REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.11.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 5 noiembrie 2010

Financial Times

Samsung vrea să vândă un milion de tablete PC

Samsung Electronics, al doilea producător mondial de telefoane mobile, estimează că va avea vânzări de peste un milion de tablete PC până la finele acestui an.

Încurajate de succesul iPad fabricat de Apple, care a livrat 3,3 milioane de unităţi în cele trei luni de la lansarea produsului - în aprilie, companii de profil printre care Research in Motion, Cisco, Lenovo, Hewlett-Packard, LG Electronics şi ZTE au pregătit propriile tablete PC.

.............

HSBC vinde o divizie de leasing pentru 2,1 miliarde lire

Banca britanică HSBC şi-a vândut divizia de leasing feroviar, în cadrul unei afaceri de 2,1 miliarde lire sterline. Unitatea a fost preluată de un consorţiu alcătuit din grupuri de investiţii în infrastructură.

...............

Hands a pierdut cazul EMI împotriva Citigroup

Investitorul englez Guy Hands a pierdut o luptă de mai multe miliarde de dolari pe care a lansat-o la momentul acţionării în instanţă a băncii Citigroup, în decembrie 2009, pretinzând că unul dintre bancherii de top din divizia britanică a grupului american l-a înşelat cu afacerea de 4,2 miliarde lire prin care a fost preluată casa de discuri EMI, în 2007.

...........

Wall Street Journal

Shell şi alte şase companii au pus capăt unui proces de mită

Gigantul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell PLC şi alte şase companii au acceptat să plătească un total de 236 milioane de dolari ca să pună capăt acuzelor de dare de mită către unele autorităţi străine, în vederea obţinerii de contracte.

...........

Scad pierderile RBS

Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS) şi-a redus pierderile nete în trimestrul al treilea, ca urmare a declinului creditelor neperformante, respectiv a sporirii veniturilor din dobânzi.

Pierderea netă a RBS a fost de 1,15 miliarde lire sterline (1,87 miliarde dolari) în intervalul iulie - septembrie 2010, comparativ cu 1,8 miliarde lire în aceeaşi perioadă din 2009. Venitul net din dobânzi a crescut la 3,4 miliarde lire, de la 3,26 miliarde în anul precedent.

.........

Samsung şi LG au obţinut aprobarea pentru producţia de LCD în China

Samsung Electronics Co. şi LG Display Co., cei mai mari producători mondiali de monitoare plate (după cifra livrărilor), au obţinut aprobarea de la guvernul chinez pentru construcţia unor fabrici în care să producă ecrane LCD, spun surse apropiate situaţiei.

...........

New York Times

O divizie Wal-Mart, anchetată în Japonia

Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, cooperează cu autorităţile în cadrul unei investigaţii privind o posibilă infracţiune de insider trading care are legătură cu preluarea lanţului nipon Seiyu.

Comisia de Supraveghere a Valorilor Mobiliare şi Operaţiunilor Bursiere din Japonia analizează tranzacţiile cu acţiuni realizate la momentul la care Wal-Mart a preluat Seiyu, în 2007, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

............

Banca Centrală Europeană menţine dobânda la recordul minim

Banca Centrală Europeană a decis, ieri, să menţină dobânda de referinţă la nivelul minim al tuturor timpurilor (1%), considerând că aceasta se află la un nivel adecvat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb