp ce cele de la comercianţii cu amănuntul de îmbrăcăminte au scăzut cu 0,7%.

Încasările de la dealerii de autovehicule şi piese de schimb au scăzut cu 0,1%.

Pieţele financiare au înregistrat o probabilitate de aproximativ 67% de reducere a dobânzii cu 50 de puncte de bază, miercuri, puţin schimbată faţă de publicarea datelor privind vânzările cu amănuntul, potrivit instrumentului FedWatch al CME Group. Şansele de reducere a dobânzii cu un sfert de punct au fost de aproximativ 33%, de asemenea neschimbate faţă de cele de mai devreme.

Dolarul se tranzacţiona în scădere faţă de un coş de valute. Randamentele trezoreriei SUA au crescut.

Fed şi-a menţinut rata dobânzii overnight, de referinţă, în intervalul actual de 5,25%-5,50% pentru mai mult de un an, după ce a crescut-o cu 5,25 de puncte procentuale în 2022 şi 2023.

Majoritatea economiştilor se aşteaptă ca banca centrală să reducă ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază, miercuri, argumentând că economia nu se află într-o dificultate suficientă pentru a justifica reducerea cu jumătate de punct procentual anticipată de pieţele financiare.

Rata şomajului a scăzut la 4,2% în august, după ce patru creşteri lunare consecutive au ridicat-o la un maxim aproape de trei ani, de 4,3%, în iulie.

Rata şomajului a fost în mare măsură determinată de creşterea ofertei de muncă din imigraţie, care acum încetineşte. Disponibilizările rămân scăzute în raport cu standardele istorice, lăsând piaţa muncii în poziţia de a continua să genereze câştiguri salariale constante, care susţin cheltuielile consumatorilor şi economia în ansamblu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb