Reuters: Biden promite că va rămâne în cursa pentru Casa Albă

F.D.
Internaţional / 20 iulie

Reuters: Biden promite că va rămâne în cursa pentru Casa Albă

Preşedintele Joe Biden a promis vineri că îşi va continua campania pentru realegere, chiar dacă alţi colegi democraţi din Congres l-au îndemnat să-şi pună capăt campaniei temându-se că aceasta ar putea costa scump partidul în alegerile din 5 noiembrie, comentează Reuters, adăugând că mai mult de unul din 10 democraţi din Congres i-au cerut acum în mod public titularului în vârstă de 81 de ani, aflat în izolare la locuinţa sa din Delaware din cauza COVID, să renunţe în urma unei dezbateri dezastruoase din iunie împotriva republicanului Donald Trump, care a ridicat întrebări. despre capacitatea lui Biden de a câştiga sau de a-şi îndeplini atribuţiile pentru încă patru ani, relatează News.ro.

Biden a rămas sfidător, spunând că va relua campania în curând.

"Aştept cu nerăbdare să revin în campania electorală săptămâna viitoare pentru a continua să expun ameninţarea agendei Proiectului 2025 al lui Donald Trump, în timp ce susţin viziunea pe care o am pentru America", a spus el într-o declaraţie, referindu-se la un plan politic dezvoltat de aliaţii conservatori ai lui Trump.

Diviziunea dintre democraţi a fost în contrast puternic cu scenele care s-au jucat săptămâna aceasta la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee, unde foştii rivali de partid s-au unit în jurul lui Trump, care a acceptat nominalizarea republicană.

Până acum, 32 din cei 264 de democraţi din Congres i-au cerut în mod deschis lui Biden să-şi încheie campania, în timp ce alţi lideri democraţi de rang înalt l-au îndemnat în particular să facă acest lucru, potrivit surselor şi informaţiilor din presă.

Democraţii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi că alegerile din 5 noiembrie i-ar putea lăsa pe Trump şi pe aliaţii săi nu numai la conducerea Casei Albe, ci şi cu majorităţi în ambele camere ale Congresului.

"Candidatura dumneavoastră se află pe o traiectorie de a pierde Casa Albă şi ar putea avea un impact potenţial asupra curselor cruciale pentru Cameră şi Senat. Din aceste motive vă îndemn să vă daţi deoparte", a scris reprezentantul Zoe Lofgren, unul dintre cei cel puţin nouă parlamentari democraţi care îi cer lui Biden să reunţe.

Lofgren este un aliat apropiat al fostului preşedinte al Camerei, Nancy Pelosi, unul dintre cei mai influenţi democraţi. Pelosi nu i-a cerut public lui Biden să renunţe, dar i-a spus în privat că nu poate câştiga, potrivit unei surse de la Casa Albă care a vorbit sub condiţia anonimatului.

După săptămâni de insistenţă că va rămâne în cursă, sursele spun că Biden ia acum în serios apelurile de a se retrage, iar mai mulţi oficiali democraţi cred că o ieşire din cursă este o chestiune de timp.

Un grup democrat numit Pass the Torch (Predă torţa) a spus că va difuza reclame TV la "Morning Joe" de la MSNBC, una dintre emisiunile preferate ale lui Biden, îndemnându-l să renunţe.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. hai doamne ajuta! fortza bideu!

    Dar degeaba ca va zbura cu scaun cu tot in noiembrie. Vine baronul Trumpchausen in loc. 

    are locul lui… perna de aur…

    s c c r e t 

    1. Stați liniștiți , cel mai bun azil de bătrâni este Casa Albă!.

      Pleaca unul, vine altul. :)). Trump are varsta lui Biden , de acum 4 ani, 78 de ani.

      trum de frica in somn … ca il ia “anaful”… apasa butonul rosu de langa noptiera… “veniti de luati lumina”….

      s c c r e t 

      usa are nevoie urgenta de un “tinerel” cu testosteron… nu de batrani cu mainile inmuiate… Rusnacul… americanul (biden trump)… chinezul… evreul.. oalestinianul… sirianul… au cam luat-o toti razna de la atata batranete…. e vb aia.. astia la batranete au impresia ca nu mai mor si incep sa circule cum ii taie capul… regulamentar … neregulamentar… trec prin fara “masinii”… uita focul aprins cu “chiriasi in casa”… si altele…

      batranii de la o varsta nu mai au capacitatea de a conduce …  

      has sa votam si noi anul asta de drag … bunici… in functie de stat… ca la ce somn al natiunii tot tragem… de ce sa mai “vegheze” unul la somnul nostru?! eu zic sa doarma si el cu noi.. si aia e..  

      unii batrani isi pun in realitate actiuni de contracarare a cosmarurilir avute peste noapte.. gen putin… 

      s c c r e t 

    Sa ramana in cursa ca sa castige Trump …

    Va "sifona" imaginea USA si mai mult,

    de condus america oricum "altii" mesteresc de mult 

    Biden este senil iar tramp un măscări. Oare atât poate America?

    1. cred ca…. se doreste…:

      “Sa pari slab cand esti puternic si sa pari puternic can esti slab”… -Arta Razboiului … si se potriveste de minune acum… Rusia / Putin.. USA / Biden … 

      iar europa “speiata/agitata - la mijloc”… 

      s c c r e t 

    Din ce înțeleg, democrații care mai au o rămășiță de rațiune și bun simț îi cer lui J.B. să se retragă. Mi se pare și mie o acțiune decentă, având în vedere starea precară a sănătății mintale.

    Dar cred că mai sunt unii, ce vor cu tot dinadinsul să-și țină păpușa în Biroul Oval, poate chiar s-o înlocuiască peste 1 an cu altă slugă, K. Harris. Și aceasta din urmă a demonstrat că are inteligența unui pantof de plastic.  

    Dacă lucrurile rămân așa, bufonul portocaliu va triumfa fără mari eforturi. Măcar ne vom alege cu un război încheiat în 24 de ore, după cum se laudă peste tot. 

    Europa va răsufla ușurată după ce 2 ani și jumătate a strâns din fese la gândul extinderii conflictului ruso-ucrainian. Rusia își va lua partea, asta nu se discută. Ucraina va suferi puțin, dar oricum net sub ce suferă momentan, cu orașele și infrastructura distruse.  

    Asta se va întâmpla ca pedeapsă pentru nesăbuita călcare pe bec, din punctul de vedere al lui Putler.  

    Când ești vecin și oarecum văr cu Terente, nu te apleci să ridici acadeaua aruncată peste gard de vreunul care te-a păcălit să stai fără grijă.  

    Oricum, mai sunt 4 luni și misterul va fi elucidat.

    Să sperăm că totul se va termina cu bine! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb