REVISTA PRESEI 02.08.2018

V.D.
Revista Presei / 2 august 2018

REVISTA PRESEI 02.08.2018

Adevărul

Şirul bâlbelor şi ilegalităţilor comise de Poliţie ca să "aresteze" plăcuţele anti-PSD

Publicaţia Adevărul despre scandalul plăcuţelor anti-PSD: "Legal da, dar nu şi moral. Este părerea şefului Poliţiei Române despre numerele de înmatriculare anti-PSD, care i-au adus proprietarului un dosar penal gratuit. Ca să mai dreagă busuiocul, Poliţia a încercat să-şi cosmetizeze imaginea pe Facebook, primind însă peste 30.000 de recenzii negative în doar câteva ore".

Conform publicaţiei Adevărul: " Numerele anti-PSD cu care a circulat prin România un cetăţen român care şi-a înmatriculat maşina în Suedia sunt legale, dar imorale. Aşa a pretins, miercuri, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române care astfel şi-a contrazis subalternii care au anunţat că au deschis un dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu pentru plăcuţele "MIEPSD" montate pe un autoturism AUDI. Întrebat de ce fost totuşi sancţionat Răzvan Ştefănescu, Ioan Buda a spus că Poliţia a acţionat în urma unor sesizări primite de la cetăţeni. Buda a completat că bărbatul nu a fost sancţionat pentru că numerele sale de înmatriculare nu conţineau nicio cifră - Convenţia de la Viena din 1968 permiţând acest lucru, ci din cu totul alte motive, fără însă să precizeze care sunt acestea. Convenţia de la Viena a intrat în vigoare şi în România, a mărturisit Ioan Buda, aşadar pe teritoriul ţării noastre pot circula maşini care au număr de înmatriculare format doar din litere. Recunoaşterea acestui fapt vine la trei zile de la momentul în care presa anunţa acest lucru".

Şefului Poliţiei Române explică: "El s-a prezentat la intrarea în ţară. La intrarea în ţară a intrat legal, din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare. Din punctul meu de vedere ilegal, imoral, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară. Poseda documente de călătorie, poseda documentele pentru mijlocul de transport şi a intrat în ţară legal".

Bancherul

Bancile din Romania acorda mai multe credite de consum decat cele din Austria si de 10 ori mai putine finantari pentru firme decat in Polonia

Conform publicaţiei Bancheurul: "Valoarea lunara a creditelor noi de consum acordate de bancile romanesti este mai ridicata decat cele din Austria si Cehia. In schimb, creditele ipotecare si mai ales finantarile pentru firme sunt substantial mai reduse comparativ cu cele doua tari.

Astfel, statisticile Bancii Centrale Europene (BCE) arata ca in luna mai valoarea creditelor de consum noi acordate de bancile romanesti s-a ridicat la 2,2 miliarde lei, fata de echivalentul a 1,9 miliarde lei in Cehia si 1,8 miliarde lei in Austria. Doar bancile din Polonia au acordat mai multe credite de consum, echivalentul a 7 miliarde lei".

Pe de altă parte, publicaţia scrie că: "La creditele ipotecare, insa, situatia se schimba radical. In ciuda popularitatii Programului Prima Casa, prin care se acorda cele mai multe astfel de credite, valoarea imprumuturilor pentru cumpararea locuintelor din Romania s-a ridicat la 1,2 miliarde lei, de 10 ori mai putine decat in Austria, de 5 ori mai reduse decat in Cehia si de opt ori mai scazute decat in Polonia. Insa discrepanta majora aparare la finantarile pentru firme: 2,3 miliarde lei in Romania, de 30 de ori mai putine decat in Austria, de 25 de ori mai mici decat in Cehia si de 10 ori mai reduse decat in Polonia".

Cotidianul

Surse: Guvernul vrea să amâne scăderea TVA

Cotidianul anunţă că: "Scăderea cotei TVA de la 19% la 18% s-ar putea face din 2020 şi nu din 2019, după cum prevede programul de guvernare. Surse guvernamentale au declarat Mediafax că Executivul ia în calcul să amâne scăderea cotei TVA de la 19% la 18%, mai târziu cu un an decât se anunţase iniţial. Potrivit surselor citate, o decizie finală privind reducerea cotei TVA de la 1 ianuarie 2019 sau amânarea măsurii pentru 1 ianuarie 2020 va fi luată în Guvern cât mai aproape de sfârşitul acestui an. Executivul vrea să se asigure că nu există riscul ieşirii din ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, au adăugat sursele guvernamentale".

De asemenea, publicaţia scrie că: "Cota standard de TVA s-a micşorat de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 a scăzut din nou de la 20% la 19%. Pe 24 iulie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că la minister are loc o analiză comparativă pe Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală în vederea aplicării unui nou cadru fiscal de la începutul anului viitor".

Curierul National

Incendiile din Grecia: guvernul elen promite distrugerea a 3.000 de construcţii ilegale din regiunea Atenei

Curierul Naţional relatează că: "După drama care a provocat până acum moartea a 93 de persoane şi dispariţia a mai bine de 1.000 de case, premierul Alexis Tsipras trece la ofensivă. În faţa realităţilor, a criticilor aspre venite din rândul opiniei publice, dar şi a presiunilor exercitate de principalul partid de opoziţie Nea Demokratia, care cere demisia responsabililor de la nivel ministerial cu problemele operaţionale contra incendiilor, guvernul elen a trecut miercuri la ofensivă. A promis accelerarea demolării a peste 3.000 de construcţii ilegale din regiunea capitalei, reorganizarea Protecţiei civile şi adoptarea de măsuri pentru o mai bună prevenire a incendiilor. În localitatea turistică Mati, situată la circa 40 km. de Atena, imensele distrugeri umane şi materiale au fost imputate de autorităţi şi de către experţi nu doar violenţei vântului, condiţiilor de climă, ci şi urbanismului anarhic din zona respectivă".

Jurnalul National

Tudorel Toader: "Mulţi dintre procurorii DNA trebuie trimişi înapoi la structurile de unde au fost aduşi"

Publicaţia informează că: "Tudorel Toader n-a acceptat niciunul dintre cei 4 concurenţi la şefia DNA! Au fost 3 femei şi un bărbat, dar ministrul Toader caută altceva. Vrea un şef special pentru Direcţia care trebuie reformată".

De asemenea, Ministrul Justiţiei a declarat: "Nu am pe cineva în minte care să fie şef la DNA, dar sigur există. Va avea misiunea să reformeze, să aducă la normalitate această structură. Această abatere funcţională a DNA de la parametrii legali, constituţionali, nu s-a realizat de azi pe mâine, nu într-un an sau doi, ci în timp. Nu pot să vin eu sau altul să punem lucrurile pe făgaşul normal de azi pe mâine. Ea se va face în timp".

Ministrul a anunţat că la DNA vor începe epurări masive. Procurorii care au fost aduşi fără respectarea legii vor fi trimişi înapoi la structurile de care aparţin.

"Mulţi dintre procurorii DNA trebuie trimişi înapoi la structurile de unde au fost aduşi, pentru că ei nu au îndeplinit cerinţele legii. Nu poţi să iei procurori de la o judecătorie şi să îl duci la DNA. Nu au experienţă profesională, nu au experienţă de viaţă. Dacă legea ne cere o anumită vechime, nu au decât să se ducă înapoi şi să selectăm pe alţii.", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

National

Canibalism in servicii!

Conform publicaţiei National: "Pana si cei mai fanatici adepti ai statului paralel stiu deja foarte bine ca barca lor se va scufunda definitiv, cel mai probabil in luna octombrie. Asa ca, in timp ce continua sa se bata cu pumnii in piept in fata sefilor ca vor muri pe baricade, multi dintre ei si-au calculat deja proiectiile de pensie sau chiar au incercat fara nicio jena sa schimbe tabara in ultima clipa. Numai ca s-au lovit de un refuz transant din partea celor care, dupa ce au luptat atat "in ilegalitate", doar n-or fi acum de-a dreptul "cretini congenitali" sa nu se mai aseze la masa Puterii si sa-i lase sa se infrupte din bucatele influentei politice tocmai pe cei carora pana acum nu le scapa nici macar vreo frimitura pe jos".

De asemenea, National mai scrie că: "Insa daca oamenii politici mai pot fi indoiti, cu totul altfel stau lucrurile cu ofiterii de informatii de cariera care au rezistat cantecelor de sirena ale privilegiilor din "epoca de aur" a statului paralel si acum nici macar nu vor sa auda de vreo coabitare negociata pe ultima suta de metri. Dar care insa, normal, pentru ca doar asta le este meseria, nu pot sa priveasca satisfacuti cum deja a inceput "canibalismul" intre cei care nu stiu cum sa se mai faca unul pe altul, indiferent de gradele si functiile avute, doar-doar o mai prinde vreunul din ultimele locuri in barca salvatoare, dupa venirea "marelui sef" din octombrie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La ,, PUDIBÓNDERIŞTI" aşa sună ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb