REX TILLERSON:  "SUA condamnă lansarea unei rachete intercontinentale de către Coreea de Nord"

A.C.
Internaţional / 29 noiembrie 2017

 Rex Tillerson (Sursa foto: Wikipedia)

Rex Tillerson (Sursa foto: Wikipedia)

Secretarul de stat american Rex Tillerson condamnă lansarea unei rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord şi cere comunităţii internaţionale să ia toate măsurile economice şi diplomatice pentru ca Phenianul să îşi abandoneze programul nuclear, potrivit Reuters.

"Statele Unite condamnă ferm lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi o rachetă balistică intercontinentală în Marea Japoniei, ameninţând statele vecine, regiunea şi stabilitatea globală", se arată în declaraţia lui Tillerson, care apreciază că acţiunile constante ale Coreei de Nord de a dezvolta arme nucleare şi modalităţi de a le lansa trebuie oprite.

În opinia oficialului american, împreună, comunitatea internaţională trebuie să continue să transmită mesaje unitare către Coreea de Nord pentru a-şi abandona programele vizând realizarea de arme de distrugere în masă.

"Toate statele trebuie să continue să aplice măsuri economice şi diplomatice ferme. Odată cu implementarea tuturor sancţiunilor ONU deja existente, comunitatea internaţională trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a întări securitatea maritimă, uzând inclusiv de dreptul de a interzice transportul maritim de bunuri către sau dinspre Coreea deNord", spune Tillerson.

De asemenea, conform secretarului de stat american, SUA în parteneriat cu Canada, vor convoca o reuniune cu Coreea de Sud şi Japonia şi cu alte state afectate pentru a discuta modalităţi prin care comunitatea globală poate contracara ameninţarea pe care Coreea de Nord o reprezintă pentru pacea internaţională.

"Opţiunile diplomatice rămân viabile şi deschise. Statele Unite rămân ferme în angajamentul de a găsi o cale paşnică pentru denuclearizare şi pentru a pune capăt acţiunilor belicoase ale Coreei de Nord", afirmă Rex Tillerson.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Americanu fatarnic si nerusinat confirma perenitatea versului final "ca voi egalitate dar nu pentu catei" Democratie vartoasa ,nene !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb