REVISTA PRESEI MONDENE - 13.01.2012

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 ianuarie 2012

Adevărul

Cazul morţii actriţei Brittany Murphy, redeschis

Angelo Bertolotti, tatăl actriţei Brittany Murphy, decedată în 2009 în urma unui stop cardiac, cere redeschiderea anchetei privitoare la moartea acesteia, potrivit contactmusic.com.

Angelo Bertolotti a intentat un proces Insitutului de Medicină Legală şi Poliţiei din Los Angeles pentru a determina redeschiderea anchetei privitoare la moartea fiicei sale şi cere teste toxicologice noi. Bertolotti consideră că moartea fiicei sale nu a fost investigată complet.

"La ani după moartea fiicei mele, încă nu s-au recoltat probe din părul ei pentru teste toxicologice. Reprezentanţi ai Institutului de Medicină Legală şi ai Poliţiei din Los Angeles au recunoscut că aceste teste nu au fost efectuate şi au refuzat să le facă. Cer tribunalului să intervină şi să mă lase să obţin testele. Părul şi ţesuturile lui Brittany trebuiau distruse, dar am plătit pentru a fi conservate şi pentru a fi, în final, examinate. Nu voi avea linişte până când decesul fiicei mele nu este investigat cum trebuie, ceea ce nu s-a întâmplat până acum", a declarat tatăl actriţei.

Adevărul

Globurile de Aur deschid sezonul de premii

Duminică noaptea, în Beverly Hills, are loc cea de-a 69-a ediţie a Premiilor Globul de Aur. Gala este considerată un indicator important pentru Premiile Oscar 2012.

Filme care s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticilor, dar şi filme contestate, precum şi actori de renume de la Hollywood luptă în acest an pentru a pleca acasă cu un trofeu. Gala de decernare a Globurilor de Aur 2012 deschide oficial sezonul de premii în "Cetatea Filmului", iar trofeele sunt acordate de Asociaţia Presei Străine la Hollywood. Ca şi anul trecut, gala va fi prezentată de comicul britanic Ricky Gervais şi va fi transmisă în direct de HBO România de la ora 3.00.

Filmul francez alb-negru "The Artist" pare a fi marele favorit în acest an, cel puţin dacă judecăm după numărul de nominalizări: şase. Pelicula, care îl are în rolul principal pe Jean Dujardin, este un omagiu în alb-negru adus filmului mut.

În topul nominalizărilor urmează filmele "The  Help" şi "The Descendants", care concurează fiecare la cinci categorii. "The Ides of March" (regizat de George Clooney), "Midnight in Paris" şi "Money-ball" au primit câte patru nominalizări, în timp ce "Albert Nobbs","Hugo" şi "My Week with Marylin" au câte trei selecţii fiecare.

Cancan

"Vocea României" Ştefan Stan: prima apariţie a fost într-o piesă hip-hop. A debutat pe Atomic, acum şase ani

Acum toată lumea îl ştie pe Ştefan Stan, după ce el a triumfat la "Vocea României" şi a câştigat marele premiu de 100.000 de euro. Totuşi, muzicianul este departe de a fi la prima încercare de a răzbi în domeniul artistic, încă din 2006 el fiind protagonistul unui clip difuzat pe Atomic TV. La acea vreme nu era Ştefan Stan, ci Steffano, şi cânta într-o piesă hip-hop, alături de un anume Barac. "Mucles, aici n-o ardem la mişto, noi suntem garda de show. Şterge-ţi zâmbetul pervers, eu ştiu că eşti pe interes", versuia Ştefan, alias Steffano, în 2006, fără succes însă, pentru că nimeni nu-şi mai aminteşte nimic de acel proiect. Iată că până la urmă nu a avut nevoie de un pseudonim, ci de un show difuzat la un post important de televiziune pentru a-şi face un nume.

Click

Cele mai ciudate cadouri de nuntă primite de prinţul William şi Kate

Casa Clarence, reşedinţa prinţului William şi a soţiei sale, Kate, a dat publicităţii lista cu darurui primite de aceştia după nunta lor.

Ducele şi ducesa de Cambridge au fost copleşiţi cu daruri - din cap până-n picioare - de la cei pe care i-au vizitat anul trecut, în turneul din Canada, Australia şi Noua Zeelandă, imediat după nuntă.

În timp ce Kate a primit pălării, tartane şi trei perechi de pantofi, prinţul William a fost "umplut" de cămăşi, cuţite, butoni şi o cască de pilot. Guvernatorul General David Johnson din Canada le-a oferit tinerilor însurăţei o pilotă, în timp ce prim-ministrul canadian Stephen Harper le dăruit o pătură de lână, o fotografie înrămată, o revistă de colecţie, două jachete, o sticlă de whisky şi un steag canadian.

Cadoul de la ministrul sănătăţii din Canada a fos mai practic: doua capcane de ţânţari.

Evenimentul Zilei

Madonna este acuzată că promovează drogurile

Titlul viitorului album al Madonnei, "M.D.N.A. " a stârnit controverse din cauza asemănării cu denumirea unui drog, potrivit contactmusic.com.

Madonna a dezvăluit, miercuri, numele viitorului său album, iar după câteva ore a început să fie acuzată că promovează narcoticele. Deşi titlul albumului pare a fi o abreviere al numelui Madonnei, similaritatea cu stupefiantul MDMA nu a putut trece neobservată. Numele materialului a fost "o decizie luată după un sfat greşit"a declarat Lucy Dave, reprezentantul unei campanii de sănătate pentru The Sun. 

Albumul Madonnei va fi lansat în luna martie. Cântăreaţa se aşteaptă ca materialul să fie piratat şi să apară înainte pe internet, după cum a declarat într-un interviu pentru Graham Norton.

România Liberă

Eminescu, sărbătorit la TNB

La finalul acestei săptămâni, Teatrul Naţional din Bucureşti aduce pe scenă două evenimente dedicate lui Mihai Eminescu, în chiar zilele în care se celebrează naşterea marelui poet.

 

Sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 20.00, la Sala Atelier, va avea loc prima reprezentaţie cu "Dor de Eminescu", un recital dedicat poetului naţional, susţinut de actorul Ion Caramitru alături de clarinetistul Aurelian Octav Popa. Recitalul va intra în repertoriul permanent al Teatrului Naţional.

Cei doi artişti, dialogând într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica, prezintă un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu.

Muzica şi poezia, mână-n mână

"Grosul operei lui Eminescu se află în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii", a declarat Ion Caramitru, celebru recitator al poemelor eminesciene. Iar muzicianul Aurelian Octav Popa a completat: "Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie, ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite" . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb