Reuters: SUA îl recunoaşte pe contracandidatul lui Maduro drept câştigător în alegerile din Venezuela

A.F.
Internaţional / 2 august

Reuters: SUA îl recunoaşte pe contracandidatul lui Maduro drept câştigător în alegerile din Venezuela

Statele Unite l-au recunoscut pe oponentul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, candidatul opoziţiei Edmundo Gonzalez, drept câştigător al disputatelor alegeri prezidenţiale din Venezuela, respingând revendicarea victoriei de către Maduro, scrie Reuters.

"Date fiind dovezile covârşitoare, pentru Statele Unite şi, cel mai important, pentru poporul venezuelean este clar că Edmundo Gonzalez Urrutia a câştigat cele mai multe voturi în alegerile prezidenţiale din Venezuela din 28 iulie", a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken, joi.

Anunţul Washingtonului nu a mers dincolo de a-l felicita pentru "o campanie de succes", aceasta fiind cel mai apropiat gest al SUA de o recunoaştere a lui Gonzalez ca noul conducător al ţării OPEC, de la alegerile controversate de duminică.

Disputa privind rezultatul alegerilor prezidenţiale a generat proteste în Venezuela. Consiliul electoral din Venezuela l-a proclamat pe Maduro, care deţine puterea din 2013, câştigătorul alegerilor din 28 iulie, cu 51 la sută din voturi.

Dar opoziţia din ţară afirmă că numărătoarea sa a circa 90 la sută din voturi arată că Gonzalez a obţinut mai mult decât dublu faţă de preşedintele în exerciţiu, rezultat similar cu cel al sondajelor de opinie de dinainte de alegeri.

Opoziţia a publicat numărători detaliate pe un site public, în timp ce guvernul nu a oferit până în prezent alte informaţii decât un număr total de voturi pentru fiecare candidat.

Declaraţia de joi a lui Blinken nu include ameninţări privind noi sancţiuni pentru Venezuela, dar el a făcut aluzie la posibile "acţiuni punitive". Marţi, Reuters a relatat Washingtonul ia în considerare noi sancţiuni după controversatele alegeri.

"Sprijinim deplin procesul de reinstaurare a regulilor democratice în Venezuela şi suntem gata să îl susţinem, împreună cu partenerii noştri internaţionali", a afirmat Blinken.

Blinken a cerut, de asemenea, ca liderii opoziţiei să fie protejaţi şi în siguranţă.

"Forţele de aplicare a legii şi de securitate nu ar trebui să devină un instrument de violenţă politică folosit împotriva cetăţenilor care îşi exercită drepturile democratice", a spus el.

Preşedinţii Braziliei, Mexicului şi Columbiei au cerut Venezuelei să publice rezultatele detaliate ale votului, în contextul disputei privind rezultatele alegerilor prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. wow

    Astia inca n-au ajuns la nivelul lui putler. Ala ii omoara inainte pe contracandidati ca sa nu mai aiba batai de cap cu numaratoarea voturilor :). Preventiva e mai eficienta decat reactiva :)))

    deci maidanul nu a reusit si in venezuela.....

    Pai Blinken si ai lui democratii fura de rup voturile in SUA ce sa mai vorbim de alte tari. Furt pe fata. Ca la moi au numarat la Costinesti de 6 ori si de fiecare data lea iesit alt numar de voruri. Va dati seama daca numarai toate voturile ce rezultat iesea. Maduro are spatele asigurat de Rusia numai fac ce vor americani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb