Revenirea "Logan"-ului în service "este normală"

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Companii / 21 noiembrie 2005

Producătorul francez al autoturismului "Dacia Logan" se confruntă pentru a treia oară în acest an cu probleme la cel mai bine vîndut model al companiei "Dacia". După ce maşinile vîndute au trebuit să fie verificate la începutul anului şi în vară, acum aproximativ 3.000 de posesori de "Logan" vor trebui să-şi lase maşina în service pentru eventuala schimbare a scaunelor din faţă, în urma problemelor apărute la armătura acestora.

Liviu Ion, director executiv "Dacia", ne-a declarat că "cifra exactă a maşinilor chemate pentru control este de 2.748, iar motivul este verificarea conformităţii armăturilor celor două scaune din faţă". Potrivit declaraţiilor lui Liviu Ion, "doar autoturismele produse în septembrie au această problemă", chemarea în service fiind "o procedură normală la care apelează toţi constructorii de maşini". Domnia sa a afirmat că "nu este un pericol grav ceea ce se întîmplă, ci reprezintă doar o grijă a constructorului faţă de clienţi, aşa cum este şi normal".

Scaunele modelului "Logan" sunt fabricate de producătorul american Johnson Controls şi reprezintă o nouă problemă după cele întîmpinate la cric, cablajul motorului, sistemul de injecţie şi jenţile roţilor din faţă.

În primăvară au fost chemate pentru verificări trei sferturi din exemplarele de "Logan" fabricate pînă în acel moment, iar în vară, după testele efectuate de revista franceză Auto Journal, au fost constatate nereguli prin desprinderea anvelopei de pe janta roţii din faţă. Testele efectuate în condiţii de uzaj ale anvelopei, constatate ulterior, "nu au afectat vînzările acestui model", potrivit afirmaţiilor lui Liviu Ion. Domnia sa este convins că nici aceste probleme apărute în ultima săptămînă "nu vor afecta vînzările în nici un fel". Statisticile însă arată o situaţie contrară. În luna ianuarie, anterior producerii primelor verificări, "Dacia" a înregistrat cea mai mare creştere a vînzărilor faţă de acelaşi interval al anului 2004, atingînd o creştere de 113%. Luna septembrie însă a adus şi o scădere a vînzărilor cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut, ceea ce arată că problemele ivite în primăvară şi vară au afectat vînzările, contrar celor spuse de Liviu Ion.

"Dacia Logan" a fost vîndută în primele nouă luni ale anului în 63.500 exemplare din totalul de 83.800 autoturisme vîndute de compania "Dacia", conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. "Dacia Logan" rămîne modelul preferat al românilor, urmat de modelul "Clio" al firmei Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb