REVISTA PRESEI 11.10.2018

F.B.
Revista Presei / 11 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 11.10.2018

Adevărul

Noua lege a pensiilor. Cele mai importante prevederi şi modificările esenţiale aduse

Publicaţia Adevărul scrie că Guvernul României a aprobat ieri noua lege a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Între prevederile legii se arată că "nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare", a declarat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa de Guvern. Punctul de pensie creşte până în 2021.

Din 2022 dispare şi apare Valoarea Punctului de Referinţă Proiectul de lege prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referinţă (VPR): 1.265 de lei în 2019; 1.775 de lei în 2020; 1.875 de lei în 2021, adică suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global şi altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuţii.

Din anul 2022 Valoarea Punctului de Referinţă se va indexa, anual, cu inflaţia şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Punctul de pensie va ajunge, aşa cum este precizat şi în Programul de Guvernare, la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislaţia fiscală în vigoare la data adoptării Programului de Guvernare. De altfel, reamintim că pensiile nu mai sunt purtătoare de CAS şi CASS, aceasta fiind una dintre primele măsuri adoptate după schimbarea guvernării din 2016.

Bancherul

Publicaţia Bancherul arată cum ING Bank a susţinut că a luat măsuri pentru evitarea unei noi erori de procesare a plăţilor cu cardul, însă rămâne problema comunicării cu clienţii, care au început să-şi piardă încrederea în bancă.

ING Bank spune că a luat măsuri pentru a putea evita în viitor apariţia unei noi erori de procesare a plăţilor cu cardul, precum cea de luni, 8 octombrie, când au fost încasate de două ori tranzacţiile cu cardurile la POS-uri şi online, precum şi retragerile de bani de la bancomate, efectuate pe parcursul celor două zile de weekend.

După procesarea (decontarea) acestor tranzacţii , clienţii ING au semnalat rapid problema iar incidentul a fost relatat în scurt timp de presă, astfel că banca a fost asaltată de telefoane, iar aplicaţia de online banking Home Bank a fost accesată de foarte mulţi clienţi, pentru a-şi verifică soldurile, ceea ce a dus la blocarea acesteia pe parcursul a mai multor ore, cel puţîn până în jurul orei 21, când ING a anunţat că a rezolvat problema şi a restituit clienţilor banii luaţi în plus din conturi, aspect confirmat de clienţi.

Mulţi clienţi ai ING s-au plâns, de aceea, pe pagină Facebook a băncii, rămasă singurul canal de comunicare, că nu au fost informaţi adecvat (nu au primit alerte şi SMS-uri) despre producerea acestui incident, astfel că unii au fost puşi în situaţia de a nu-şi putea folosi cardurile pentru plăti la magazine sau la ATM-uri, întrucât nu mai aveau bani pe ele, după ce banca a înregistrat de două ori plăţile de peste weekend.

Unii clienţi vechi ai ING cred că această este o problema gravă, mai ales că banca a trecut des în ultima perioada prin astfel de incidente, astfel că apreciază că trebuie să se mute la altă banca.

"Dpmdv o eroare foarte gravă, mai ales pentru faptul că a durat mai multe zile?! Adică voi chiar închideţi prăvălia în weekend? Nimeni on call?", crede un client ING.

"Au breşe în sistem de ceva timp şi asta nu e bine deloc, fiindcă dau chix de ceva timp. Nu ştiu dacă este conducerea deficitară, dar mă gândesc serios să mă mut de la ei", ameninţă alt client.

Cotidianul

Revolta judecătoarei Gîrbovan: "O bătaie de joc, o sfidare"

Cotidianul scrie că Preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea Dana Gîrbovan, a criticat în termeni duri protocolul încheiat de Inspecţia Judiciară cu SRI, făcut public, acuzând "o bătaie de joc, o sfidare la adresa fiecărui judecător şi procuror şi a fiecărui cetăţean al acestei ţări".

Gîrbovan menţionează, într-o postare pe Facebook, că în perioada în care asociaţiile profesionale ale magistraţilor - UNJR, AMR şi APR - făceau demersuri susţinute, începute din 2015, pentru a lămuri implicarea serviciilor în justitie, Inspecţia Judiciară semna în 2016, "în dispreţul judecătorilor şi procurorilor", un protocol cu Serviciul Român de Informatii. În opinia judecătoarei, "atât CSM, cât şi Inspecţia Judiciară au permis ceea ce era de nepermis: intruziunea unui alt organ al statului, mai grav, a unuia care acţionează în secret" în viaţa judecătorilor şi procurorilor.

Conţinutul acestui protocol dintre SRI şi Inspecţia Judiciară este pur şi simplu de un absurd grotesc. Spre exemplu, se arăt în art. 3 alin. (1). "Cooperarea se realizează în temeiul legii (...), prin valorificarea eficientă a posibilităţilor pentru identificarea anticipată, prevenirea şi combaterea abaterilor disciplinare în rândul magistraţilor şi înlăturarea în tip util a unor fapte care ar putea afecta înfăptuirea justiţiei sau realizarea securităţii naţionale." Nici măcar Inspecţia Judiciară nu are atribuţii de prevenţie a abaterilor disciplinare, darămite SRI. Cu alte cuvinte, cele două instituţii cooperau pentru îndeplinirea unor atribuţii pe care legal nu le aveau, mai acuză Gârbovan conform Cotidianului.

Curierul Naţional

Medicover România are un nou director naţional de vânzări

Curierul Naţional scrie că Medicover România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale şi de diagnostic privat din România, a numit-o pe Raluca Binder pe poziţia de director naţional de vânzări. Începând cu luna octombrie 2018, Raluca va coordona echipele de retenţie şi vânzări directe din toată ţara şi îi va raporta directorului comercial, Delia Iliasa.

Publicaţia consemnează că noul director naţional are o experienţă de peste zece ani în vânzări, ultimii şapte ani fiind petrecuţi în cadrul companiei Medicover România, unde a ocupat poziţia de manager al departamentului de retenţie şi a avut rezultate foarte bune, reuşind să depăşească alături de echipa coordonată obiectivele stabilite, dar şi să identifice şi să pună în practică proiecte menite să crească portofoliul de clienţi al companiei.

"Numirea Ralucăi în această poziţie vine ca o etapă naturală, atât pentru ea cât şi pentru echipa Medicover România. Consider că experienţa ei, empatia de care dă dovadă şi calităţile incontestabile de lider vor aduce departamentului de vânzări un plus de vigoare şi de creativitate. Sunt convinsă că în noua formulă vom avea rezultate excelente'', afirmă Delia Iliasa, Director Comercial, Medicover România.

Jurnalul Naţional

Munca, sticla şi Viorica: PSD în chinurile remanierii

Jurnalul Naţional notează că "mult promisa remaniere" guvernamentală după puciul eşuat din PSD începe cu scandal. Fiecare ministru va fi evaluat atât la Guvern, cât şi în partid. Apariţia pe sticlă şi ratingul se numără printre criteriile de care va atârna soarta fiecărui ministru, alături de îndeplinirea programului de guvernare. Evaluarea în PSD va fi făcută de secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu, motiv de nemulţumire pentru baronii PSD. O casetă cu înregistrări incendiare i-a luat-o înainte lui Ştefănescu: Dănuţ Andruşcă de la Economie a fost deja evaluat şi etichetat drept "cel mai idiot ministru".

Marea supărare legată de remanierea guvernamentală vine acum nu din partea puciştilor, ci a baronilor PSD care l-au susţinut pe Liviu Dragnea în timpul puciului. Ei îşi văd oamenii susţinuţi în Guvern la mâna lui Codrin Ştefănescu, pe care îl consideră un executant al ordinelor lui Liviu Dragnea, chestiune confirmată de o declaraţie a Doinei Pană.

Codrin Ştefănescu face parte dintr-un grup de lucru special înfiinţat la nivelul conducerii PSD pentru pentru "gestiunea resursei umane din partid si analiza periodica a inceplinirii programului de guvernare", după cum afirma Dragnea la sfârşitul lunii septembrie. Din acest grup mai fac parte alte 11 persoane: Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Nicolae Bădălau, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca şi Gabriel Zetea. Iniţial, Dragnea a anunţat că grupul lui Codrin Ştefănescu "nu se va ocupa de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic BPN şi pe doamna prim-ministru despre stadiul indeplinirii programului de guvernare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb