"Reva" Simeria pregăteşte două vagoane prototip de călători de 300.000 de euro bucata

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 martie 2010

"Reva" Simeria pregăteşte două vagoane prototip de călători de 300.000 de euro bucata

Societatea "Reva" Simeria (simbol REVA pe piaţa Ras-daq), controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, plănuieşte să omologheze două vagoane prototip reconstruite şi modernizate, pe care estimează că le va putea comercializa la 1,3 milioane de lei (aproximativ 300.000 de euro) bucata, cu aproape 30% sub preţul prevăzut în contractul cadru cu CFR Călători. Compania s-a reorientat către modernizarea şi repararea vagoanelor de călători, după ce comenzile de la CFR Marfă, unul dintre clienţii tradiţionali ai companiei, s-au redus simţitor, pe fondul crizei economice.

"Peste câteva zile vom finaliza un vagon prototip de călători, tip salon seria 2068 (provenit din seria 2047, 2057), vagon trafic inter regional, pe care l-am reconstruit şi modernizat, după ce, recent, am finalizat reconstrucţia şi modernizarea unui prototip de vagon tip salon seria 1031 (provenit din seria 1147)", a spus, pentru ziarul BURSA, Dragoş Ioan, directorul tehnic al societăţii, adăugând: "Va urma procedura de omologare a acestor două tipuri de lucrări de reconstrucţie şi modernizare, cu Autoritatea Feroviară Română. Practic, noi oferim reconstrucţia şi modernizarea vagoanelor de călători la preţuri de aproximativ 1,3 milioa-ne de lei, cu 25-30% mai mici faţă de preţurile prevăzute în acordul cadru al CFR Călători".

Societatea a demarat studiile pentru reproiectarea, reconstrucţia şi modernizarea celor două tipuri de vagoane de călători în urmă cu un an, iar recent a început un studiu pentru repararea locomotivelor.

Directorul "Reva" Simeria ne-a spus: "Noi avem o experienţă de 15 ani în repararea şi modernizarea vagoanelor de călători, facem parte dintr-un grup care are mai multe societăţi care se ocupă de acest lucru, cu o bogată experienţă şi am decis să o valorificăm.

Necesitatea reînnoirii şi modernizării parcului feroviar este clară, ea derivă din Planul de Măsuri Prioritare pentru Integrare Europeană (chiar dacă în prezent nu este foarte vizibilă). Ne-am propus să asimilăm şi reparaţia locomotivelor şi am demarat un studiu în acest sens".

"Reva" Simeria a raportat, anul trecut, venituri totale de 66,98 milioane de lei, cu 11% peste veniturile realizate în 2008. Profitul net al companiei a crescut uşor anul trecut, la 1,7 milioane de lei, de la 1,5 milioane de lei în 2008. Afacerile societăţii au urmat, de asemenea, un trend ascendent, ajungând, în 2009, la 56,44 milioane de lei, faţă de 44,48 milioane de lei, cât erau în 2008.

Societatea va economisi 80.000 de euro pe an la energie

Acţionarii "Reva" Simeria au aprobat, la finele anului trecut, contractarea unui credit de 280.000 de euro de la BCR pentru realizarea unui proiect de eficienţă energetică. Conducerea societăţii estimează că va reuşi să economisească 80.000 de euro anual, odată ce proiectul va fi pus în practică. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare suportă 15% din valoarea proiectului, respectiv 42.000 de euro.

"Proiectul este în curs de implementare, am achiziţionat deja o parte din dotări şi am semnat contracte pentru majoritatea lucrărilor", ne-a mai spus Dragoş Ioan.

"Reva" Simeria a mai reuşit să atragă 140.000 de euro de la Ministerul Economiei pentru un proiect care vizează certificarea sistemului de management al sănătăţii şi siguranţei ocupaŢionale, plus îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 de euro. Obţinerea acestei certificări este o adevărată miză pentru societate, ea fiind una dintre condiţiile impuse companiei ca să poată participa la licitaţiile europene.

Directorul tehnic al "Reva" Simeria ne-a explicat: "Atunci când participi la o licitaţie pe piaţa europeană, ţi se impun nişte condiţii: trebuie să ai certificate sistemele de management al calităţii, al mediului şi al sănătăţii şi siguranţei ocupaţionale. Noi avem certificare pe sistemul de management al calităţii, vom obţine, anul acesta, certificarea sistemului de management al sănătăţii şi siguranţei ocupaţionale şi preconizăm ca anul viitor să certificăm şi sistemul de management al mediului".

"Reva" Simeria este deja prezentă pe piaţa europeană, lucrând cu companii importante din domeniul feroviar, precum GATX din Polonia, VTG din Germania şi Ermeva (Elveţia).

Compania are o capitalizare bursieră de 21,18 milioane de lei, potrivit preţului de 14,2 lei/acţiune înregistrat pe 10 martie. Societatea "Grampet" controlează 89,56% din acţiunile REVA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb