REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 21.03.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 martie 2012

FINANCIAL TIMES

Deutsche Bank trebuie să ofere informaţii în ancheta Libor

Deutsche Bank a recunoscut pentru prima dată că autorităţile de reglementare americane şi europene i-au solicitat informaţii în legătură cu ancheta privind presupusa manipulare a dobânzilor interbancare, care priveşte numeroase bănci internaţionale.

Autorităţile de reglementare din America de Nord, Europa şi Japonia investighează dacă traderii marilor bănci au colaborat pentru distorsionarea pieţei dobânzilor Libor şi a altor dobânzi de referinţă, inclusiv Euribor.

Glencore preia Viterra pe 6,1 miliarde dolari

Traderul de materii prime Glencore a decis să cumpere casa canadiană de comerţ cu cereale Viterra, plătind în schimb 6,1 miliarde dolari canadieni (6,1 miliarde dolari SUA) în numerar.

Generali, afectată de expunerea pe Grecia

Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia, a raportat scăderea cu 10% a profitului său operaţional pe 2011, la 3,9 miliarde euro, din cauza reducerii valorii deţinerilor în titluri elene.

WALL STREET JOURNAL

Parlamentul elen a aprobat pachetul de sprijin financiar extern

Parlamentul de la Atena a aprobat noul pachet de sprijin internaţional, în valoare de 172 de miliarde euro, obţinut în schimbul măsurilor dure de austeritate.

Sindicaliştii europeni ai GM cer negocieri

Liderii sindicatului diviziei europene neprofitabile a General Motors Co., Opel, a acuzat compania-mamă că tărăgănează negocierile pe marginea unui nou plan strategic. Sindicaliştii din şapte ţări europene în care GM derulează operaţiuni susţin că oficialii societăţii fac presiuni asupra fabricilor în vederea acceptării unor concesii, în loc să lanseze "discuţii constructive" cu reprezentanţii lucrătorilor din Europa.

Profitul Oracle a crescut cu 18%

Producătorul american de software Oracle Corp. şi-a majorat cu 18% profitul în cel de-al treilea trimestru fiscal, încheiat în 29 februarie, pe fondul sporirii vânzărilor. Câştigul Oracle a ajuns la 2,5 miliarde dolari, de la 2,1 miliarde dolari în perioada similară a exerciţiului fiscal precedent.

NEW YORK TIMES

China relaxează controlul capitalului străin

Guvernul chinez a început să relaxeze normele privind investiţiile străine pe piaţa de capital din China, după mai bine de un deceniu de control strict al domeniului.

Măsura, care nu a fost anunţată public, dar dezvăluită de unii administratori de active, indică faptul că oficialii chinezi sunt dornici să contracareze ieşirile tot mai mari de capital din ţară, declinul preţurilor de pe piaţa imobiliară şi slăbirea pieţei de capital.

Lloyds a obţinut 170 de milioane de lire dintr-o emisiune de acţiuni

Banca britanică naţionalizată parţial Lloyds a câştigat 170 de milioane de lire sterline (269,53 milioane de dolari) printr-o emisiune de acţiuni noi, urmărind astfel să-şi majoreze capitalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb