REVISTA PRESEI 12.11.2016

Willy Homner
Revista Presei / 12 noiembrie 2016

ADEVARUL

Arma secretă folosită de Donald Trump în campania pentru prezidenţiale

Victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, care a surprins majoritatea analiştilor şi care a venit în ciuda sondajelor de opinie care o plasau pe democrata Hillary Clinton pe primul loc, ar fi avut la bază şi serviciile oferite de Cambridge Analytica, o firmă care foloseşte o abordare nouă în campaniile politice, bazată pe profilul psihologic al votanţilor. Potrivit CNN, în septembrie, echipa de campanie a lui Donald Trump a plătit peste 5 milioane de dolari pentru serviciile acestei companii, care a susţinut că-i poate convinge pe alegători să-l voteze pe republican prin adaptarea mesajului său politic la personalităţile lor.

Averea si extravaganţele celui mai bogat "locatar" de la Casa Alba

Donald Trump este, fără îndoiala, cel mai bogat "locatar" care se va instala la Casa Alba. Cât timp se va ocupa de treburile Statelor Unite, omul de afaceri, cu o avere estimata la 3,7 miliarde de dolari, îşi va lăsa compania in grija copiilor. Este de aşteptat însă să nu renunţe la stilul de viată extravagant de pana acum. La fel de sigur este ca viitoarea prima doamna, Melania, va avea o garderoba cel puţin la fel de spectaculoasă ca a predecesoarei sale Michelle Obama. "Nu am nevoie de banii nimănui. Sunt putred de bogat!", se laudă Donald Trump. Hoteluri, clădiri de lux, terenuri de golf, cazinouri si zgârie nori. Toate culminează cu perla coroanei, Trump Tower, cu 68 de etaje, aflat pe celebra Fifth Avenue, din Manhattan, unde este si reşedinţa familiei.

Michael Moore: Ce ar trebui să facă americanii după victoria lui Trump

Dimineaţa zilei de miercuri, după ce rezultatele alegerilor prezidenţiale l-au declarat pe Donald Trump noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a fost resimţită ca o mahmureală cruntă de milioane de democraţi, încercaţi de o stare depresivă. Planul propus de regizorul de documentare Michael Moore a fost distribuit de peste 100.000 de ori din momentul în care a fost postat pe Facebook, miercuri dimineaţă. El oferă un model despre cum democraţii se pot aduna după aceasă înfrângere şi pot lupta pentru cauza lor. 1. Preluaţi conducerea Partidului Democrat şi daţi-l înapoi oamenilor. A eşuat în mod lamentabil. 2. Împuşcaţi toţi "învăţaţii", pe cei care fac sondaje de opinie şi pe oricine altcineva din mass-media care ne-au spus aceeaşi poveste şi au refuzat să asculte sau să conştientizeze ce se întâmpla de fapt.

L-au pedepsit de l-au avansat!

Mai mulţi comisari-şefi de poliţie, între care şi Antonio-Iacob Ciobanu, cel care a condus controalele la Serviciul Omoruri al Capitalei pentru a stopa ancheta care-l viza pe Gabriel Oprea, au fost înaintaţi în funcţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Asta după ce ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a dat toate aprobările în acest sens, informează un comunicat de presă. Concret, Ciobanu va executa, temporar, funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică. De asemenea, comisar-şef de poliţie Ştefu Viorel a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de director al Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Cioloş, deranjat că nu a putut să plătească în lei pe o cursă internă Bucureşti - Timişoara

Premierul Dacian Cioloş a cerut să fie analizată legislaţia, după ce compania irlandeză Rynair nu i-a acceptat plata în lei pe o cursă internă, ci a cerut euro pentru produsele achitate. Compania aeriană Ryanair: "Ne cerem scuze pentru incovenienţele cauzate, dar, în prezent, nu acceptăm plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionale la bord. În continuare urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, parte a programului nostru "Always Getting Better". Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, explicaţia celor de la Rynayr a fost aceea că aeronava este înmatriculată în Irlanda, iar în spaţiul aerian nu există obligaţia ca plăţile să poată fi făcute şi în lei.

Topul scumpirilor din primele 10 luni din acest an

Chiar dacă rata anuală a inflaţiei este în teritoriu negativ de mai multe luni, ca efect al reducerii TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, iar preţurile bunurilor de consum au scăzut cu 0,85% în primele 10 luni din acest an, sunt produse şi servicii care s-au scumpit semnificativ de la începutul anului. Cea mai mare scumpire din primele 10 luni ale acestui an, de peste 29%, a fost consemnată de serviciile poştale, creşterea tarifelor fiind operată încă de la începutul anului. Locul al doilea în topul scumpirilor din primele 10 luni este ocupat de citrice şi alte fructe meridionale - creştere a preţurilor de 17,6%, iar pe locul al treilea se clasează zahărul - cu un avans de 9,7%.

Control al Ministerului Sănătăţii la Institutul Clinic Fundeni

Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Institutul Clinic Fundeni după ce a primit o serie de sesizări referitoare la faptul că operaţia unui pacient a fost amânată de trei ori din lipsă de sânge. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să trimită Corpul de Control la unitatea medicală implicată "pentru verficarea situaţiei semnalate şi luarea măsurilor necesare, dacă sunt constate nereguli", arată un comunicat de presă al MS. Potrivit sursei citate, în acest moment la Ministerul Sănătăţii se lucrează la actele normative de reorganizare a sistemului naţional de transfuzii.

Juncker a declarat că republicanul Donald Trump reprezintă un risc pentru relaţiile dintre SUA şi UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri după-amiază că republicanul Donald Trump reprezintă un risc real pentru continuarea relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Bruxelles, întrucât noul preşedinte ales este ignorant cu privire la Europa, transmite Reuters. "Alegerea lui Trump reprezintă un risc, care ar putea să ducă la răsturnarea relaţiilor intercontinentale de la fundaţia şi structura", a declarat Juncker la o întâlnire cu studenţii din Luxembourg. De asemenea, liderul european a susţinut că Donald Trump a demonstrat ignoranţă cu privire la Uniunea Europeană. Comentariile dure lansate de acesta arată şocul şi îngrijorările reale ale Bruxelles-ului legate de victoria lui Donald Trump, care nu s-a sfiit să laude în timpul campaniei electorale modul de guvernare a lui Vladimir Putin.

EVENIMENTUL ZILEI

"Tricolorii", călcaţi în picioare de "leşi"

Naţionala României a fost învinsă, vineri, pe "Arena Naţională", de reprezentativa Poloniei, scor 0-3, într-o confruntare din Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018. "Tricolorii" au fost depăşiţi la toate capitolele de "leşi", în majoritatea celor 90 de minute, chiar dacă au încercat să pună presiune pe adversari. Împinşi de la spate de 51.000 de suporteri, românii au arătat un joc fără cap şi fără coadă, mai ales în prima parte, atunci când doar Vlad Chiricheş a avut şansa de a marca, dar a fost blocat de Fabianski. Şansele de calificare la turneul final sunt din ce în ce mai mici.

Câţi bani aduc fericirea? Răspunsul celui mai bogat român

Banii contează doar când nu îi ai. O spune cel mai bogat român, care are o avere estimată la peste 1,6 miliarde de euro. Şi totuşi, câţi bani aduc fericirea în opinia lui Ion Ţiriac? La 10 milioane de dolari ai avea toate motivele să fii fericit, spune omul de afaceri într-un interviu pentru DigiFM. Miliardarul precizează însă că suma care l-a propulsat în topul celor mai bogaţi români nu există fizic în niciun cont, ci este doar o estimare a bunurilor deţinute.

LUPTA pentru CASA ALBĂ nu s-a încheiat!

Pentru cei mai înverşunaţi dintre democraţi şi mai ales pentru presa de peste ocean care a susţinut-o frenetic pe Hillary Clinton în cursa prezidenţială, lupta pentru Casa Albă nu pare să se fi terminat. Un scenariu halucinant, dar foarte, foarte puţin probabil, arată cum s-ar putea răsturna complet soarta alegerilor dacă marii electori republicani, care se vor reuni în capitalele statelor lor abia pe 19 decembrie pentru a vota, vor trăda Partidul Republican şi pe candidatul acestuia, şi vor opta pentru Hillary Clinton. Potrivit unui scenariu al reputatei gazete americane New York Post, din punct de vedere tehnic, nimeni şi nimic nu-i poate împiedica pe marii electori să voteze potrivit propriei conştiinţe, refuzând să-şi exprime votul pentru candidatul pentru care au fost desemnaţi sau chiar să se abţină de la vot.

Alegeri parlamentare 2016

Cei 6.506 candidaţi înscrişi la alegerile parlamentare au intrat, ieri-dimineaţă, în campania electorală pentru cele 466 de locuri disponibile în Senat şi Camera Deputaţilor. Românii nu îşi vor mai vota uninominal parlamentarii, ci vor avea de ales între listele partidelor. Secţiile de votare se vor deschide pe 11 decembrie la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor după închiderea urnelor va fi înregistrată video- audio. Numărul alegătorilor, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor, este de 18.906.721. Campania electorală se termină pe 10 decembrie, la ora 07.00.

Avocaţii, revoltaţi pentru că sunt deposedaţi de telefoane, laptopuri, tablete la intrarea în Parchete

Avocaţii din Barouri strâng semnături şi i-au adresat o scrisoare deschisă Decanului Baroului şi UNBR în care se plâng că le sunt încălcate drepturile atunci când la intrarea în sediile Parchetelor sunt obligaţi să îşi lase telefoanele mobile sau alte obicte la poarta, în grija jandarmilor. "Avocaţii sunt deposedaţi de telefoanele mobile, de tablete si de laptopuri care rămân în custodia jandarmilor sau politiştilor de la intrarea în sediile acestor instituţii publice. Expunerea şi disconfortul au caracter extrem faţă de colegii avocaţi care intră predominant în dosare penale, însă un asemenea tratament este inadmisibil în orice situaţie, faţă de oricare dintre confraţi ca şi faţă de ceilalţi jurişti", scriu cei de la site-ul juridic

Presa din România, afectată grav de alegerile din America

Chris Terhes, preşedintele "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei" a făcut câteva comentarii în ceea ce priveşte alegerile din SUA şi situaţia presei din România, pe care o caracterizează ca fiind "cu gura pe popor, spre a-i slăvi pe cei din funcţiile publice". Chris Terhes a postat pe pagina sa un mesaj prin care îşi exprimă indignarea faţă de poziţia presei din România, după şi înainte de alegerile din SUA. "Presa mainstream din Romania este de partea statului si cu gura "pe" popor, ca oricine zice ceva sa fie muscat si criticat, sau cu gura "spre" popor, spre a-i slavi pe cei din functiile publice. Sunt dulai impotriva poporului dar catelusi in fata autoritatilor si serviciilor. De cca 8 ani de zile FIECARE actiune abuziva si represiva a institutiilor statului roman, dirijate din spate de servicii, v-a fost justificata sub pretextul ca "asa vor americanii".

Liber la marijuana!

Alegătorii din statele americane California, Massachusetts şi Nevada au aprobat, în referendumuri desfăşurate marţi, diverse iniţiative legislative privind consumul de marijuana în scop recreativ, informează cotidianul The Washington Post. Măsuri similare au fost adoptate în statele Colorado şi Washington în 2012. O iniţiativă legislativă asemănătoare supusă la vot în statul Arizona nu a obţinut voturile necesare pentru a fi aprobată. Alegatorii de Florida, Dakota de Nord si Arkansas au aprobat iniţiative pentru utilizarea de marijuana in scop medical.

JURNALUL NATIONAL

"Doctori de închiriat", soluţia pentru criza de personal din spitale

Exodul medicilor români este resimţit puternic, atât de doctorii rămaşi în ţară, cât şi de pacienţi. În lipsa celor mai elementare măsuri în domeniul resurselor umane din Sănătate, situaţia în spitalele din ţară este dezastruoasă, avertizează managerii unităţilor medicale care au început să lucreze cu doctori de împrumut. Legislaţia actuală nu permite, însă, plata suplimentară a medicilor aduşi din alte oraşe să facă gărzi, astfel că urgenţele sunt asigurate de asitentele medicale, de internişti sau ginecologi. Medicii spun că există soluţii şi solicită măsuri legislative care să permită plata doctorilor care fac de gardă în alte spitale decât cel angajator.

Firea asigură bucureştenii că vor avea căldură şi apă caldă în această iarnă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat vineri că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă. "Am solicitat Guvernului un cadru judiciar prin care Primăria să poată să plătească în avans gazele pentru această iarnă, lucru care s-a şi întâmplat (...). Bani au fost întotdeauna lăsaţi în buget fie la capitolul Termie, fie de la alte capitole, (...) dar trebuie să ai forma legală să îi cheltuieşti legal şi pentru proiectele de strictă necesitate. Am plătit aşadar şi gazele pentru perioada noiembrie - martie, deci se fac aceste plăţi, s-a semnat un memorandum între, pe de o parte, RADET, ELCEN, Romgaz, Transgaz, Distrigaz şi nu sunt dificultăţi sub nicio formă", a declarat Firea la DC News.

Frăţia turnătorilor, contract cu statul prin preţ de dumping

Claudiu Florică, mituitorul şi denunţătorul din Dosarul Microsoft, s-a aliat cu Gabriel Mardarasevici, turnătorul fostului primar din Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru a câştiga contracte cu statul. Şi au reuşit, după ce au venit cu un preţ de dumping, de trei ori mai mic decât valoarea estimată a contractului. Până nu de mult, legea achiziţiilor publice obliga autorităţile contractante să respingă ofertele cu o valoare mai mică de 80% decât preţul estimat.

Vânzări record de Black Friday-ul chinez

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a anunţat vineri că a înregistrat vânzări de peste cinci miliarde de dolari în prima oră a Zilei Celibatarilor, sărbătorită în China la 11 noiembrie, transmit Reuters şi AFP. China sărbătoreşte în fiecare an la 11 noiembrie, Ziua Celibatarilor, care a devenit totodată şi cea mai importantă zi de cumpărături online, un fel de replică a Black Friday. La miezul nopţii de joi spre vineri, în China (16:00 GMT joi), internauţii chinezi au folosit telefoanele sau calculatoarele pentru a profita de promoţiile oferite cu ocazia acestui eveniment lansat de Alibaba în 2009. "În 2013, 35 de miliarde de yuani (5,15 miliarde de dolari) era volumul nostru brut pe o zi. Acum am ajuns la această cifră într-o singură oră", a precizat directorul general de la Alibaba, Daniel Zhang.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb