Reuters: Olanda va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 2 miliarde euro

F.D.
Internaţional / 17 noiembrie 2023

Reuters: Olanda va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 2 miliarde euro

Guvernul olandez a alocat o sumă suplimentară de 2 miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina în 2024, ministrul apărării, Kajsa Ollongren, prezentând acest lucru ca fiind un semn al sprijinului de neclintit pentru războiul Kievului împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Suma menţionată face parte dintr-un pachet mai amplu pe care Ţările de Jos vor să-l ofere Ucrainei şi care cuprinde o tranşă iniţială de 102 milioane de euro ca ajutor pentru reconstrucţie şi umanitar, la care se vor mai adăuga şi alte sume în cursul anului dacă va fi necesar.

Cu acest nou pachet totalul sprijinului olandez pentru Ucraina în timpul acestui conflict se ridică până acum la 7,5 miliarde de euro, a menţionat Ollongren.

"Cel mai important pentru mine este că vom furniza 2 miliarde de euro suplimentare ca ajutor militar anul următor", a declarat ea pentru Reuters.

"Acest lucru va asigura sprijinul nostru pentru Ucraina şi continuitatea sa, care este critică" pentru această ţară, a adăugat responsabila olandeză, referindu-se la alegerile prevăzute pentru 22 noiembrie în Ţările de Jos care vor modifica componenţa coaliţiei guvernamentale, notează Reuters.

Sprijinul va fi furnizat pe baza necesităţilor Kievului şi ar putea cuprinde capacităţi avansate de drone, a mai spus ea.

Apărarea aeriană rămâne o prioritate după ce Ţările de Jos, Danemarca şi alţi aliaţi din NATO au creat un centru de pregătire pe aparate F-16 pentru piloţii ucraineni, mai aminteşte Reuters.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. SUA preia partea de ajutor militar oferit Israelului iar UE preia ajutorul dat Ucrainei .Timp de doi ani UE si-a revigorat industria de armament si a identificat toate nevoile Ucrainei .Toate stocurile de armament mai vechi au fost distruse in razboi iar acum intreaga Europa, ce cuprinde si Ucraina dupa cum bine stim deja, se reinarmeaza cu cele mai performante tehnologii confirmate de-a lungul celor doi ani de razboi .In paralel UE are propria sa viziune militara la care se aduga si cunostiintele acumulate de catre Ucraina in perioada cind era membra a federatiei Rusia .Rep Moldova si-a perfectionat si ea armata cu ajutorul Occidentului si este aproape integrata ca si forta NATO.Rusia sade in transee si nu poate terce nici macar un km mai departe .In oglinda, Ucraina si-a pozitionat fortele sale armate ,ce acum au o mare componenta de echipamente militare NATO , oprind orisice dezvoltare militara facuta ,ca si incercare , de catre Rusia .In Orientul mijlociu influenta Rusiei va fi eliminata iar China vedem ca nu se opune cum nu se opun nici natiunile arabe ce nu marseaza la chemarea sub arme a persilor si rusilor .Totul este in grafic .

    1. Jaf la drumul mare: bani din PNRR pentru regimul Zelensky,

      Sub pretextul stupid că România a avut creștere economică în 2022, 

      adică au venit mai mulți bani la buget din pricina inflației, în timp ce  

      nivelul de trai al populației a scăzut abrupt – Comisia Europeană a decis  

      să ne penalizeze cu 2,1 miliarde euro din suma totală promisă prin PNRR.

      "Totul este in grafic" 

    Europa intra in criza economica,nu cred ca va putea sustine mult

    cheltuielile razboinice si de inarmare : 

    - Proiecțiile Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe (Grupul de lucru federal pentru asistența persoanelor fără adăpost) au indicat,că peste 600.000 de persoane din Germania nu au o locuință, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2022. Potrivit cifrelor, majoritatea acestora stau temporar la rude, prieteni sau cunoscuți, dar nu au o locuință proprie. În jur de 50.000 de persoane trăiesc pe străzi. Principalul motiv este lipsa de locuințe la prețuri accesibile și creșterea numărului de refugiați în Germania, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului de lucru. 

    - Criză imobiliară în Germania. Tranzacțiile s-au prăbușit, 

    potrivit datelor furnizate de compania imobiliară JLL, cifra a fost cu aproximativ 

    două treimi sub media din ultimii cinci ani, transmite Bloomberg. 

    Inarmarea si razboiul isi arata efectele secundare. 

    - Robert Habeck ministrul economiei germane care a declarat cu ocazia 

    unei conferinte economice in germania,conform Bloomberg ; 

    "industria germana la iarna se va OPRI FARA GAZ RUSESC, 

    dar oricum vin 5 ani, foarte grele ptr. economia Germaniei" 

    Ceea ce realizeaza J.R.Biden este istorie pura .In fapt:China devine principalul partener economic si militar aflata in afara Occidentului unit ce inlocuieste Rusia atunci cind facem referire la globalizarea mondiala a relatiilor sociale , politice si militare ,acum accentul cazind pe dezvoltarea economica si militara pe masura ce intentia politica afisata, ca parte a modelului de conducere statala, isi pierde din importanta .Daca China incepe sa respecte toate formele de sanctionare in cazul Rusiei si isi reduce intensitatea parteneriatului cu Rusia inlocuind Rusia cu SUA si UE omenirea este salvata .UE nu participa la acest demers in mod vizibil .UE nu o poate face decit in momentul in care , asa cum vedem ca se si intimpla , va deveni ea insasi un intreg ce va cuprinde toate natiunile din Europa (pe model american) si care va reusi , pe masura ce restrictiile de inarmare ale Germaniei dispar , sa devina si o forta militara .Imensele sume de bani opuse in joc vor face vizibila diferenta .Cit despre SUA ea si-a indeplinit partea ei de angajament in cazul Ucraina Europa platind ajutorul oferit Ucrainei prin achizitionarea de gaze lichefiate si armament de ultima generatie imposibil de inlocuit acum de natiunile Europene .O noua Europa se naste chiar acum .

    1. China, dictatura comunista si prietenii lui Putin,

      au un singur inamic = USA,atat economic cat si militar, 

      restul este propaganda politica,China deocamdata joaca  

      la doua capete,castigand foarte mult economic, 

      americanii depind total, de Taiwan la productia de cipuri, 

      razboiul e la usa ..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb