REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.02.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 17 februarie 2011

FINANCIAL TIMES

GE Hitachi şi Lockheed se aliază în domeniul securităţii nucleare

GE Hitachi, societate mixtă americano-niponă, a creat o alianţă cu Lockheed Martin din SUA în vederea dezvoltării unor sisteme de control al securităţii, destinate protecţiei noii generaţii de reactoare împotriva ciber-terorismului.

...........

Berlinul, ofertat de Daimler cu o deţinere la EADS

Producătorul german de camioane Daimler vrea să-şi vândă jumătate din participaţia la compania aerospaţială EADS către guvernul de la Berlin.

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu membrii Cabinetului săptămâna viitoare, când va discuta propunerea de cumpărare a 15% din EADS, care valorează 2,7 miliarde euro, potrivit preţului curent de piaţă, spun surse apropiate situaţiei.

..........

Motorola vrea să revină în Europa

Producătorul american de telefoane mobile Motorola Mobility vrea să revină în Europa, ca urmare a succesului pe care l-a avut pe piaţa din SUA telefonul său inteligent care operează cu sistemul Google Android.

...........

WALL STREET JOURNAL

Swiss Re are pierderi

Reasiguratorul Swiss Re, al doilea din lume, a raportat pierderi nete pentru ultimul trimestru din 2010, ca urmare a rambursării de urgenţă a unui împrumut contractat de la Warren Buffet.

Societatea a avut pierderi de 725 milioane de dolari, faţă de un profit de 394 milioane de dolari în ultimul trimestru din 2009. Analiştii aşteptau o pierdere mai mică: 400 de milioane de dolari.

............

Profitul Nestlé s-a triplat

Nestlé SA şi-a triplat profitul în 2010, comparativ cu 2009, în baza vânzării operaţiunilor din sectorului oftalmologic, dar şi a veniturilor obţinute pe pieţele emergente.

Anul trecut, câştigul net al companiei a fost de 34,2 miliarde franci (35,65 miliarde dolari), faţă de 10,43 miliarde franci în 2009.

.........

Câştigurile BNP Paribas, afectate de cheltuieli

BNP Paribas SA a raportat un câştig sub aşteptări pentru ultimele trei luni din 2010, din cauza unor cheltuieli speciale. Cea mai mare bancă din Franţa a avut un câştig de 1,55 miliarde euro, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Analiştii estimau 1,7 miliarde euro.

...........

NEW YORK TIMES

BAE Systems şi-a majorat profitul cu 0,8% în 2010

BAE Systems, cel mai mare contractor european din sectorul apărării, anunţă o creştere uşoară a profitului său în 2010, datorită economiilor realizate şi a rezultatelor de pe anumite segmente, printre care serviciile.

BAE raportează un profit înainte de interese minoritare, taxe şi amortizări de 2,21 miliarde lire sterline (3,55 miliarde dolari). Vânzările au fost de 22,39 miliarde lire - în creştere cu 1,8%.

..........

Beneficiile Lenovo, în avans cu 25%

Lenovo Group Ltd, al patrulea producător mondial de PC-uri, şi-a majorat cu 25% profitul în cel de-al treilea trimestru fiscal, acesta fiind cel mai bun rezultat al său din ultimii doi ani. Evoluţia s-a datorat aprecierii monedei Chinei, yuanul, şi a costurilor mai reduse cu componentele.

Profitul net al companiei a fost de 99,65 milioane de dolari în intervalul octombrie-decembrie 2010, faţă de 79,5 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb