Reuters: "Scholz examinează cu atenţie acordul Italiei privind migranţii în Albania"

T.B.
Internaţional / 12 noiembrie 2023

Reuters: "Scholz examinează cu atenţie acordul Italiei privind migranţii în Albania"

Cancelarul german Olaf Scholz a arătat sâmbătă deschiderea de a studia acordul Italiei privind reţinerea migranţilor în Albania, în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să reducă imigraţia ilegală, informează reuters.

Potrivit sursei citate, "Trebuie să ţinem cont că, în opinia noastră, Albania va deveni destul de curând membru al UE, ceea ce înseamnă că discutăm despre modul în care putem rezolva împreună provocările şi problemele în cadrul familiei europene", a declarat el într-o conferinţă de presă cu reporterii la Malaga, Spania. "Astfel de acorduri, care au fost luate în considerare acolo, sunt posibile şi le vom analiza cu atenţie pe toţi," a adăugat el, potrivit sursei. Luni, Roma a convenit cu Albania asupra construirii a două tabere de primire şi detenţie pentru migranţii pe mare, transmite reuters.

Conferinţa lui Scholz, din care Reuters a obţinut un fişier audio, a avut loc în marja unui congres al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), informează sursa.

Marţi, Scholz a fost de acord cu o politică mai dură privind migraţia şi noi fonduri pentru refugiaţi cu şefii celor 16 state federale din Germania, conform sursei precizate.

Scholz a spus că este nevoie de o direcţie europeană clară în politica privind migraţia "pentru a corecta lucrurile care nu au fost corecte în trecut şi pentru a stabili un mecanism de solidaritate astfel încât fiecare ţară să nu fie nevoită să încerce să gestioneze singură provocările", relatează reuters.

O revizuire a regulilor UE privind azilul şi migraţia ar trebui finalizată în actualul legislativ al Parlamentului European, a afirmat el, potrivit sursei.

Scholz a mai spus că şase state din Balcanii de Vest cărora li s-a promis aderarea la UE acum 20 de ani ar trebui integrate "în curând", menţionează sursa citată. În plus, Moldova, Ucraina şi Georgia ar trebui să aibă şi ele perspective de aderare, menţionează reuters.

El a cerut, de asemenea, o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza pentru a permite ajutorul umanitar, apărând totodată dreptul Israelului de a acţiona împotriva Hamas, conform sursei indicate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Scholz sa examineze cu atenţie interviul de mai jos :

    Ahmed Aboul Gheit,Presedintele Ligii Arabe a dat un interviu lui Tian Wei 

    TW: De ce nu merg migrantii in tarile arabe ? 

    AAG: Foarte simplu,cand trec granita spre noi si cer azil,sunt obligati sa dea un angajament scris,in care se obliga sa respecte legislatia si regulile tarii primitoare si daca comit orice fel de incalcacare a legilor,primesc aceeasi pedeapsa ca si localnicii,iar dupa ispasirea pedepsei sunt expulzati inapoi in tara de origine.Trebuie sa semneze si ca ajutorul primit de la stat,trebuie returnat in 2 ani de zile, daca nu se confisca toata averea si se expulzeaza inapoi in tara de origine.

    Pai tarile nu trebuie sa fi solidare cu nimic imigrantii trebuie doar expulzati imediat iar granite EU mai bine aparate. Asta e o prostie cu solidaritatea vor atrage mai multi imigranti. Pe glob e plin de razboaie nu poti aduce toti refugiatii in Europa si fortata populatia EU sa accepte populatii intregi de migranti sau refugiati fara un referendum fara sa fie întrebați doar ca asa vrea Metkel sau Scolz ca nu e proprietatea lor. Refugiatii trebuie ajutati in zone sigure din regiunea lor nu adusi in Europa pentru totdeauna.

    1. C8ilu', intzeleg ca eshti analfabet functzional. E vorba de solidaritate intre statele europene impotriva migratziei ilegale. Un lucru necesar, Italia shi Meloni trebuie sprijinite. Merkel e out demult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb