Revenirea turiştilor ruşi a generat o creştere semnificativă a industriei turismului din Turcia

D.I
Internaţional #Turism / 31 ianuarie 2018

Revenirea turiştilor ruşi a generat o creştere semnificativă a industriei turismului din Turcia

Veniturile din turism ale Turciei au crescut cu aproape o cincime anul trecut, până la 26,28 miliarde de dolari, stimulate de o creştere de peste 400% a numărului de turişti ruşi care au vizitat anul trecut Turcia, conform datelor publicate astăzi de Ministerul Turismului.

În 2017, un număr de 32,41 milioane turişti străini au ajuns în Turcia, în creştere cu 27,84% comparativ cu 2016. Cea mai mare creştere procentuală, 444% până la 4,72 milioane de vizitatori, s-a înregistrat în cazul turiştilor ruşi. După ruşi, cei mai mulţi vizitatori în Turcia au fost germanii şi iranienii, precizează Agerpres.

Ministrul Turismului din Turcia, Numan Kurtulmus, a declarat: "Pentru acest an există o creştere de 70% a numărului de rezervări din partea tour-operatorilor străini. Ne aşteptăm la cifre record în 2018".

Datele statistice mai arată că, în 2017, turiştii străini au cheltuit, în medie, 681 de dolari în Turcia. Turiştii străini au cheltuit cel mai mult pe alimente, băuturi, cazare şi transport dar au cheltuit de asemenea şi peste trei miliarde de dolari pe încălţăminte şi îmbrăcăminte, 1,2 miliarde de dolari pe suveniruri şi 100 de milioane de dolari pe covoare şi carpete.

Veniturile din turism sunt o sursă importantă de finanţare pentru acoperire deficitului de cont curent al Turciei, de care agenţiile de rating s-au arătat îngrijorate. O criză diplomatică provocată în 2016 de doborârea, de către Turcia, a unui avion de vânătoare rusesc a afectat industria turismului, şi pe cale de consecinţă economia Turciei, care a pierdut venituri de aproximativ opt miliarde de dolari.

Criza diplomatică dintre Rusia şi Turcia a dus la scăderea numărului de turişti străini care au vizitat Turcia în 2016 până la 25,3 milioane, de la 36,2 milioane în 2015.

Anul trecut, însă, Rusia a devenit cea mai importantă sursă de turişti pentru Turcia fiind responsabilă pentru 14,6% din totalul sosirilor. Rusia a fost urmată de Germania cu aproape 3,6 milioane vizitatori (11,1% din totalul sosirilor) şi Iran cu 2,5 milioane vizitatori şi 7,7% din totalul sosirilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb