REVISTA PRESEI 14.11.2018

F.B.
Revista Presei / 14 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 14.11.2018

Adevărul

România a ajuns în urma Bulgariei, din cauza atacurilor anti-Justiţie ale PSD

Ziarul Adevărul scrie că vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat ieri raportul oficial despre progresele României şi Bulgariei în reformele din justiţie şi statul de drept. În timp ce Bulgaria a fost lăudată, România a fost dur criticată pentru atacurile politicului asupra justiţiei.

Documentul este extrem de critic la adresa Guvernului şi Parlamentului, şi arată că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări emise de Comisie în raportul MCV din ianuarie 2017.

Principalul capăt de acuzare: atacurile puterii asupra justiţiei. Ca urmare, Comisia Europeană ne cere să suspendăm "imediat" punerea în aplicare a legilor justiţiei. "Suspendaţi imediat toate numirile şi demiterile în derulare ale procurorilor de vârf", ne mai cere Bruxelles-ul. În acelaşi timp, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat că monitorizarea Bulgariei pe MCV s-ar putea încheia în anul 2019.

Bancherul

Banca Transilvania şi ING câştigă tot mai mult teren pe piaţă bancară din România

Publicaţia Bancherul scrie că Banca Transilvania (BT) şi ING s-au desprins clar în ultimii ani drept performerele sistemului bancar românesc. Bănci "mai tinere decât bunicele BCR sau BRD", ele au avut mult mai puţîn de suferit de pe urmă crizei din 2008, astfel că au profitat pentru a creşte susţinut, pe când cele două bănci mari au fost nevoite să se restructureze masiv.

BT şi ING au avut de partea lor şi atuurile serviciilor bancare electronice şi online, însoţite de costuri reduse. Ambele bănci şi-au dezvoltat puternic sistemele de self banking, cu automate de depunere şi retragere de numerar, precum şi aplicaţiile de internet şi mobile banking, preferate de tot mai mulţi clienţi, în defavoarea ghişeelor clasice. Iar comisioanele aplicate de BT şi ING pentru conturile clienţilor sunt printre cele mai mici din piaţă bancară.

BT poate fi considerată performeră acestui an, atât datorită preluării şi integrării Bancpot, cât şi creşterii organice susţinute. ING Bank continuă şi ea creşterea puternică în România. Banca olandeză şi-a majorat în acest an stocul cu credite cu 16%, echivalentul a 3,4 miliarde lei, la 24,6 miliarde lei în total.

Cotidianul

Florin Iordache după Raportul MCV: "E un dispreţ total"

Cotidianul scrie că preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, este de părere că implementarea solicitărilor Comisiei Europene din MCV, pe care acesta le consideră "absurde", ar bloca întreaga justiţie din România.

"Am început parcurgerea raportului MCV pe anul 2018, prin care nişte "experţi' necunoscuţi dau indicaţii României cu privire la aplicarea unor legi DEJA în vigoare, iar absurdul uneia dintre recomandări iese cu totul în evidenţă. Astfel, Comisia Europeană solicită Parlamentului "oprirea imediată a implementării legilor justiţiei realizate de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum şi a ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern, stoparea implementării Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală'", a afirmat, potrivit sursei citate, Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiţiei a opinat că, printr-o astfel de solicitare, Comisia Europeană" nu doar că îşi depăşeşte" prerogativele stabilite prin Tratat, dar dovedeşte şi "dispreţ total" faţă de întreaga ordine de drept şi constituţională din România.

Iordache susţine că "dacă o asemenea cerere, aberantă, ar fi implementată de Parlament, prin efectele pe care le-ar produce ar conduce la blocarea întregului sistem de justiţie din România".

Curierul Naţional

Sistemul de termoficare riscă să cedeze în această iarnă

Curierul Naţional scrie că sistemul de termoficare din Bucureşti are nevoie urgentă de investiţii, în condiţiile în care mai mult de trei sferturi din conductele termice ale RADET au o vechime de peste 40 de ani şi riscă să crape în această iarnă, iar CET-urile îşi vor încheia, în curând, perioada de funcţionare în condiţii de siguranţă, arată o analiză Frames.

,,CET-urile din Bucureşti sunt precum nişte bombe cu ceas", spun analiştii de la compania de consultanţă Frames. ,,Cazanele nr. 1 şi 2 din CTE Grozăveşti vor epuiza numărul de ore de funcţionare alocat în anul 2020, la fel ca şi CAF-urile nr. 1 şi 2 din CTE Bucureşti Sud. Practic, acestea nu vor mai putea funcţiona, în condiţii de siguranţă, după expirarea numărului de ore de funcţionare alocat", arată aceştia.

Astfel, serviciul va mai putea asigura apa caldă şi căldura doar pentru o mică parte din cele peste 560.000 de apartamente din Bucureşti şi 4.900 de instituţii racordate la reţea", arată analiza.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bani mancati de pomana din bugetul Bucurestiului si resructurare zero a sistemului de termoficare al Buc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb