Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie cu 0,75 puncte procentuale

S.B.
Internaţional / 28 iulie 2022

Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie cu 0,75 puncte procentuale

Rezerva Federală a SUA a majorat miercuri dobânda cheie cu 0,75 puncte procentuale, pentru temperarea celei mai ridicate inflaţii consemnată după anii 1980, fiind prevăzute noi creşteri ale costurilor de împrumut în pofida dovezilor de încetinire a avansului economic, informează news.ro.

"Inflaţia rămâne ridicată, reflectând dezechilibrele dintre cerere şi ofertă, legate de pandemie, preţurile mai mari ale alimentelor şi energiei şi presiunile generale ale preţurilor", a arătat comitetul federal pentru piaţă deschisă, care a majorat dobânda de politică monetară la un interval de 2,25%-2,50%, într-un vot în unanimitate.

Comitetul a adăugat că rămâne "foarte atent" la riscurile inflaţioniste.

În timp ce creşterea numărului locurilor de muncă rămâne "puternică", oficialii au notat în noul comunicat privind politica monetară că "indicatorii recenţi privind cheltuielile şi producţia au scăzut", o recunoaştere a faptului că majorările agresive ale dobânzilor, efectuate din martie, încep să aibă impact.

După creşterea dobânzii de politică monetară cu 0,75 de puncte luna trecută şi a altor creşteri mai mici din mai şi martie, Fed a majorat în acest an dobânda cheie cu un total de 2,25 puncte procentuale, combătând inflaţia aflată la niverlul anilor 1980 cu o politică monetară aplicată în perioada respectivă.

Dobânde cheie se află în acest moment la un nivel cu impact economic neutru, consideră majoritatea oficialilor Fed, marcând practic sfârşitul eforturilor din era pandemiei de a încuraja cheltuielile populaţiei şi ale companiilor cu bani ieftini.

Dobânda se află la cel mai ridicat nivel al ciclului de majorări anterioare, efectuate de la sfârşitul lui 2015 şi până la sfârşitul lui 2018, un nivel la care a ajuns de această datp în doar 4 luni.

Comunicatul de miercuri al Fed oferă puţine indicii legate de paşii viitori ai băncii centrale, o decizie care va depinde în mare măsură dacă datele viitoare vor arăta că inflaţia începe să încetinească.

Cum datele recente arată că preţurile de consum vor creşte cu un ritm anual de 9%. Investitorii se aşteaptă ca banca centrală americană că mărească dobânda de politică monetară cu cel puţin o jumătate de punct procentuale, la şedinţa din septembrie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb