Reuters: Rusia a început exerciţii militare cu arme nucleare tactice în apropiere de Ucraina

R.S.
Internaţional / 21 mai

Reuters: Rusia a început exerciţii militare cu arme nucleare tactice în apropiere de Ucraina

Armata rusă a anunţat astăzi că a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice, exerciţii ordonate la începutul lunii mai de preşedintele Vladimir Putin, dând asigurări că este vorba despre un răspuns la "ameninţările" occidentale, relatează Reuters.

"Prima etapă a exerciţiilor (...) privind pregătirea şi utilizarea armelor nucleare nestrategice a început", a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, precizând că aceste manevre se desfăşoară în Districtul Militar de Sud, la graniţa cu Ucraina, şi care include şi părţi ale teritoriului ucrainean pe care Rusia le controlează în prezent.

Ministerul rus de Externe a menţionat declaraţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a prezentat posibilitatea trimiterii de trupe europene pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina, şi afirmaţii ale ministrului britanic de externe David Cameron, care a spus că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei, conform Reuters.

Analiştii pe probleme de securitate afirmă că exerciţiul este conceput ca un semnal de avertizare lansat de Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina, unde a furnizat arme şi informaţii Kievului, dar s-a abţinut de la a trimite trupe.

Ministerul rus al Apărării a declarat că în prima etapă a exerciţiului vor fi folosite rachete Iskander şi Kinzhal, potrivit Reuters.

Exerciţiile militare au loc pentru a testa dacă unităţile şi echipamentele sunt pregătite pentru "utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice pentru a răspunde şi a asigura necondiţionat integritatea teritorială şi suveranitatea statului rus ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali împotriva Federaţiei Ruse", a mai spus ministerul.

Belarus, unde Rusia a anunţat anul trecut că desfăşoară arme nucleare tactice, va participa de asemenea la exerciţii, au anunţat cele două ţări, scrie Reuters.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Pas cu pas tonul disputei urca spre nuclear, care inseamna :otravirea pe sute de ani a solului, raurilor si acviferelir, a apei marii si a aerului. Si nu pt o luna, doua, pt zeci de ani. Cine nu crede sa vada documentarele cu orasul Pripiat de linga Cernobil. Liderii europeni care s au lasat tarati in aceasta aventura sa nu si inchipuie ca ei vor fi scutiti de efectele devastatoare ale nuclearului, indiferent ce decid dupa ce vad cu ochii lor ca au facut continentul inhabitabil, nici macar ameticanii nu vor fi feriti :curentii atmosferici si marinio raduce si acolo consecintele bravadei ilogice dintre cele 2 blocuri.

    1. Ce vorbesti mujicule...Hiroshima, Nagasaki sunt bine merci, la fel si Chernobyl...la inceputul "Operatiunii Militare Speciale" mujicii tai si-au facut la Chernobyl "tabara de veci":-)...Iarasi a ajuns mujicul Putler la fundul sacului si reincalzeste ciorba nucleara...nu mai impresioneaza pe nimeni. La prima racheta lansata mujicia e istorie:-)

      Bai da de ce nu isi retrage Putin armata invadatoare si sa stea la el in Orcia cu miile alea de bombe nucleare?!

      ... majoritatea oamenilor (din occident) nu realizeaza ca intreaga lor "filosofie" atarna de un fir de ata ... ca intreaga lor bunastare, care le permite inclusiv sa urasca, tine de un algoritm fragil ... simplul fapt, ca o familie, isi permite un apartament de 100k euro si o masina de 20k - intr-o economie falimentara - are de a face cu lant complex de obligatii (circumstante) ... ... eu as sta cu ochii pe derivate ... fa un calcul! ...

      Ai uitat să te semnezi. S.Cret

      ... ma indoiesc ca mi_ar da dreptate ;) ...

      Asa au pregatit rusii,atacarea ucrainei,prin niste asazise exercitii militare la granitele ucrainei. si dupa,a vazut toata lumea ce sa intamplat. Nimeni nu a crezut ca ucraina o sa fie atacata,inclusiv NATO tie damio MIE. Acum,rusii fac exercitii militare la granitele ucrainei,cu arme atomice,si NATO,zice ca rusii nu vor ataca ucraina cu arme tactice nucleare. Eu,spun ca nu peste mult timp,acele arme vor cadea in ucraina,insa unii zapaciti care posteaza pe aceasta pagina,spun ca nu este nici o problema,desi la HIROSIMA si NAGASAKI(pastrand proportia),nu a mai ramas din japonezi decat FUM si PARJOL. Romania,este la doi pasi de ucraina,iar radioactivitatea,va afecta si romania,iar cei care nu cred,nu vor mai apuca sa vada aberatiile spuse de ei.!

      ruzzia e mai aproape de ucraian decat romania

    Mai avem un minut sa facem dracului pace, Nudelman și Schwab au sigur bunchere private...se aude acolo în spate, Biden, Putin, Xi ? Un bărbat puternic e acela care recunoaște când greșește...

    1. ... o sa fie nostim cand nu mai mere internetul ... si banii de la ong-uri si fundatii nu mai intra ... iar maretul proiect cbdc devine "retard" ... is curios atunci care va fi motivul real pentru care verziio rsa puna mana pe sape, topoare si lopeti ... schwab s-a retras ;) ...

      asteapta tu mult si bine sa recunoasca botoxatul ca a gresit rau de tot! Mai degraba le da toata Siberia chinejilor da tot nu recunoaste ca a pariat la cacealma!

    putler e mort daca se retrage din Ucraina. a cheltuit atatia bani, au murit atatia rusi, a stricat relatiile comerciale cu toata lumea, si pt.. nimic? de-asta cacealmaua cu nuclearele.

    pt ca cred ca-i o cacealma. daca vroia sa faca ceva pe bune, tinea totul in mare secret. cum au facut americanii, la hiroshima, nagasaki. cri cri si boom.

    cainele care latra, nu musca, sau ceva de genul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb