REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 28.01.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 28 ianuarie 2015

FINANCIAL TIMES

Apple raportează cel mai mare profit din istoria sa

Apple a raportat, pentru ultimele trei luni din 2014, cel mai mare profit net din istoria sa, în condiţiile în care a avut vânzări record de iPhone-uri. Profitul net al companiei a sporit cu 37%, la 18 miliarde dolari.

Qatarul a câştigat bătălia pentru Canary Wharf

Autoritatea de Investiţii din Qatar şi investitorul imobiliar canadian Brookfield au câştigat lupta pentru preluarea centrului financiar londonez Canary Wharf, pe 2,6 miliarde lire sterline, după ce proprietarul acestuia din urmă nu a reuşit să găsească un alt cumpărător.

Yahoo îşi desprinde deţinerea la Alibaba

Yahoo îşi va desprinde deţinerea de 40 de miliarde de dolari pe care o are la grupul chinez de e-commerce Alibaba, anunţând că aceasta va fi o tranzacţie neimpozabilă.

WALL STREET JOURNAL

OZ Minerals analizează vânzarea de active

OZ Minerals Ltd. a lansat o analiză pentru o posibilă vânzare a uneia dintre cele mai mari mine de cupru din Australia, în condiţiile în care noul director executiv al companiei luptă cu declinul preţurilor materiiilor prime.

IKEA anunţă o creştere uşoară a profitului

IKEA, cel mai mare producător mondial de mobilă, a anunţat creşterea tuturor canalelor sale de vânzare, ceea ce a generat un avans uşor al profitului său net în anul fiscal 2014: +0,4%, la 3,33 miliarde euro.

Electrolux a revenit pe profit

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a revenit pe profit în ultimul trimestru din 2014, în baza unei îmbunătăţiri semnificative a venitului operaţional în Europa, America Latină şi Asia.

Profitul net global al companiei a fost de 970 milioane de coroane suedeze (3,8 miliarde dolari), comparativ cu o pierdere netă de 987 milioane coroane în aceeaşi perioadă din 2013.

NEW YORK TIMES

China va relansa ancheta privind tranzacţiile în marjă

Autorităţile de reglementare din China vor relansa o investigaţie privind tranzacţiile în marjă cu acţiuni şi au înştiinţat băncile să înăsprească supravegherea practicilor lor de creditare astfel încât să se asigure că împrumuturile pe care le dau nu sunt canalizate către pieţele acţiunilor, spun surse citate de Reuters.

Câştigurile LG Electronics au crescut cu 46% în 2014

LG Electronics Inc. din Coreea de Sud anunţă majorarea profitului său operaţinal cu 46% în 2014, la 1.800 miliarde woni (un miliard lire sterline), datorită cererii de televizoare şi a redresării operaţiunilor sale din sectorul smartphone-urilor.

Încrederea consumatorilor germani, la nivelul maxim al ultimilor 13 ani

Încrederea consumatorilor germani a ajuns, în prezent, la nivelul maxim al ultimilor 13 ani, în principal datorită veniturilor disponibile, în urma scăderii preţurilor combustibililor. Potrivit institutului de cercetare GfK, încrederea în climatului viitor atinge 9,3 puncte pentru luna februarie, faţă de 9 în ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb