REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 10.07.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 10 iulie 2012

FINANCIAL TIMES

Excedentul comercial al Chinei a urcat la 31,7 miliarde dolari

Creşterea exporturilor şi importurilor Chinei a încetinit în iunie, execedentul comercial al ţării ajungând la 31,7 miliarde dolari. Exporturile au sporit cu 11,3%, după un avans de 15,3% în mai, iar importurile - cu 6,3%, după o creştere de 12,7% în mai.

Zona euro a stabilit planul de ajutor pentru Spania

Miniştrii de finanţe din zona euro au ajuns la un acord, în această dimineaţă, în privinţa planului de susţinere a băncilor spaniole, în sumă de 100 miliarde euro. Potrivit acordului, primele 30 de miliarde euro - din fondul de salvare a zonei euro - vor ajunge la Madrid până la finele lunii.

Intel investeşte 4 miliarde dolari în ASML

Compania americană Intel a anunţat o investiţie de 4,1 miliarde dolari în producătorul olandez de semiconductori ASML. Cel mai mare producător mondial de cipuri alocă un miliard de dolari programului de cercetare şi dezvoltare al ASML, iar 3,1 miliarde - achiziţiei a 15% din companie.

WALL STREET JOURNAL

Alcoa, afectată de preţurile mici de pe piaţa aluminiului

Compania americană Alcoa Inc. a înregistrat pierderi trimestriale pe fondul declinului preţurilor aluminiului până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani.

Alcoa a avut pierderi de 2 milioane de dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu un profit de 322 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent.

Norvegia ordonă încetarea grevei petroliştilor

Guvernul norvegian a ordonat stoparea grevei lucrătorilor companiei petroliere Statoil ASA şi ai altor societăţi din domeniu. Statoil, împreună cu alte companii care operează pe platoul continental norvegian, erau pregătite să oprească producţia în întregime, însă guvernul a intervenit forţând arbitrajul între producători şi cele trei sindicate care reprezintă circa 6.500 de lucrători offshore.

BCE semnalează că este gata să ia noi măsuri

Banca Centrală Europeană (BCE) este dispusă să facă mai mult dacă este necesar pentru susţinerea economiei zonei euro şi a băncilor, spune preşedintele instituţiei, Mario Draghi, la numai câteva zile după reducerea dobânzii de referinţă la recordul minim de 0,75%.

"BCE va păstra liniile de lichiditate deschise pentru toate băncile solvabile", a spus Draghi.

NEW YORK TIMES

Ranbaxy vrea să se extindă în SUA

Compania farmaceutică indiană Ranbaxy Laboratories Ltd. anunţă că plănuieşte să-şi extindă vânzările pe piaţa SUA, în pofida unei supravegheri speciale a autorităţilor de reglementare americane în privinţa unor aspecte de calitate, care a determinat blocarea importurilor a 31 de medicamente produse de societate.

După MF Global, încă o societate de brokeraj intră în colaps

După eşecul societăţii de brokeraj MF Global, care a generat pierderi de peste un miliard de dolari investitorilor, autorităţile de reglementare au promis să înăsprească normele în domeniu. Însă, la numai câteva luni după acest moment, încă o societate de brokeraj intră în colaps.

După ce au descoperit nereguli contabile, autorităţile de reglementare au decis închiderea PFGBest, societate importantă în domeniu tranzacţiilor futures.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb