REVISTA PRESEI 20.09.2018

V.D.
Revista Presei / 20 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 20.09.2018

Adevărul

Cum a ajuns Dragnea la judecata baronilor PSD

Publicaţia Adevărul susţine că nume grele din PSD semnează scrisoarea prin care îi e cerută demisia lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat că şi-a debarcat propriile guverne, că trage partidul în jos din cauza problemelor sale penale şi că ia decizii după bunul plac, ignorând vocea liderilor din teritoriu.

În aceste considerente, Adevărul scrie că trei dintre cei mai importanţi social-democraţi, Paul Stănescu (vicepremier şi vicepreşedinte al PSD), Gabriela Firea (primar general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD) şi Adrian Ţuţuianu (vicepreşedinte PSD) au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia PSD şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Cei trei, care au semnat în numele unui "comitet de iniţiativă", prezintă nouă probleme cu care se confruntă PSD din cauza preşedintelui de partid. În primul rând, liderului PSD i se reproşează că a decis singur cine să fie premierii daţi de PSD şi că tot singur a fost cel care a gândit schimbările guvernelor PSD, fiind folosită inclusiv o moţiune de cenzură împotriva propriei echipe, lucru nemaiîntâlnit până la acel moment.

Bancherul

Bancile impun restrictii la finantarea firmelor, dupa ce BNR le-a cerut mai mult capital

Pentru a argumenta de ce băncile impun restrictii la finantarea firmelor, publicaţia Bancherul explică că bancile cu multe credite neperformante ar putea inaspri conditiile de finantare a firmelor, dupa ce BNR le-a impus, din luna iulie, sa detina mai mult capital, pentru a preveni eventuale riscuri cu care s-ar putea confrunta sectorul bancar intr-o situatie de criza.

De asemenea, publicaţia susţine că : "Nivelul inca ridicat al creditelor neperformante detinute de bancile romanesti, in contextul inrautatirii indicatorilor macroeconomici, din cauza modificarilor Codului Fiscal si a politicii fiscale prociclice a Guvernului, si a incertitudinilor externe, au determinat Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM), condus de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa recomande BNR sa ceara capital suplimentar bancilor mai riscante, adica celor care au mai multe credite neperformante".

Cotidianul

Război cu spionaj în PSD (episod nou)

Publicaţia Cotidianul, este de părere că Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a susţinut miercuri seară că nu doar ea, ci şi colegii si care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea au simţit că sunt "filaţi şi monitorizaţi".

"Suntem mulţi, suficienţi cât să contăm, să nu mai fim ironizaţi, bagatelizaţi şi să nu se mai pună tunurile pe noi şi să fim ameninţaţi şi urmăriţi. Am ajuns să fim mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu. Ne sunt telefoanele urmărite, ascultate, monitorizate, sunt maşini după noi. Noi, aceşti oameni, dorim mai binele partidului, mai binele guvernării şi mai bine pentru ţară şi nu va mai fi influenţată de o singură persoană" a afirmat Gabriela Firea.

Întrebată cine o filează, Firea a spus că nu ştie, dar că nu e singura în această situaţie.

"Nu ştiu exact să să spun cine, pot să vă spun categoric că se întâmplă aceste lucruri şi nu doar în cazul persoanei mele. Şi colegii mei semnatari ai acestui document mi-au spus că au simţit că sunt filaţi, că sunt monitorizaţi şi au ajuns să trăiască pur şi simplu cu spaima că nu mai suntem în libertate", a susţinut aceasta.

National

MAE nu mai reprezinta Romania!

Cătălin Tache de la publicaţia "National", afirmă că: "Atunci cand nu face filmulete omagiale cu precupete din piete si nu organizeaza evenimente "culturale" cu Dan Bursuc si cohorta de manelisti din dotare, Ambasada Suediei la Bucuresti si-a facut un obicei din a posta pe pagina oficiala tot felul de "glumite" de autobaza despre diversi lideri politici romani. Desigur, daca reprezentantele diplomatice suedeze ale Suediei din Budapesta sau Varsovia ar avea astfel de obiceiuri de a-si bate joc de guvernantii tarilor in care se afla ar fi fost de mult "ejectati" de la posturi".

De asemenea, Tache este de părere că şi MAE trebuie să publice pe site-ul oficial informatiile oficiale halucinante privind faptul ca politistii suedezi nu au intervenit in timp ce un baietel cetatean suedez de 10 ani era violat de mai multi migranti pentru ca in zona erau mai multi refugiati si nu au vrut sa starneasca cumva revolta acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb