Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanţarea creditelor

T.B.
Bănci-Asigurări / 17 aprilie

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanţarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienţi retail în România şi peste 40 de milioane de clienţi la nivel global, a anunţat astăzi lansarea ofertei sale de refinanţare a creditelor, în premieră globală, pe piaţa din România, se arată într-un comunicat al Revolut, remis redacţiei. Primii clienţi români ai Revolut Bank au fost invitaţi deja de banca digitală să aplice pentru creditul de nevoi personale negarantat cu refinanţare. Produsele de creditare sunt oferite de Revolut Bank, entitate licenţiată în Lituania care derulează operaţiuni bancare în Spaţiul Economic European (SEE), potrivit sursei menţionate.

Pentru a marca depăşirea pragului de 1,3 miliarde de lei credite aprobate, Revolut vine cu o nouă ofertă, după ce în august 2022 a lansat creditul de consum pe piaţa locală. Cu noua funcţionalitate de refinanţare, clienţii Revolut vor avea posibilitatea de a-şi gestiona mai eficient bugetul lunar prin consolidarea creditelor existente într-o singura facilitate, indică sursa.

Conform datelor din comunicat, "Clienţii pot opta pentru refinanţarea uneia sau mai multor facilităţi de creditare acordate în lei de către alte bănci din România sau de către Revolut. Pot fi refinanţate atât alte credite de nevoi personale, cât şi carduri de credit sau facilităţi de descoperit de cont (overdraft). În plus, clienţii au varianta de a solicita o sumă suplimentară de bani. Ca şi în cazul creditului de nevoi personale, valoarea maximă pe care o poate avea un credit de refinanţare acordat de Revolut este de 200.000 lei", a declarat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Potrivit sursei indicate, solicitarea de refinanţare se face direct din aplicaţie, pe un flux simplu, fără birocraţie şi bătăi de cap. Informaţiile privind facilităţile de creditare eligibile pentru refinanţare sunt extrase automat din surse oficiale şi prezentate clientului în vederea selectării creditelor pe care doreşte să le refinanţeze, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea, în timp real, potenţialul impact al refinanţării în totalul de plată lunar.

Conform reprezentanţiilor Revolut, "Obiectivul nostru este acela de a deveni aplicaţia financiară globală care pune la dispoziţia clienţilor, într-un singur loc, tot ceea ce le trebuie pentru a-şi gestiona bugetul personal. În România, această ambiţie se traduce prin ecosistemul de produse şi servicii financiare şi de lifestyle, accesibile la câteva click-uri distanţă, cu beneficii relevante şi costuri transparente.

Următorul pas în strategia noastră este acela de a deveni contul bancar principal al clienţilor români, iar lansarea creditului de nevoi personale cu refinanţare ne duce mai aproape de această ţintă. Suntem bucuroşi să fim prima piaţă unde lansăm acest produs şi astfel să aducem o experienţă de banking diferită, ce se bucură de aprecierea milioanelor de clienţi pe plan local", a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut Bank din România.

Descrierea produsului

Suma maximă acordată 200.000 lei;

Rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare. În funcţie de profilul clientului şi suma solicitată, dobânda poate varia între 6,99% şi 15,99%. Un exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de refinanţare Revolut, un client care împrumută 35.000 lei pe un termen de 60 de luni, cu o dobândă anuală fixă de 8,29%, va avea un total de plată de 42.872,48 lei, iar suma de plată lunară va fi de 714,54 lei. Dobânda anuală efectivă (DAE) este 8,62%. Clientul va fi supus unei verificări de credit;

Perioada de rambursare este de cel mult 60 de luni;

Aprobarea şi gestionarea creditului se face 100% online;

Se poate refinanţa orice tip de credit negarantat acordat de o bancă din România - credit de nevoi personale, card de credit, descoperit de cont (overdraft);

Se pot refinanţa doar credite acordate în lei;

Solicitarea se poate face în aplicaţie, din secţiunea Credite/ Credit de refinanţare şi se poate realiza de oriunde, oricând, ;

Suma suplimentară este disponibilă imediat în contul clientului.

Cu peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice, România este una dintre pieţele unde Revolut Bank oferă produse de creditare prin intermediul entităţii bancare înregistrate în Europa: Franţa, Germania, Irlanda, Lituania, Polonia, Spania.

Din 2018, Revolut a obţinut licenţa bancară pentru a opera în UE, emisă de Banca Lituaniei şi Banca Centrală Europeană (BCE). Ulterior, compania a depus eforturi pentru a paşaporta această licenţă în cât mai multe pieţe din UE, ajungând, în prezent, la 35 de pieţe din Spaţiul Economic European (SEE), unde are peste 25 milioane de clienţi (retail şi business). De la 1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB a devenit entitate bancară semnificativă în zona euro, sub supravegherea Băncii Centrale Europene (ECB), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb